reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny witam się pod koniec kolejnego cyklu starań. Tym razem nie mam już nawet złudzeń 🤷‍♀️ Nic już w tym cyklu nie będzie. Lekarz kazał mi zrobić bhcg z krwi pod koniec cyklu no i chyba mniej już nie może być 🤣
Także mój kilkunasty cykl starań lada dzień się rozpocznie 😜 w załączniku badania podstawowe które zrobiłam. Macie jakieś rady co do kwasu foliowego? Mam go za dużo znowu a ostatnio już było mniej. Biorę dwie tabletki ovarinu jeśli chodzi o specyfiki z kwasem foliowym 🤔
Może zmień kwas foliowy, resztę wyników masz ładną.
No i przykro mi ze znowu się nie udało 😘

reklama
Ja heparynie biorę tylko w ciąży, nornalnie nie muszę nic "zażywać"
Nasza placówka żlobkowa była już szczepiona, oczywiście w każdej chwili mogę się zgłosić, że jestem chyba z tym że na tamtą chwilę nie było wyboru szczepionki- dla edukacji była tylko astra. No nic, zastanowię się nad tym :)
Teoretycznie lekarz w punkcie szczepień może podjąć decyzję, że nie idziesz na Astrę tylko na mRNA, ale w praktyce nie każdy punkt szczepień ma 2 typy szczepionek, a poza tym lekarz ma prawo ocenić ryzyko NOP jako niskie i go nie zmusisz. Moja ciotka miała nieco 1,5 roku temu zakrzepicę po operacji i mimo to zaszczepili ją Astra.

Ja heparynie biorę tylko w ciąży, nornalnie nie muszę nic "zażywać"
Nasza placówka żlobkowa była już szczepiona, oczywiście w każdej chwili mogę się zgłosić, że jestem chyba z tym że na tamtą chwilę nie było wyboru szczepionki- dla edukacji była tylko astra. No nic, zastanowię się nad tym :)

Skonsultuj się z lekarzem, zadaj mu pytania, i z całą pewnością polecała bym raczej pfizera. Też byłam zapisana na astrę. Ale była dostawą pfizera i udało się zmienić. Warto poczekać akurat w twoim przypadku, zaszczepić się później, a wybrać ten typ szczepionki.
Mnie niestety przy @ tak gęstnieje krew, że czasem muszę brać heparynę mimo iż w ciąży nie jestem. A lekarze jak słyszeli zakrzepica, to tym bardziej zalecali szczepienie. Z całą pewnością potrzebujesz zrobić to pod okiem fachowca

Co w takim razie myślicie o szczepieniu się gdy ma się mutacje?? Bo ja się obawiam i wstrzymuje...
Pamiętam że miałaś powikłania po antykoncepcji i to takie solidne. Zdecydowanie musisz sie skonsultować z hematologiem i też Popieram opcje żeby szczepić się phizerem jeśli chcesz się szczepić. Niestety ale covid sam w sobie powoduje zakrzepy i to też może być groźne w twoim przypadku

Cześć, dziewczyny, dostałam wynik na trombofilię, możecie zerknąć i dać znać czy któraś tak miała i co dalej? Ginekolog to ogarnie czy trzeba szukać jakiegoś specjalisty?
Dziękuję z góry 😘

Załączniki

• IMG_20210428_095625.jpg
    IMG_20210428_095625.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 94
reklama
Do góry