Ja od początku corce zbieram na jej lokatę kase. Takze ma więcej kasy niz jaTo podejrzewam, że wpływ pieniędzy był większy niż kilkaset złotych rocznie, bo nie sądzę że opłaca im się za takie kwoty kogokolwiek ścigać xd dużo moich znajomych przelewa np. 500+ na lokaty dla dzieci i jeszcze nikomu nic się nie stało![]()
reklama
Ja dam 100 zl. Ja mam super parafie, księża są ekstra. Nic nie chca, za chrzciny, ślub tez nic. Wiadomo każdy cos im daDziewczyny, a tak z ciekawości ile placilyscie księdzu za chrzciny?
G
gość _199
Gość
No ja właśnie sie dowiedziałam o jakimś cenniku w kościele gdzie mam chrzcić, w moim kościele nie ma takich cyrków i szczerze mówiąc odechciało mi się chrzcić dziecka, bo im tylko o pieniądze chodzi ;/Ja dam 100 zl. Ja mam super parafie, księża są ekstra. Nic nie chca, za chrzciny, ślub tez nic. Wiadomo każdy cos im dawkurza mnie to jak u nas niektóre parafie mają cennik,, nie mniej niż iles tam,,. Ja za piękny ślub dalam 500, plus organista z wokalem chciał 200.
Mikstura
Fanka BB :)
Ja dałam 200 w kopercie. Ksiądz normalnie ze mną rozmawiał, nie był obrażony to chyba było okDziewczyny, a tak z ciekawości ile placilyscie księdzu za chrzciny?
To czemu w innym nie zrobisz? My należymy niestety do innego. Lecz wszystkie uroczystości robie w swojej starej parafia, tam nie patrzą na portfel... Księża są super. Mąż musiał płacić u siebie w kościele za zapowiedzi chyba 100 zl, a ja się księdza swojego pytam ile za zapowiedzi A on mi powiedział,, nic, nas cieszy gdy młodzi biorą ślub,,No ja właśnie sie dowiedziałam o jakimś cenniku w kościele gdzie mam chrzcić, w moim kościele nie ma takich cyrków i szczerze mówiąc odechciało mi się chrzcić dziecka, bo im tylko o pieniądze chodzi ;/
Mikstura
100 za zapowiedzi? Już chyba przesada lekkaTo czemu w innym nie zrobisz? My należymy niestety do innego. Lecz wszystkie uroczystości robie w swojej starej parafia, tam nie patrzą na portfel... Księża są super. Mąż musiał płacić u siebie w kościele za zapowiedzi chyba 100 zl, a ja się księdza swojego pytam ile za zapowiedzi A on mi powiedział,, nic, nas cieszy gdy młodzi biorą ślub,,![]()
G
gość _199
Gość
No bo nie chcą nam ochrzcić dziecka, bo ślubu nie mamy, także tu jest główny problem ;/To czemu w innym nie zrobisz? My należymy niestety do innego. Lecz wszystkie uroczystości robie w swojej starej parafia, tam nie patrzą na portfel... Księża są super. Mąż musiał płacić u siebie w kościele za zapowiedzi chyba 100 zl, a ja się księdza swojego pytam ile za zapowiedzi A on mi powiedział,, nic, nas cieszy gdy młodzi biorą ślub,,![]()
Karolina9933
Ja płaciłam 100 zł. U nas jest zasada, że się daje ile może i nigdy żaden ksiądz nie skomentował, że za małoDziewczyny, a tak z ciekawości ile placilyscie księdzu za chrzciny?
Karolina9933
My za zapowiedzi płaciliśmy symbolicznie 50 zł 
reklama
marta18691
Twoja mala to wyglada na starsza ni 3miesiace taka duza jestNiech ta pogoda będzie jak najdłużej!!