z przerażeniem to czytałam, chryste Pati za co Ty im dziękujesz, że Cię brutalnie potraktowali?
dziewczyno za to co przeszłaś to powinnaś ich przeklinać do końca życia to nie jest normalne i nie wmawiaj sobie takich rzeczy!
Chwyt Kristellera o którym napisałaś (naciskanie na brzuch) jest nielegalny i zabroniony nawet przez Polskie Towarzystwo Ginekologiczne pewnie nawet w karcie wypisu nie masz tego wpisanego! - więcej z niego szkody niż pożytku szczerze to ja bym ich zaskarżyła za coś takiego a napewno nikt z moich obecnych osób towarzyszących na to by nie pozwolił.
w cholerę jest konsekwencji ze strony dziecka i matki - mogło się skończyć śmiercią a i w późniejszym czasie mogą się jeszcze pojawiać.
Tyle się mówi o rodzeniu po ludzku a tutaj średniowiecze....
no kuźwa się nie dziwię, że mała była niedotleniona bo jest to jedno z powikłań użycia tego chwytu, tak samo popękanie, krwotoki itd
ja wcześniej o tym dużo czytałam bo koleżanka z pracy to miała w latach 90 ale nie w XXI wieku
nie chce Cię straszyć u dzieciaka koleżanki były konsekwencje w rozwoju późniejszym, musisz małą obserwować i koniecznie powiedz pediatrze żeby mógł odpowiednio wcześniej reagować.
Pokładam jednak nadzieje, że nic Wam nie jest i nie będzie.
Nie obraź się ale ja nie rozumiem i po ludzku jest to przykre, nie chciałam Cię dobijać ale ja tego nie kapuje poród to nie wyścigi żeby było jak najszybciej ma być bezpiecznie i komfortowo szkoda że musiałaś tego doznawać. ja to bym przepraszam takich lekarzy konowałów za chu.... powiesiła.
Co do małej cudo
ja na swojego wcześniacza napatrzeć się nie mogłam! Taka siłaczka potrzebuje teraz mamusi po tym co przeszła a Ty narzeczonego wsparcia aby dojść do siebie
Podziwia Cię scenariusz na książkę normalnie!
Ile Twoja waży? Jakie imię wybraliście?