reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania 2019!

reklama
Witam dziewczyny, pierwszy raz wyszedł mi test owu taki ciemny czy to sprawka tego ze mam pierwszy cykl z Clo czy taki cykl po prostu? :)
IMG_2214.JPG

Ja za to moją pracę uwielbiam, ale jestem na własnej działalności ze względu na specyfikę mojego zawodu (jeden z wolnych zawodów). Nie dla mnie będzie L4 w ciąży, długi macierzyński i inne luksusy... Wszystko ma swoje wady i zalety. Stres też mam, ale wynikający bardziej z rodzaju pracy i ogromu odpowiedzialności. Ale nie zamieniłabym się i tak.

@MiniMrs1560 - to sprawka wyrzutu LH, owulacje będziesz miała za 24-36 godzin. Czy cykl z Clo masz monitorowany przez ginekologa?

Ja za to moją pracę uwielbiam, ale jestem na własnej działalności ze względu na specyfikę mojego zawodu (jeden z wolnych zawodów). Nie dla mnie będzie L4 w ciąży, długi macierzyński i inne luksusy... Wszystko ma swoje wady i zalety. Stres też mam, ale wynikający bardziej z rodzaju pracy i ogromu odpowiedzialności. Ale nie zamieniłabym się i tak.

@MiniMrs1560 - to sprawka wyrzutu LH, owulacje będziesz miała za 24-36 godzin. Czy cykl z Clo masz monitorowany przez ginekologa?

Szczerze mówiąc byłam 2 razy tylko sprawdzić czy pęcherzyk rośnie i czy się hiperstymulacja nie zrobiła i nic więcej trochę mało fachowe podejście lekarza ale zobaczymy czy coś z tego będzie jak na złość owulacja ma być za 24h około a nie mam w tym momencie możliwości żeby się poprzytulać ale liczę ze plemniki przeżyją od wczoraj w nocy chociaż z moim szczęściem...

A ja z kolei wczoraj przed wizytą u gina miałam druga kreskę widoczna ale jaśniejsza od tej pierwsze, czyli tak jakby było jeszcze przed... Przypominał że na USG miałam pęcherzyk 16 mm. A dziś o 15 sprawdzalam i o 18 Tak samo i dwa testy bialutkie. Nawet cienia tej drugiej kreski co pokazuje lh. Wytłumaczycie mi to? Nie piłam wody. Przecież to niemożliwe że taki mały pęcherzyk pękł. I kiedy by pękł. Rano dzisiaj? W południe. .....

]

Ja też na własnej działalności- i podzielam z Tobą ,,blaski" l4 i macierzyńskiego:-) po pierwszej ciąży w 3 miesiącu wróciłam do pracy:-) ale robię to co lubię,to w czym się spełniam więc chyba w temacie pracy jesteśmy forumowa mniejszoscia:-)

reklama
A ja z kolei wczoraj przed wizytą u gina miałam druga kreskę widoczna ale jaśniejsza od tej pierwsze, czyli tak jakby było jeszcze przed... Przypominał że na USG miałam pęcherzyk 16 mm. A dziś o 15 sprawdzalam i o 18 Tak samo i dwa testy bialutkie. Nawet cienia tej drugiej kreski co pokazuje lh. Wytłumaczycie mi to? Nie piłam wody. Przecież to niemożliwe że taki mały pęcherzyk pękł. I kiedy by pękł. Rano dzisiaj? W południe. .....
Hmmm dziwna sprawa- bardzo jestem ciekawa co pokaże Twoja następną wizyta.j
Jeśli pecheerzyk pęka to poziom LH aż tak gwałtownie spada żeby test był bielusienki?
A czy pęcherzyki musi urosnąć do jakiegoś wymiaru żeby pęknąć czy to nie ma znaczenia?

Do góry