reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej Dziewczyny!

Wcześniej pisałam tutaj, miesiąc po poronieniu zatrzymanym (czerwiec 2019) (7/8 tc, serducho przestało bic - łyzeczkownie), zaszłm w kolejną ciąże, którą poroniłam samoistnie w po 5tc (na usg 5tc+2 była kropka wielkości główki od szpilki i beta zaczeła spadac).
Dzisiaj po usg lekarka stwierdziła, ze to była ciąża BIOCHEMICZNA.

W związku z tym, ze mam przewlekłą białaczkę, która jest związana ze stanami autoimmunologicznymi podejrzewam u siebie jakies grube problemy ALE..... np. p/c antykardiolipidowe są OK.

Lekarka mówi, ze az tak daleko to by nie szła od razu, ze te poronienia są na bardzo wczesnym etapie.

Mamy się starać i mam receptę na leki w załaczeniu, które będe brała zapobiegawczo.
Jedne z nich to heparyna (????) , kwas foliowy ,większa dawka a reszty nie mogę rozczytać.

Nie wiem w sumie, czy to dobre czy złe wieści. Mamy się starać i myśleć pozytywnie.

Załączniki

• FullSizeRender.jpg
    FullSizeRender.jpg
    63,3 KB · Wyświetleń: 76
reklama
ten zwykły 75, do tego zmetylowany kwas foliowy ,a po 12 tyg femibiol no i oczywiście magnez
Ja biore , wit d 2000, folik, magnez, i takie witaminy, żeby zużyć do końca. Przeszlam tez na diete, ale fajnie zbilansowana i wróciłam do ćwiczeń, żeby czymś się zająć. Szukam info, żeby jak sie uda, mieć poczucie, że zrobilam wszystko. Dziękuję za informację!

Teraz to czekanie i właśnie szukanie, co zrobić, żeby było dobrze i bezpiecznie urodzić zdrowe dziecko. Albo @ przyjdzie, albo nie ;) dopiero wtedy będę leciała po test, inaczej by korcilo ;) więc wolę nie mieć pod ręką.

Ja mam 9 testów ale to dopiero 2dpo [emoji2356][emoji23] stwierdziłam że jka mnie kusić będzie to po 10-12 dniach zrobię 1szy test a potem poczekam do dnia @, tylko że w sumie u mnie jeden cykl 28 dni drugi 33, trzeci 31 i tak ciężko mi wyczuć kiedy to jest tak naprawdę TEN dzień [emoji2356]

Hej Dziewczyny!

Wcześniej pisałam tutaj, miesiąc po poronieniu zatrzymanym (czerwiec 2019) (7/8 tc, serducho przestało bic - łyzeczkownie), zaszłm w kolejną ciąże, którą poroniłam samoistnie w po 5tc (na usg 5tc+2 była kropka wielkości główki od szpilki i beta zaczeła spadac).
Dzisiaj po usg lekarka stwierdziła, ze to była ciąża BIOCHEMICZNA.

W związku z tym, ze mam przewlekłą białaczkę, która jest związana ze stanami autoimmunologicznymi podejrzewam u siebie jakies grube problemy ALE..... np. p/c antykardiolipidowe są OK.

Lekarka mówi, ze az tak daleko to by nie szła od razu, ze te poronienia są na bardzo wczesnym etapie.

Mamy się starać i mam receptę na leki w załaczeniu, które będe brała zapobiegawczo.
Jedne z nich to heparyna (????) , kwas foliowy ,większa dawka a reszty nie mogę rozczytać.

Nie wiem w sumie, czy to dobre czy złe wieści. Mamy się starać i myśleć pozytywnie.

Myślę, że są to dobre wieści [emoji6] trzymam za Ciebie mocno kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]
I wydaje mi się że tam nie ma nic więcej dopisanego, ale ja kiepska w te klocki jestem [emoji12]

Ja mam 9 testów ale to dopiero 2dpo [emoji2356][emoji23] stwierdziłam że jka mnie kusić będzie to po 10-12 dniach zrobię 1szy test a potem poczekam do dnia @, tylko że w sumie u mnie jeden cykl 28 dni drugi 33, trzeci 31 i tak ciężko mi wyczuć kiedy to jest tak naprawdę TEN dzień [emoji2356]

Ja w tej straconej ciąży, 4 dni przed spodziewanym @ wymiotowalam, test negatywny, dzień po spodziewanym terminie @ zrobilam test, była blada druga kreska, pozytywny. Nie chcę się spieszyć. Ja to po tym wszystkim w ogole nikomu bym nie mówiła, dopiero po urodzeniu a bym gadała, że po prostu jestem gruba :D chyba dopiero po szczęśliwym porodzie bym była spokojna...[/QUOTE]

Hej, pytanie o acard. Od lat mam problem z bólem łydek, ale to nie reumatyzm. Myślę, że acard nie zaszkodzi i chce też zrobic wszystko przy ew ciąży... Kiedy zaczelyscie brać acard? Przed ciąża, w ciazy, ale w którym momencie?
Ja brałam od razu od pierwszej wizyty kontrolnej po pierwszej @ po łyżeczkowaniu 75mg raz dziennie

reklama
Do góry