reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja nie mierze wszystkich jedna miarą. Sa ludzie i ludzie. 😀 Mozna trafic dobrze albo źle. A najlepiej sie zabezpieczyć na wszelki wypadek. 😀 Przestan moim rodzica i pralke ludzie wyniesli i obrazy 😂brak słów 😀 teraz maja jasną sytuację i tyle
To faktycznie się nie dziwię, że po takich akcjach się zabezpieczają. Ja wiem, że wielu najemców jest nie fair względem właścicieli, a niestety prawo mamy takie, że to najemcy są bardziej chronieni, dlatego tym bardziej myślę, że jak taki właściciel trafi na porządnych ludzi, co mu płacą w terminie, a do tego dbają o jego własność, to nie powinien z takich rezygnować, ale nigdy nie wiadomo, dlatego jak nie trzeba informować właścicieli o narodzinach dziecka, wolimy tego nie robić ;)

reklama
Tak, ale to dotyczy sytuacji problemowych, kiedy np. najemcy spodziewają się dziecka i nie płacą albo nie chcą się wyprowadzić po wypowiedzeniu umowy. U nas sprawa jest prosta - mamy umowę na czas nieokreślony, płacimy cały czas w terminie, jedynie pojawi się dodatkowy "lokator" i nie wiem tylko, czy trzeba o tym informować właścicieli, bo jeśli prawnie nie trzeba, to po co kusić los, że a nuż im się dziecko w ich mieszkaniu nie spodoba? Wątpię, żeby tak postąpili, ale nigdy nie wiadomo. My umowy u notariusza nie spisywaliśmy, ale wiem, że tak jest, bo siostra kiedyś musiała coś takiego podpisać. Ale za to właściciel nie wynajmuje nam mieszkania na czarno, co miesiąc dostajemy rachunek i oddzielnymi przelewami płacimy za czynsz i najem, bo z najmu właściciele się normalnie rozliczają ;)
Jasne, że dotyczy to sytuacji problemów. Ogólnie nie sądzę byś miała obowiązek zgłaszać, że pojawi się dziecko. I uważam, że to bardzo paskudne rozwiązywanie umowy tylko dlatego, że kobieta jest w ciąży. Jak ktoś się bardzo boi, to powinien się zabezpieczyć umową u notariusza i tyle.

dziewczyny a jak wy spicie teraz w ciazy ? Rogal do spania? Poduszki? Bez niczego?
Ja za chiny nie mogę sobie dobrać pozycji.. rogal za twardy, bez rogala boli kregoslup, obkładanie się poduszkami nic nie daje bo wszystko spada i denerwuje ;D
Jakiego masz rogala? Polecam poofi. Jest twardszy w nogach i miekki na brzuchu i glowie. Serio, mi uratowal koncowke ciazy. Budze sie tylko na siku, zmieniam wtedy bok i spie do rana 🥰 chyba najlepszy ciazowy zakup.

Ja nie spie w dzien teraz wczesniej byly takie dni ze slaba bylam[emoji38]
Toż trzeba odespać nieprzespane godziny [emoji28] do 9 to długo? Ja śpię i do 10/11, a w nocy śpię jak zabita [emoji1787] tylko teraz druga noc pod rząd wstaje raz na siku i dalej spać [emoji16] a dzisiaj pobudka przed 8, bo do urzędu musiałam dzwonić, za to po 16 trochę zasnęłam i spałam 2 godziny [emoji1787]

Tez tak wyrzucić was nie moze w umowie jest cos zawarte ze dzieci nie można było miec?
Oj też był pospała nawet i do 12 [emoji28], w weekend mamy przeprowadzkę na inne mieszkanie... Wynajmujemy niestety i właścicielka z tego mieszkania uznała ze jednak nie chce mieć dzieci u siebie więc na szybko trzeba było szukać masakra nerwy na sam koniec ciąży [emoji849] No ale cóż dobrze ze coś mamy [emoji16]

Ja dzisiaj powoli wpadam w panike. Zabralam sie za wszystko na raz, robie (PIERWSZE !!!) pranie dla dziecka, pakuje torbe, sprzatam mieszkanie .... dosc chaotycznie mi to wychodzi 🤦‍♀️ A jeszcze musze odpoczywac co chwile 😅

rany, mala skacze jak szalona na wieczor. Szkoda ze na ktg ksiezniczka spala 🤦‍♀️😅

I tak może dowiedzieć sie o dziecku ktos z sąsiadów moze powiedzieć mu...niewiem czy zatajanie nie jest karalne bo właścicielowi trzeba zglaszac wszystko
Co Ty mówisz?? Tak po prostu zerwali z wami umowę przez dziecko? My też wynajmujemy, ale póki co nie poinformowaliśmy jeszcze właściciela, że dojdzie nowy lokator i w sumie nie wiem, czy w ogóle mówić. I tak planujemy się stąd wyprowadzić, zanim mały mógłby narobić jakichś szkód. Nie wyobrażam sobie teraz przeprowadzki... A w ogóle trzeba informować właściciela mieszkania o ciąży i dziecku jak już się urodzi?

reklama
Przynajmniwj jest za co potrzymac[emoji23]jak w tylek poszlo[emoji38]
Wiem, że zrzucimy szybko to :) ale jednak ta świadomość jest najgorsza, że tyle kg na plusie. Żeby to jeszcze było tak widać [emoji28][emoji1787] ja przed ciążą to chuda mocno byłam, a przynajmniej teraz trochę cycki mi urosły taki plus [emoji1787]w tyłek poszło, ale za to rozstępów jeszcze więcej wyszło, niż mi w sam tyłek poszło.. [emoji57]

Do góry