reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Gdyby to było faktycznie, takie że się wynosi z domu, to byłabym zadowolona, ale pewnie młody będzie brał wzorce od ojca, mimo że ze mną będzie spędzał 90% czasu, bo zawsze łatwej się te źle wzorce przyswaja.
Mój facet zje wszystko, ja tak nie potrafię, nauczył mnie pić słodkie napoje, a wcześniej pilam tylko wodę ;/
Faktycznie z domu wynosi, bo skąd ma wynosić? 😂 Uczy się od obojga rodziców. Jeśli rodzice jedzą skrajnie różnie, to nie mamy chyba za dużego wpływu, w którą stronę pójdzie 🤷 próbuję wciąż mojego chłopaka oduczyć żarcia wielkiej czekolady na raz i zapychania się słodkim na głód, bo ani to dla niego zdrowe ani dobry przykład dla Czarusia, ale nie wiem, czy mi się uda 🙈

reklama
No wiadomo rosołek odleje i mogę coś zrobic, ale króliczki wołowinki rybki będą sloiczki 😁😁 z reszta dzisiaj bylam od 13 na dworze, i dopiero weszlam do domu takze ja duzo wendruje więc sloiczek będzie mi też wygodnie 😁dzisiaj karmiłam Hankę cyckiem w parku, i gadalam z tesciowa i slysze,, uważaj bo przeziębisz piersi,, 😂😂 takze ooo kocham swoją tesciowa😁
Ja natomiast słucham, jak to mm jest lepsze od kp... Już mnie wkur... Bo chce karmić cyckiem, nie używać pampersów i nie dawać dziecku żadnych herbatek...

Faktycznie z domu wynosi, bo skąd ma wynosić? 😂 Uczy się od obojga rodziców. Jeśli rodzice jedzą skrajnie różnie, to nie mamy chyba za dużego wpływu, w którą stronę pójdzie 🤷 próbuję wciąż mojego chłopaka oduczyć żarcia wielkiej czekolady na raz i zapychania się słodkim na głód, bo ani to dla niego zdrowe ani dobry przykład dla Czarusia, ale nie wiem, czy mi się uda 🙈
No ja nie znoszę kuchni z mojego domu 🤣🤣🤣 teraz mama inaczej gotuje niż jak tata żył, ale kiedyś robiła dla wszystkich, to tłusto i mięsnie, dla mnie fuj 😜

Dziewczyny, my już po chrzcinach :) Było bardzo fajnie. W kościele Idka bardzo grzeczna, w ogóle nie płakała :) W domu robiliśmy grilla, Idka pół przespała🙈 Mam takie pytanie, co byście kupiły za taką kasę extra? Coś co posłuży na lata :) Ja myślę o nosidełku, typu Tula (w sumie nie znam innych firm), jakiś bujak drewniany. W sumie sama nie wiem :)

Ja natomiast słucham, jak to mm jest lepsze od kp... Już mnie wkur... Bo chce karmić cyckiem, nie używać pampersów i nie dawać dziecku żadnych herbatek...
Podziwiam cie za pampersy! Myślałam o tym ale jakoś przeszło mi to. O herbatki dla mnie cos najgorszego, i słodkie napoje!!! Jak slysze od koleżanek narzekania ze dziecko nie chce pic wody tylko smoczki to zawsze zadaje im pytanie a skąd znają smoczki? :) Kubusie przecież takie zdrowe haha😂😂 masakra!! Pozniej szczerbole z próchnicami chodza. Moja Basia wypija tylko wode. Wiadomo raz na jakiś czas wypije sok jabłkowy. Jak widzę takie 5 latki 6 latki z butelka coli to aż mnie mierzi.. W sumie daleko nie muszę szukać mój bratanek...

Dziewczyny, my już po chrzcinach :) Było bardzo fajnie. W kościele Idka bardzo grzeczna, w ogóle nie płakała :) W domu robiliśmy grilla, Idka pół przespała🙈 Mam takie pytanie, co byście kupiły za taką kasę extra? Coś co posłuży na lata :) Ja myślę o nosidełku, typu Tula (w sumie nie znam innych firm), jakiś bujak drewniany. W sumie sama nie wiem :)
Hmmmm nie mam pojęcia. Ja poprostu odłożyłam pieniądze dla Basi i zbieramy jej od 5 lat. Mamy 2 łańcuszki z chrzcin jako pamiatka 😁

Podziwiam cie za pampersy! Myślałam o tym ale jakoś przeszło mi to. O herbatki dla mnie cos najgorszego, i słodkie napoje!!! Jak slysze od koleżanek narzekania ze dziecko nie chce pic wody tylko smoczki to zawsze zadaje im pytanie a skąd znają smoczki? :) Kubusie przecież takie zdrowe haha😂😂 masakra!! Pozniej szczerbole z próchnicami chodza. Moja Basia wypija tylko wode. Wiadomo raz na jakiś czas wypije sok jabłkowy. Jak widzę takie 5 latki 6 latki z butelka coli to aż mnie mierzi.. W sumie daleko nie muszę szukać mój bratanek...
A daj spokój, nienawidzę jak ktoś narzuca mi swoje zdanie i ingeruje w wychowanie. Moja mama szanuje moje zasady, ale niektórzy uważają że babcia jest od rozpieszczania.😡
A pieluchy są spoko, bo młody kupę robi raz dziennie zazwyczaj, a na noc zakładam pampersa, bo dłużej śpi, więc zazwyczaj do niego kupa. Resztą pieluch tylko z siku więc co dwa dni wrzucam na 90stopni i mam z głowy 😅
Wiesz ile kasy zaoszczędzone hahaha, ja mam paczkę pampersów z Rossmana za 19 zł na półtora miesiąca.

nosidełko polecam Leny lamb a Bujaczki hmm zdecydowanie u mnie odpada bo przeczytaniu wpisu Link do: 4 powody, dla których MOJE DZIECI nigdy nie korzystały z bujaczka – mamafizjoterapeuta

reklama
Ja polecam bujaczek baby bjorn! Jeszcze jak nie były,, modne,, kupilam pierwszej corce 😁najlepiej wydane pieniążki 😁

Do góry