reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Przykro mi, wiem co czujesz
Dziewczyny śniło mi się, że robiłam aż 3 testy ciążowe i wyszły 2 grube krechy. Wstałam rano zrobiłam i bielsze nie będzie. No i dupa, czuję się źle.....

Serio? W tym cyklu...
Nie chcę się nakręcać....
Serio, 3 dni temu rano biel biła po oczach (4 dni przed @), a wczoraj wieczorem czyli już 2 dni @ pojawiła się kreska. Nie chcę oczywiście nikogo nakręcać, ale myśle że poki nie przychodzi @ to wszystko jest możliwe. Zwlaszcza że tak jak pisałam, przy poprzedniej ciąży byly to tłuste krechy, a teraz delikatne kreseczki, wiec zagnieżdzenie musiało być sporo pozniej tym razem.

Siedze jak na szpilkach i podejrzewam, że cały czas tak będzie... Trzymam kciuki za nas dwie i za nas wszystkie tutaj ❤️ ale przerażenie chyba mnie nie opuści. Jeden dzień przed @, a Ty? Chyba jeszcze kilka dni?
Wg apek powinnam @ dostać 15go albo 16go. Ja też jestem lekko przerażona, tak się boję poronienia, że codziennie robię testy sprawdzając czy kreski nie są bardziej blade, tak jakby w każdym momencie miało się to stać. Dzisiaj mi się śniło, że zaczęłam krwawić, że jednak już po wszystkim. Jeśli się uda pozostać w ciąży to pewnie strach bedzie przez cały czas. Oby nam wszystkim się udało! ❤️

Ostatnio udało się po pół roku, wiec nie chce robić sobie nadziei ;) boli jak na @
U mnie było 10 lutego i to pierwszy cykl, ale to czekanie i robienie testów to wkurzająca sprawa. Zaszłam w ciąże, gdy skupiłam się na pracy i swoich przyjemnościach, gdy się skupiałam na zajściu to nie wychodziło..
Też się staraliśmy poprzednio pół roku.
Z tym brakiem skupienia może coś jest, ten cykl totalnie odpuściłam bo tu na forum przeczytałam, że jesli miałam LH wyższe od FSH to nie będzie owulacji. Z ciekawości robilam testy owu wszystkie negatywne. Nawet pojechałam na delegację z pracy na tydzień w dni płodne. Seksy z mężem były 27marca a potem dopiero w prima aprilis😅 i jak totalnie odpuściłam to coś zaskoczyło.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wg apek powinnam @ dostać 15go albo 16go. Ja też jestem lekko przerażona, tak się boję poronienia, że codziennie robię testy sprawdzając czy kreski nie są bardziej blade, tak jakby w każdym momencie miało się to stać. Dzisiaj mi się śniło, że zaczęłam krwawić, że jednak już po wszystkim. Jeśli się uda pozostać w ciąży to pewnie strach bedzie przez cały czas. Oby nam wszystkim się udało! ❤️
Na pewno strach nas nie opuści, ale ja pocieszam się, że teraz mam większą wiedze i wiem, że musze brać leki. Może to też doda odrobinę spokoju. Chociaż mimo wszystko, jeszcze się nie nakręcam, bo tak jak w poprzedniej ciąży nie myślalam o poronieniach, tak teraz wiem, że róznie może być...

Na pewno strach nas nie opuści, ale ja pocieszam się, że teraz mam większą wiedze i wiem, że musze brać leki. Może to też doda odrobinę spokoju. Chociaż mimo wszystko, jeszcze się nie nakręcam, bo tak jak w poprzedniej ciąży nie myślalam o poronieniach, tak teraz wiem, że róznie może być...
Ja jeszcze nie wiem nic o lekach, na razie po poronieniu robilam hormony, AMH, glukoze i cukier. W czwartek idę do endo. We wtorek do gin, która mnie skierowala do szpitala w lutym.

reklama
Do góry