reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Posiadam chustę, chciałabym spróbować chustonoszenia, ale zobaczymy jak wyjdzie ;)

Najwyższy czas ;) Ja jeszcze czekam na laktator by go włożyć, trochę kosmetyków i przekąsek muszę dołożyć, ale tak to większość rzeczy już spakowana.
Ja znalazłam chuste która kupialam z córką pierwsza jak w ciazy bylam. Uzywalam bardzo mało, bo moje dziecko bylo odkladalskie 😂albo na fotelik albo lozeczko. Jak sie trafi jakas maruda to bede wiązać i ręce wolne miec 😁

Hejka ! Czujemy sie ok 😊 tylko najgorsze jest to, ze strasznie mnie męczy bol pleców na samym dole jak leze na wznak. No nie moge na plecach, a z tego lezenia na boku jednyn i drugim juz mnie boki bolą xD tez tak macie ? 😁
Taaak 😥 to jest okropne, budze sienprzez to w nocy. Juz probuje roznych pozycji niby na boku, troche bardziej opieram sie brzuchem 😅 ale oczywiscie tak zeby nie przygniesc.

Mnie najbardziej lewy bok boli, ale jak zmieniam na prawy to przechodzi, w ogóle więcej chyba jednak śpię na prawym i się potem stresuję, że dzidzi zaszkodzę, ale na lewym nie zasnę :( Plecy na szczęście jakoś bardzo nie bolą, ale ja nie śpię na plecach, jedynie jak zmieniam bok, to czasem na chwilę zostanę na plecach, bo to przekręcanie z boku na bok z tym wielkim brzuchem wymaga jednak trochę wysiłku, a jeszcze do tego włosy za każdym razem muszę przekładać albo wyciągać spod siebie 😂
Mam ten sam problem 😁 juz nauczylam sie wizaca w koka na noc, bo z dlugimi i tym brzuchem to jest naprawde irytujace 😂

Mój mąż ma jeszcze dużo zaległego urlopu wypoczynkowego za rok 2020, więc będę chciała by trochę czasu z maluchem i ze mną po porodzie spędził. Chociaż dostał też propozycje zmiany pracy, więc nie wiem jak to wyjdzie :/
Moze poprosic o opoznienie rozpoczecia zatrudnienia np. o miesiac z uwagi na sytuacje. Zawsze warto sprobowac. Mi sie tak zgodzili jakis czas temu jak bralam slub ;)

Mi chodzi takie dzieci do 3 lat ktore jeszcze malo rozumieją 😂😂 no wiadomo ciezko jest a ludzie zawsze sa wredni. Zauważyłam, ze faceci predzej puszcza niz kobieta... Ja zawsze przepuszczam kobiete w ciazy, bo ja sie dobrze czuje, ale ktos moze zle znosi ciaze. U mnie w laboratorium nie ma zmiłuj ani dzieci ani kobiety w ciazy pierwszenstwa nie maja.. Ja kiedyś puściłam kobiete z wielkim brzuchem przed siebie (sama bylam w ciazy ale na początku) to awantura na cale laboratorium. 😂
Haha, a ja ostatnio sie wrylam w kolejke przez przypadek innej ciezarnej 🤣🤣🤣 ale siara 😅 ale stala jak sierotka marysia w sklepie z boku kolejki, przy polkach tak ze jej brzucha nie widzialam. I dopiero jak Pani za mna jej ustapila to zauwazylam ze tez w ciazy 🤣🤣😇🤦‍♀️

reklama
Czy będziecie dziewczyny nosic malucha w chustach? :))
Ja pozyczam od znajomych. Ogolnie nastawialam sie na tak, ale duzo naszych znajomych twierdzi ze im sie chusta nie sprawdzila. Na poczatku dziecko jest takie malutkie ze sie boisz, a pozniej tak sie dzieciaki krecily ze ciezko je bylo w dobrej pozycji zawiazac. Dlatego pozyczamy a nie kupujemy.

Do góry