Wmawiam sobie, ale jakoś ciężko w to uwierzyćKochana grunt to dobre nastawieniez góry zakładaj że będzie dobrze A na pewno sobie poradzisz
Tez sobie muszę to wmawiać![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wmawiam sobie, ale jakoś ciężko w to uwierzyćKochana grunt to dobre nastawieniez góry zakładaj że będzie dobrze A na pewno sobie poradzisz
Tez sobie muszę to wmawiać![]()
My mamy o wiele latwiej. Pieluch nie musimy pracWmawiam sobie, ale jakoś ciężko w to uwierzyć![]()
Posiadam chustę, chciałabym spróbować chustonoszenia, ale zobaczymy jak wyjdzieCzy będziecie dziewczyny nosic malucha w chustach?)
Najwyższy czasJa w tym.tyg się pakuje. Muszę się zmotywować!![]()
Ja znalazłam chuste która kupialam z córką pierwsza jak w ciazy bylam. Uzywalam bardzo mało, bo moje dziecko bylo odkladalskiePosiadam chustę, chciałabym spróbować chustonoszenia, ale zobaczymy jak wyjdzie
Najwyższy czasJa jeszcze czekam na laktator by go włożyć, trochę kosmetyków i przekąsek muszę dołożyć, ale tak to większość rzeczy już spakowana.
I to bedzie ktory tydzien ciazy?Ja mam 28stycznia wizyte i wtedy ustali termin wcześniej mowil ze na 5lutego i zapewne tak bedzie![]()
TaaakHejka ! Czujemy sie oktylko najgorsze jest to, ze strasznie mnie męczy bol pleców na samym dole jak leze na wznak. No nie moge na plecach, a z tego lezenia na boku jednyn i drugim juz mnie boki bolą xD tez tak macie ?
![]()
Mam ten sam problemMnie najbardziej lewy bok boli, ale jak zmieniam na prawy to przechodzi, w ogóle więcej chyba jednak śpię na prawym i się potem stresuję, że dzidzi zaszkodzę, ale na lewym nie zasnęPlecy na szczęście jakoś bardzo nie bolą, ale ja nie śpię na plecach, jedynie jak zmieniam bok, to czasem na chwilę zostanę na plecach, bo to przekręcanie z boku na bok z tym wielkim brzuchem wymaga jednak trochę wysiłku, a jeszcze do tego włosy za każdym razem muszę przekładać albo wyciągać spod siebie
![]()
Moze poprosic o opoznienie rozpoczecia zatrudnienia np. o miesiac z uwagi na sytuacje. Zawsze warto sprobowac. Mi sie tak zgodzili jakis czas temu jak bralam slubMój mąż ma jeszcze dużo zaległego urlopu wypoczynkowego za rok 2020, więc będę chciała by trochę czasu z maluchem i ze mną po porodzie spędził. Chociaż dostał też propozycje zmiany pracy, więc nie wiem jak to wyjdzie :/
Haha, a ja ostatnio sie wrylam w kolejke przez przypadek innej ciezarnejMi chodzi takie dzieci do 3 lat ktore jeszcze malo rozumiejąno wiadomo ciezko jest a ludzie zawsze sa wredni. Zauważyłam, ze faceci predzej puszcza niz kobieta... Ja zawsze przepuszczam kobiete w ciazy, bo ja sie dobrze czuje, ale ktos moze zle znosi ciaze. U mnie w laboratorium nie ma zmiłuj ani dzieci ani kobiety w ciazy pierwszenstwa nie maja.. Ja kiedyś puściłam kobiete z wielkim brzuchem przed siebie (sama bylam w ciazy ale na początku) to awantura na cale laboratorium.
![]()
Ja pozyczam od znajomych. Ogolnie nastawialam sie na tak, ale duzo naszych znajomych twierdzi ze im sie chusta nie sprawdzila. Na poczatku dziecko jest takie malutkie ze sie boisz, a pozniej tak sie dzieciaki krecily ze ciezko je bylo w dobrej pozycji zawiazac. Dlatego pozyczamy a nie kupujemy.Czy będziecie dziewczyny nosic malucha w chustach?)