reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

3miesiace minely jak 1 dzien❤kiedy to zlecialo😍

Załączniki

• photocollage_202142292255465.jpg
    photocollage_202142292255465.jpg
    175,9 KB · Wyświetleń: 101
reklama
U nas tak samo. Dopiero tydzień temu zaczął takie akcje odstawiać. Zazwyczaj się przekręca tak, że zza szczebelków wystają jego włosy heheh no i nauczył się chwytać za szczebelki. My mamy teraz problem z pchaniem rączek do buzi. Jak wstanie to pcha je tak jakby pierwszy raz na oczy zobaczył, przy czym oczywiście czesto wkłada je zbyt głęboko i się dławi. Nie mogę na minutę zostawić go samego, bo się boję że sobie coś zrobi :/
Moja też pcha ciagle rączki do buzi albo je liże, przez to ma je całe suche i czerwone 🤷‍♀️ ale jeszcze się nie zdarzyło żeby zaczęła się dławić

Ja pamiętam jak raz w nocy wstałam na karmienie w młody głową w szczeblach... Tzn nie całkiem bo się nie zmieściła no ale był tak przyciśnięty do jednego szczebla. A ta główka taka miękka jeszcze i aż miał odciśnięte 🤣 teraz zwykle ręka mu wystaje z jednej strony. I jak smoczka gdzieś koło siebie ma to wyrzuca z łóżeczka 🙈
Moja od samego początku wyrzuca smoczka z łóżeczka, bo tak rękoma macha 🙈 więc cały czas ma go przypiętego do ubranka 😃

Ja mam ten sam problem:/ więc na razie nici z fryzjera, boję się że z butelki nie będzie chciał pić, bo ostatnio butelkę widział przez 3 dni jak się urodził i troszkę w szpitalu dokarmiali go. A też bez jedzenia nie wytrzyma 3 h, nie ma opcji :/
Mi doradczynie laktacyjna doradzila odciagac po karmieniu dzien przed wyjsciem 5x po 20ml, wyjdzie wtedy 200. A chyba zastosuje jeszcze rade od rosenberg zeby byl dodatkowy zapas - fajny pomysl.

reklama
Do góry