reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

a jakie herbatki dajecie?

teraz mamy wielowocowa z bobovity, ktora na codzien pije, ale czasem zamiast niej podaje ziolowa :tak:

takie w granulkach? kupię i spróbuję podać bo wydaje mi sie, że powinna coć pić:confused:bobofruty lądują w koszu po 3 dniach bo wypije tylko łyczka, albo ja spijam na siłę:baffled:

to co pije Zosia jak nie herbatki i soczki? wode? czy w ogole nic?

reklama
moze nie jest spragniona ;-)

u nas ilosc picia jest naprawde zroznicowana..sa dni ze oproznia ten kubek 200ml i dopija jeszcze, a czasem wypija tylko 20-30ml i koniec :eek:

Moja pije podobnie. Raz więcej raz mniej i to głównie soczki bo za herbatkami nie przepada.

:tak:

Ewelina nie martw sie, Piotrusiowi na pewno szybko pojdzie nauka z kubeczka:tak:Olivka na poczatku sie krztusila, ale w koncu zalapala;-)
a to taki prawdziwy niekapek, ktory ytrzeba przycisnac, zeby cos wyplynelo?
my mamy po prostu taki ustnik s trzema dziurkami, z ktorego normalnie leci, lekarz mi powiedzial, ze lepiej od razu do takiego dziecko przyzwyczaic, bo to zdrowsze dla zebow:tak:

Kupiłam niekapek Aventu i trzeba pociągnąc, żeby poleciało (sama najpierw spróbowałam:-D), jak radziłyście bedziemy próbować:tak:, a jak nie to kupię zwykły kubek;-), jak radzi Tigger:blink:

co do picia, to mój mały soczków nie pije w ogóle, tylko herbatki w dzien z melisą, a na noc rumianek:happy2:

oglądacie you can dance?
niektórzy są:baffled:

napiszcie jak to jest z tym wybieraniem rzeczy przez dzieciaki: kluczyki, różaniec itp, co się kładzie i co to znaczy

u nas sie kladzie :
- rozaniec
-ksiazke
-pieniazka
-kieliszek

widze ,ze powazna debata na temat picia maluszkow sie toczy ,wiec Vaneska po tym co przeczytalam o Waszych dzieciach to pije bardzo duzzzo :tak::szok: ona to z trzy butle po 200ml herbatki wypije przez caly dzien :confused:

Kupiłam niekapek Aventu i trzeba pociągnąc, żeby poleciało (sama najpierw spróbowałam:-D), jak radziłyście bedziemy próbować:tak:, a jak nie to kupię zwykły kubek;-), jak radzi Tigger:blink:

co do picia, to mój mały soczków nie pije w ogóle, tylko herbatki w dzien z melisą, a na noc rumianek:happy2:

oglądacie you can dance?
niektórzy są:baffled:

u nas soczkow praktycznie tez nie ma, wczoraj podalam pierwszy raz od baaaardzo dawna i chyba sie oduczyla tych soczkow pic, bo cos srednio pila, a kiedys uwielbiala soczki ;-)

co do you can dance to najbardziej mi sie podobała Władzia :-D

u nas sie kladzie :
- rozaniec
-ksiazke
-pieniazka
-kieliszek

widze ,ze powazna debata na temat picia maluszkow sie toczy ,wiec Vaneska po tym co przeczytalam o Waszych dzieciach to pije bardzo duzzzo :tak::szok: ona to z trzy butle po 200ml herbatki wypije przez caly dzien :confused:

600ml herbatki :szok: szok :-)

dzien dobry milym paniom
mamy czwartek, dzis zamontuja nam wreszcie szafe co oznacza, ze z pokoju malej zniknie magazynek i wreszcie to bedzie jej pokoj :tak:a to z kolei oznacza przeprowadzke :szok::-D

witam się z rana i to słonecznego :)
jesli chodzi o picie maluszków, to Wika wypija 1-1,5 soku bobofruta rozcieńczonego wodą lub 3x 200ml herbatki tej granulowanej. Rumianku juz mi nie chce pić, bo bardziej jej zasamokowały owoce. A jesli chodzi o niekapek, to ja tez go kupiłam z Aventu tylko się zastanawiam, bo jedna pediatra powiedziała, że od niekapka wykrzywia się zgryz... i już sama nie wiem...tzn. wika i tak na razie nie umie z niego pociągnąc, więc stoi ozdoba na półce...
spadam się szykowac do pracy, a Wam życze miłego i słonecznego dnia

Dzień dobry.

Agutek, to do tej pory mieliście garderobę w pokoju Toli?

Można zdjąć uszczelkę z ustnika i będzie samo leciało :-). Ja muszę spróbować z rurką, ciekawe czy Karolek zaskoczy.

Co do zgryzu - od butelki też się wykrzywia, chyba nawet bardziej. Z dwojga złego lepszy niekapek, a najlepszy zwykły kubek albo bidon z rurką. Tak gdzieś wyczytałam.

Witam :tak:
U nas tez piękne słońce, ostatnio często tak jest do południa a po południu pogorszenie pogody :baffled:

Usłyszałam dopiero w tv że na Pomorzu rachunki za gaz wzrosły o 80 %. Ludzie są zszokowani. A jakiś ekspert powiedział, że jeszcze o 20-40 % będą kolejne podwyżki za gaz i za prąd. Koszmar.:szok:

Piję kawkę i uciekam z córą na spacer bo w domu tylko coś sobie uszkadzam. Niedawno poparzyłam rękę, całe szczęście już nic ie widać. Przedwczoraj omal palca u nogi nie złamałam, skończyło się na opuchnięciu i zmianie koloru na fioletowy. A w dodatku fryzjer mnie tak obciął (kolega eksperymentował), że się załamać można. :wściekła/y:Czapka obowiązkowa :baffled::ninja2:

reklama
co do you can dance to najbardziej mi sie podobała Władzia :-D

dobry był tez ten gość z kolorowymi włosami, który nie chciał dodatkowo zatańczyc, bo Piróg nie chciał wykonac jakiegos salta:-):-D

witam,

a u nas wieje, tak ze na spacerek pewnie nie wyjdziemy, bo mi Piotrka porwie:szok:

Elahar współczuje przeżyć, a włosy szybko odrosną:tak:

Bluberry, dzieki za podpowiedź, bo juz gotowa byłam kupowac kolejny kubek:-D

Do góry