reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania 2019!

Mi lekarz na pobudzenie owulacji przepisał lamette, był to pierwszy cykl gdzie to brałam ale nie udało się. Czekam na okres bo boli już brzuch :( zastanawiam się ciągle jak to będzie gdy zajde. Czy będę coś odczuwać, co będzie się działo w brzuchu. Bo moje okresy są mocno bolące, również pms jest silny więc tak mnie to zastanawia czy nie będę nic kompletnie czuć :p kolejny cykl będzie przed nami.. Niestety ja nie jestem cierpliwą osoba, a starania się jednak uczą jej mocno bo tutaj się nic nie zaplanuje

reklama
Słuchać lekarza
Bardzo chce słuchac lekarza i bardzo chce wierzyć że mi pomoże. Ale byłam na t duphastonie wielokrotnie. Każdy lekarz mnie próbował tym wyleczyć. A nic mi on nie pomaga. Mam brać 10 dni w cyklu od 16-18 dnia a i tak dostaje plamień tak gdzieś po 6-7 dniu brania. Biorę do końca bo tak mi lekarz każe, ale te plamienia i tak i tak są.

Mi lekarz na pobudzenie owulacji przepisał lamette, był to pierwszy cykl gdzie to brałam ale nie udało się. Czekam na okres bo boli już brzuch :( zastanawiam się ciągle jak to będzie gdy zajde. Czy będę coś odczuwać, co będzie się działo w brzuchu. Bo moje okresy są mocno bolące, również pms jest silny więc tak mnie to zastanawia czy nie będę nic kompletnie czuć :p kolejny cykl będzie przed nami.. Niestety ja nie jestem cierpliwą osoba, a starania się jednak uczą jej mocno bo tutaj się nic nie zaplanuje
Ja nie czułam nic ,poza tym że @ się zbliża ha ha ból w podbrzuszu , i kłujący czasem jajnik ,więc różnie to bywa ,są osoby które mówią że wiedziały że są , ja akurat byłam pewna że @ przyjdzie ;) aczkolwiek w mojej 2 ciąży nie udanej ,wiedziałam że to to ,bez testów po prostu wiedziałam

ja powinnam dostac okres 14 czerwca. Jakos tydzien przed@ zaczelam czuc bol podbrzusza czyli tak jak zawsze mialam ale teraz cos w nim bylo innego plus to ze w dniu miesiaczki w pracy doslownie zasypialam na stojaco no ale testy byly no mozna powiedziec ze nagatywne bo slad drugiej kreski nie daje 100% ze jest ciaza. W poniedzialek po skonczonej pracy i przespaniu sie okolo 6h zrobilam testy ciazowe a bylo ich az 6 i wszystkie wyszly pozytywnie. Wiec obecnie jestem okolo 5 tyg ciazy :) staralismy sie 3 miesiace i zaskoczylo w cyklu w ktorym zaczelismy uzywac zelu wspomagajacego.

ja powinnam dostac okres 14 czerwca. Jakos tydzien przed@ zaczelam czuc bol podbrzusza czyli tak jak zawsze mialam ale teraz cos w nim bylo innego plus to ze w dniu miesiaczki w pracy doslownie zasypialam na stojaco no ale testy byly no mozna powiedziec ze nagatywne bo slad drugiej kreski nie daje 100% ze jest ciaza. W poniedzialek po skonczonej pracy i przespaniu sie okolo 6h zrobilam testy ciazowe a bylo ich az 6 i wszystkie wyszly pozytywnie. Wiec obecnie jestem okolo 5 tyg ciazy :) staralismy sie 3 miesiace i zaskoczylo w cyklu w ktorym zaczelismy uzywac zelu wspomagajacego.
Ale super Gratuluję!! Jakiego żelu uzywaliscie? Ja czuje się inaczej niż w każdym cyklu, i trochę mnie to nakręca że mogę być w ciazy. Ale nie do końca wierzę że się udało.

Ale super Gratuluję!! Jakiego żelu uzywaliscie? Ja czuje się inaczej niż w każdym cyklu, i trochę mnie to nakręca że mogę być w ciazy. Ale nie do końca wierzę że się udało.
Zel sie nazywa Conceive Plus slyszalam ze w pl kosztuje okolo 60zl i zupelnie nie wiem czy on nam rzeczywiscie pomogl czy po prostu mielismy szczescie choc bardziej stawiam ze ten zel jednak nas wspomogl :) Ja roznie sie czulam przed okresami jednego miesiaca mnie piersi bolaly drugiego znowu nie jednego miesiaca mialam wiecej sluzu przed a drugiego byla susza. Kazdy cykl jest inny

Hej dawno mnie tu nie było ale śledzę wątek i gratuluje tym, którym się udało i trzymam kciuki za te które wciąż walczą. Ja mam za sobą pierwszy cykl bez starań. I o ironio czuje się fantastycznie. Wszystko na tip top jak w zegarku, zero pms, 4 kg zgubione i samopoczucie rewelacja. Całkowicie odstawiłam hormony. Ovu była, cykl regularny. Tak mi się spodobało, ze odpoczywam dalej:) nie mniej czekam na dobre wieści od kolejnych staraczek.

reklama
Zel sie nazywa Conceive Plus slyszalam ze w pl kosztuje okolo 60zl i zupelnie nie wiem czy on nam rzeczywiscie pomogl czy po prostu mielismy szczescie choc bardziej stawiam ze ten zel jednak nas wspomogl :) Ja roznie sie czulam przed okresami jednego miesiaca mnie piersi bolaly drugiego znowu nie jednego miesiaca mialam wiecej sluzu przed a drugiego byla susza. Kazdy cykl jest inny
My w dwoch cyklach używaliamy tego żelu ale odstawilismy bo działał dziwnie na mojego męża :p na mnie zresztą też. Choćby znieczulał XD wiem że dziwnie to brzmi ale byliśmy zdecydowanie mniej czuli, jakby to była jakaś masc znieczulajaca :p ja mam dziś dostać okres ale póki co nie ma, brzuch boli więc pewnie się pojawi. Nie mma nawet ochoty kupować kolejnego testu

Do góry