reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dziewczyny od kilku dni mam mega ilość białej wydzieliny, takiego śluzu....Też tak macie ? Myślicie że może się szyjka rozwiera i dlatego taka zwiększona ilość?

We Francji zwolnienie lekarskie jest płatne 50% nawet w ciąży, więc 80% dla tatusiów to jest super sprawa. Tu tata ma 3 dni robocze płatne 100% i koniec. A jesli dzidzia urodzi się w week-end, to trudno, jeśli tata pracuje pon.- piątek, a dziecko utodzi się w sobotę, to płacą tylko za poniedziałek😛.

to my tu w Polsce jednak nie powinnismy narzekac😋
No zależy jeszcze jakie tam mają zarobki (i ceny), bo się może okazać, że te 50% we Francji to więcej niż u nas 100% 😂

Ostatnia edycja:
Dziewczyny od kilku dni mam mega ilość białej wydzieliny, takiego śluzu....Też tak macie ? Myślicie że może się szyjka rozwiera i dlatego taka zwiększona ilość?
Ja tam już od dawna wciąż mam tego dużo, więc to chyba nic nie znaczy (przynajmniej u mnie) 🤷‍♀️

Ja mam od dwóch dni taki biały śluz, też pomyślałam, że może coś się jednak szykuje😀

U mnie dziś 37+6 młody waży 3200 kawał chłopa haha prawidłowo ułożony.
Ginekolog zrobił Zdj ptaka 🙄🤭🤭
Ale nie szykuje się jeszcze do wyjścia? Szyjka się nie skraca, nic się nie dzieje? Mamy podobny termin (ja dziś 37+5) i ogólnie się słabo czuję, a teraz lekko zaczęło mnie podbrzusze pobolewać, ale to raczej od ogólnego złego samopoczucia, bo do bólu przedokresowego nawet, czy skurczów jakichkolwiek to jeszcze bardzo daleko, raczej taki dyskomfort no i mdłości do tego w pakiecie :/

reklama
Ordynator zaleca zrobić test pcr bo u nich to różnie bywa z tymi testami 🤔🤔
A robią w szpitalu u was obowiązkowo? Bez sensu wtedy jeszcze dodatkowo prywatnie robić, bo i tak w chwili przyjęcia Ci zrobią i powiedzą, że ten Twój nie jest aktualny, jeśli będzie inny wynik... A jak nie robią w szpitalu, to po co robić? Dodatkowy stres. U mnie na szczęście nie robią i oby się to nie zmieniło!

Do góry