reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Wiesz, tylko mnie martwi to że dalej nie zrobili USG żeby to sprawdzić... I tak leżę. A u Ciebie działali, z drugiej strony co to mogło być?
Wiesz, może lepiej że to nie wody. Mi odeszły a nie miałam skurczy i nawet oksytocyna nie pomogła, rozwarcie się nie zwiększyło i skończyło się cięciem.

Wznowili u mnie porody rodzinne, nie robią testów i do tego tatuś może być jeszcze 2 godziny po porodzie 😊😊 robią wywiad, ankietę, mierzą temperaturę i jak wszystko ok to może być rodzinny poród 😊
No to super 🙂 ja się dzisiaj dowiedziałam, że u mnie są wykonywane testy przed przyjęciem do szpitala i nawet jak jest już rozpoczęta akcja porodowa a test jest pozytywny to wysyłają do szpitala w innym mieście 😔 do którego mam jakieś 80km 😲 to jest info od koleżanki co niedawno była w tym szpitalu, ale dla pewności zapytam jutro na wizycie swojej ginekolog, bo ona akurat pracuje w tym szpitalu w którym mam rodzic. Zaczęłam się trochę martwić 😔

Właśnie teraz się położnej pytam czy będę miała usg zrobione, bo i poziom wód i waga malucha i ogólnie wszystko powinni sprawdzić. Zważając, że też zgłaszalam że jest spokojniejszy to oni tylko zrobili test takim patyczkiem na wody i dali swoje wkładki żeby obserwować.
A czemu oni nie sprawdzają poziomu wod przez usg??

Właśnie teraz się położnej pytam czy będę miała usg zrobione, bo i poziom wód i waga malucha i ogólnie wszystko powinni sprawdzić. Zważając, że też zgłaszalam że jest spokojniejszy to oni tylko zrobili test takim patyczkiem na wody i dali swoje wkładki żeby obserwować.
Matko, żeby po terminie i w takiej sytuacji nie zrobić usg, to jest jakieś średniowiecze!!

No to super 🙂 ja się dzisiaj dowiedziałam, że u mnie są wykonywane testy przed przyjęciem do szpitala i nawet jak jest już rozpoczęta akcja porodowa a test jest pozytywny to wysyłają do szpitala w innym mieście 😔 do którego mam jakieś 80km 😲 to jest info od koleżanki co niedawno była w tym szpitalu, ale dla pewności zapytam jutro na wizycie swojej ginekolog, bo ona akurat pracuje w tym szpitalu w którym mam rodzic. Zaczęłam się trochę martwić 😔
:o Przecież jak akcja będzie już rozkręcona, to może nawet dzidziuś się urodzić, zanim wynik testu będzie! Straszne co się dzieje... ja w ogóle tak sobie ostatnio pomyślałam, że sama jazda do szpitala ze skurczami, pewnie jeszcze mdłościami i nie wiadomo z czym jeszcze, a mam jakieś 20-30 minut drogi (chociaż w tej pogodzie to licho wie ile) to będzie coś strasznego, a co dopiero jechać prawie 100km!

Mi tylko płaczące dzieci przeszkadzaly na oddziale 😂 lozka mega wygodne na pilocii w gore w dol, plecki podnoszone Ameryka 😂😂😂w domu juz gorzej zejsc z lozka dlatego sie w ogolw nie klade w dzień 😀 zajelam się praniem i lekkim ogarnianiem mieszkania.
To u Ciebie w szpitalu pełen luksus! 😄 u mnie tak fajnie nie było... Jeszcze okna mało szczelne i w nocy zimno 😓 całe szczęście się nie rozchorowalysmy.

reklama
Do góry