Dla mnie bez różnicy, nie chciałabym urodzić przed terminem, ale jakbym miała wybierać dziecko z końca roku, czy z początku, to zdecydowanie wolę z końca (bo młodsze), w styczniu urodzić najgorzej! Mam nadzieję, że będzie planowo lutyCzy czujecie ulge, ze juz koniec roku?!!! Ja tak bałam sie porodu w grudniu. Jutro juz styczen ufff!! Wyluzujenawet wypralam wczoraj rzeczy dla małej!A w weekend sie spakuje do szpitala
![]()
reklama
To ja mam odwrotnie. Dla mnie grudzien to najgorszy miesiąc do rodzenia. Dziecko zawsze jest w tyle a idzie w tym samym czasie do przedszkola czy szkołyDla mnie bez różnicy, nie chciałabym urodzić przed terminem, ale jakbym miała wybierać dziecko z końca roku, czy z początku, to zdecydowanie wolę z końca (bo młodsze), w styczniu urodzić najgorzej! Mam nadzieję, że będzie planowo luty![]()

Ja tam z listopada jestem, mam koleżankę z 30 grudnia i żadna z nas nie była w tyle, w nauce zawsze najlepsze w klasieTo ja mam odwrotnie. Dla mnie grudzien to najgorszy miesiąc do rodzenia. Dziecko zawsze jest w tyle a idzie w tym samym czasie do przedszkola czy szkołytakze ja jak widzę styczen to jestem spokojna
chociaz na porod jeszcze za szybko
teraz sobie mowie byle do poczatku lutego moge rodzic
moj maz urodzony w styczniu, corka w lutym ja w marcu
ciekawe kiedy hanna wyjdzie
mamy zawsze imprezowy początek roku
![]()

Renesmee
Aktywna w BB
Ja mam syna ze stycznia i ciekawi mnie czy córcia też w styczniu się nie urodzi
bo syna miałam też na luty
luty 2009
co do seksu - my nadal tak, ale robię to głównie dla niego i może ze dwa razy w tyg. Zastrzegłam mu jednak że w 9 miesiącu koniec xD i nie ma że boli 
MimiiMalwina
Fanka BB :)
Cze.u z góry zakładacie ze Urodzicie wcześniej nawet o msc czasu ???Dla mnie bez różnicy, nie chciałabym urodzić przed terminem, ale jakbym miała wybierać dziecko z końca roku, czy z początku, to zdecydowanie wolę z końca (bo młodsze), w styczniu urodzić najgorzej! Mam nadzieję, że będzie planowo luty![]()

kwiatek250
Mam dokładnie to samo, na plecach duszności, na prawym mnie jest bardzo niewygodnie spać, więc unikam, na lewym koszmar, bo biodro boli niemiłosiernie, a jeszcze tydzień telu wylądowałam na urgence z bólem pod prawymi żebrami.... dobrze, że chociaż to mi przeszlo. No i ja w ciągu dnia też leżę.Dziewczyny, czy Was tez bola biodra od ciaglego spania na lewym i prawym boku? Dobija mnie ta pozycja, juz sie przez to nie wysypiam... a jak klade sie na plecach to ewidentnie robi mi sie duszno, wiec bez szans.
Poduszki, rogale, pod biodro, pod tyłek, pod nogi, między nogi... ja już wszystko przerobiłam

Ja nie zakładam, że urodzę wcześniejCze.u z góry zakładacie ze Urodzicie wcześniej nawet o msc czasu ???aż tak często to się zdaza?

kwiatek250
Ja nie mogę uwierzyć, że jesli wytrzymam jeszcze 13h15, to urodzę w nowym rokuCzy czujecie ulge, ze juz koniec roku?!!! Ja tak bałam sie porodu w grudniu. Jutro juz styczen ufff!! Wyluzujenawet wypralam wczoraj rzeczy dla małej!A w weekend sie spakuje do szpitala
![]()

Ostatnia edycja:
MimiiMalwina
Dziękuję. Muszę zrobić wyprawkę jak najszybciejChusteczki nawilżające jak cośa jak coś to pisz pytaj
nie pisałam z czego co, bo każdy kto co woli
ale jak będziesz chciała to Ci dopisze co z czego brałam
zamawialam w aptece melissa. A te rzeczy na dole sobie stacjonarnie dokupię.
Poród według terminu 20 lutego i dlatego ciągle sobie wmawiam że mam czas
reklama
MimiiMalwina
Uff bo czytając komentarze zaczęłam się obawiaćJa nie zakładam, że urodzę wcześniejWręcz przeciwnie - jestem prawie pewna, że będzie to po terminie, dlatego od 38tc. herbatka z liści malin i inne babcine metody
Nie wiem jak często się to zdarza, przy pierwszej ciąży raczej rzadko, co prawda moja siostra oba dzieciaczki urodziła wcześniej, ale ja nie mam problemów z szyjką jak ona, tylko tak sobie gdybam, że w styczniu urodzić bym nie chciała
![]()
Mam wrażenie że jedna jestem tak malozorganizowana nie wiem co się ze mną dzieje