reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Madlein ja z tych badań robiłam jedynie anty TPO jeśli mialas wszystko w normie to nie rób tera, jeśli finansowo też Ci nie pasuje. Będziesz u lekarza to dopytać czy warto zrobić, a z tego co już masz w planie do zrobienia lekarz na pewno będzie w stanie powiedzieć coś więcej. Co do częstego oddawania moczu to ja często mam tak przed spodziewana miesiączka i latam wtedy co chwila. Na objawy raczej za wcześnie jest

reklama
@Takaja123 ja nigdy tak przed miesiączką nie miałam. Także może jakaś infekcja. I stopy mi bardzo marzną tak miałam w poprzedniej ciąży, którą straciłam ale raczej na późniejszym etapie. Beta we krwi już wyjdzie?

@Charlotte21 ogromne gratulacje :) ciesz się po cichutku i spokojnych kolejnych miesięcy :)
@młoda1994 powodzenia u Endo ;) oby wszystko było dobrze :*

Ja dziś dostałam wyniki badania płci po poronieniu. Miałam dziewczynkę tym razem. Znów serce pękło mi na pół :( im więcej wyników dostaje tym bardziej jestem niespokojna bo póki co nic nie wychodzi źle... więc skąd te poronienia? Wiem,powinnam się cieszyć że narazie wyniki dobre ale to mi nie pomoże w znalezieniu przyczyny ...

@Charlotte21 ogromne gratulacje :) ciesz się po cichutku i spokojnych kolejnych miesięcy :)
@młoda1994 powodzenia u Endo ;) oby wszystko było dobrze :*

Ja dziś dostałam wyniki badania płci po poronieniu. Miałam dziewczynkę tym razem. Znów serce pękło mi na pół :( im więcej wyników dostaje tym bardziej jestem niespokojna bo póki co nic nie wychodzi źle... więc skąd te poronienia? Wiem,powinnam się cieszyć że narazie wyniki dobre ale to mi nie pomoże w znalezieniu przyczyny ...
Dziękuję. Dzisiaj jestem nerwowa A jutro będę tylko knęłbkiem nerwów do póki nie zobaczę wyników.

@Takaja123 ja nigdy tak przed miesiączką nie miałam. Także może jakaś infekcja. I stopy mi bardzo marzną tak miałam w poprzedniej ciąży, którą straciłam ale raczej na późniejszym etapie. Beta we krwi już wyjdzie?
Ja bym jeszcze poczekala na zrobienie bety do poniedziałku jeśli nadal nie będzie @ zrób betę tak dla swojej świadomości. Oczywiście życzę Ci zafasolkowania i trzymam mocno kciuki [emoji110][emoji173]

@Charlotte21 ja też długo rodzinie nic nie mówiłam. Ciągle w sumie wiedzą tylko rodzice, siostra m i moja babcia i mają zakaz gadania [emoji4]

@Madlein co do sikania we wczesnej ciąży powiem Ci tak. To moja trzecia. W pierwszej i drugiej nic takiego nie zaobserwowałam, a teraz miałam we wtorek owu, w czw lecieliśmy na wakacje i gdzieś pod koniec tygodnia na wczasach zaczęłam wstawać w nocy do toalety co mi się praktycznie nie zdarza. Wstaje do teraz na sikanie w nocy. Heh także to objaw jak każdy inny, może się pojawić a może nie [emoji4]

@Paula919191 To bardzo dobrze, że wyniki wyszły prawidłowe. Ja chyba bym w takim przypadku szukała przyczyny w immunologii. Może zrób badanie komórek nk?
@młoda1994 Może dobrze jednak jakby coś z badań wyszło, bo wówczas wróg jest znany. Moim zdaniem gorzej jest jak badania są w porządku, a problem z zajściem/donoszeniem istnieje. To nie jest normalne, że od 4 lat nie możesz zajść w ciążę - jesteś młoda, więc coś musi temu przeszkadzać. A nie pamiętam czy pisałaś - badaliście swoje kariotypy?
@Charlotte21 Trzymam kciuki za spokojne "już" 8 miesięcy! Piękny przyrost!

Cześć. Cześć z Was bierze sterydy. Potrzebuje opinii. Biorę metypred 8mg. Jestem w 6 tyg ciąży. Jest już ciałko zolte nie widać jeszcze serduszka. Steryd biorę całe 6 tyg. Przedwczoraj zapomniałam przyjąć dawkę. Może to w znaczący sposób odbić się na rozwoju zarodka? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie. Dziękuję

reklama
Dzięki dziewczyny ☺

@Charlotte21 Gratulacje! ❤ Beta rośnie ładnie, a to narazie najważniejsze ☺ Życzę spokojnych miesięcy☺

@młoda1994 Kciuki zaciśnięte za jutrzejsza wizytę ✊✊ daj znać oczywiście jak będziesz już po ;)

@Madlein Ja poszłam do mojej obecnej rodzinnej lekarki (ona zna moja sytuacje z poronieniem i wie ze się staramy teraz, ogólnie super babka) i dała mi skierowanie bez żadnego problemu na tsh, ft3 i ft4 wiec już pare groszy zaoszczędziłam.. a zaraz idę do mojego gina po receptę na tabletkę żeby zbadać prolaktyne po obciążeniu i przy okazji jak już będę to tez poproszę go o skierowanie (powiem ze mam wizytę u endokrynologa i potrzebuje zrobić takie badanie i tyle) chyba ze mi nie da to zrobię ewentualnie prywatnie. I już nic więcej nie mam zamiaru robić. Na resztę będę czekać już po konsultacji u endo, co on mi zaleci..

Do góry