reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

No tak, siedlisko bakterii jest wszędzie gdzie dużo dzieci, ale tutaj nawiazywalam do naszego przypadku, czyli tego że młody nie jest w ogóle szczepiony. Co innego jak dziecko jest szczepione zgodnie z kalendarzem ogólnym, wtedy po prostu jest bezpieczniejsze. Nawet nasza pediatra powiedziała, że młodemu w żłobku będzie ciężko bo może złapać więcej chorób i gorzej je przejść. 🤷 Chyba że uda się go zaszczepić wcześniej niż się spodziewamy, wtedy rozważymy żłobek 😁
w sumie racja jak nie miał szczepień. Nam w poradni neontologicznej powiedzieli, że napewno musi mieć wszystkie dawki meningokoków ze względu na wcześniactwo + wszystkie pozostałe szczepienia.
Nie wiem czy zdążymy bo właśnie pediatra odsunęła mocno w czasie meningokoki :(.

reklama
w sumie racja jak nie miał szczepień. Nam w poradni neontologicznej powiedzieli, że napewno musi mieć wszystkie dawki meningokoków ze względu na wcześniactwo + wszystkie pozostałe szczepienia.
Nie wiem czy zdążymy bo właśnie pediatra odsunęła mocno w czasie meningokoki :(.
No my też mieliśmy się szybciutko szczepić i mamy refundowane te 6w1 itd tak jak wcześniaki, ale ze względu na niską masę urodzeniową. No ale wyszło jak wyszło no i zostałam antyszczepionkowcem bez wyboru 🤣 a śmiałam się cały czas z antyszczepionkowcow, hehe, Bozia pokarała

Nasza na pewno pojdzie do zlobka, jesli panstwowy nie wyjdzie to pewnie jakis prywatny. Ja sobie nie wyobrazam siebie w roli pelnoetatowej mamuski 😁 kocham swoje dziecko, ale juz teraz czuje sie wystarczająco odmóżdżona 🤯 wiem ze pozniej dziecko bedzie kontaktowe bardziej itd., ale mam ochote porobic cos intelektualnego 😁😁😁 zatesknilam juz za praca 😁
dokładnie! no ja też zastanawiam się nad priv bo już wolę część pensji oddać ale iść do pracy i nie tracić. Z drugiej strony wiem, że to moje jedyne dziecko i nie chce aby wychowywał się osamotniony tylko od początku z dziećmi. Ale jak będzie miał jakieś opóźnienia to wyjścia chyba nie będę miała. Nie wiem może ja przesadzam i zostawię go jednak z teściową w sumie wychowała fantastycznego faceta 😉

Dziewczyny ściągnęłam super apke baby manager, teraz już się odnajduje w ilości karmień oraz w tym ile śpi. Można też ustawiać czas jak długo leży na brzuszku, ile się mleka odciągnęło itp. polecam :D

Dziewczyny ściągnęłam super apke baby manager, teraz już się odnajduje w ilości karmień oraz w tym ile śpi. Można też ustawiać czas jak długo leży na brzuszku, ile się mleka odciągnęło itp. polecam :D
To polecam Ci dziecko + firmy philips
ja od początku miałam ciąża + a potem zmieniłam na dziecko + jest super bo jest wszystko rozwój, wizyty można wbijać, karmienia, smoczek ile ma, ile pieluszek po ząbki, etapy rozwoju, co i jakim wieku powinien maluszek umieć itd

Ja używam od dawna baby trackera i tam jest chyba to samo 😁 plus statystyki, srednie wszystkiego czyli snu, karmien itp oraz fajne wykresy gdzie widać ładnie czy np śpi w jakichś konkretnych godzinach, czy jest powtarzalność i różne takie bajery. Zaczęłam używać chyba jak miał miesiąc ☺️ bez tego w życiu bym nie wiedziała kiedy karmiłam ostatnio i z której piersi 🤣🤣

To polecam Ci dziecko + firmy philips
ja od początku miałam ciąża + a potem zmieniłam na dziecko + jest super bo jest wszystko rozwój, wizyty można wbijać, karmienia, smoczek ile ma, ile pieluszek po ząbki, etapy rozwoju, co i jakim wieku powinien maluszek umieć itd
Mi ciąża + średnio podpasowala, ale zobacze to dziecko +
Ja używam od dawna baby trackera i tam jest chyba to samo 😁 plus statystyki, srednie wszystkiego czyli snu, karmien itp oraz fajne wykresy gdzie widać ładnie czy np śpi w jakichś konkretnych godzinach, czy jest powtarzalność i różne takie bajery. Zaczęłam używać chyba jak miał miesiąc ☺️ bez tego w życiu bym nie wiedziała kiedy karmiłam ostatnio i z której piersi 🤣🤣
No w tej apce jest chyba w sumie to samo.
Przynajmniej wiem, że wcale tak dużo w ciągu dnia nie je, bo jadł 7 razy dzisiaj i pewnie już nad ranem wstanie 😜

dokładnie! no ja też zastanawiam się nad priv bo już wolę część pensji oddać ale iść do pracy i nie tracić. Z drugiej strony wiem, że to moje jedyne dziecko i nie chce aby wychowywał się osamotniony tylko od początku z dziećmi. Ale jak będzie miał jakieś opóźnienia to wyjścia chyba nie będę miała. Nie wiem może ja przesadzam i zostawię go jednak z teściową w sumie wychowała fantastycznego faceta 😉
Mój maluszek podobnie jak Twój walczy z obniżonym napięciem. Z tego się nie wyrasta, to zostaje do końca życia tylko kwestia wypracowania, wyćwiczenia. Takie dzieci zazwyczaj są spokojniejsze i mniej chętne do ruchu/sportu..a kto nie zachęci dziecka do aktywności jak inne dziecko ? ;) Dziadkowie to super opcja jeśli są na flkleku i nie będę tylko puszczać bajek i karmić jak gęś. Co innego jak będą zajmowali się wnukiem raz kiedyś i będą się bawić a co innego kiedy będzie z nimi codziennie. Oczywiście nie generalizuje...

reklama
Też tak myślałam ale wiem jak jest jeszcze jak byłam w ciąży i chodziłam do pracy w sumie do końca 6 ms to w innym zespole zrobili niby restrukturyzacje stanowisk i zwolnilo dwie dziewczyny na wychowawczym ☹️ więc wolałbym nie ryzykować bo jednak mam dobrą pracę i robię to co lubię 😔
Ja mam dwa miejsca pracy i jeszcze ten komfort, że z żadnego mnie raczej nie zwolnią. To ja będę musiała pewnie porzucić któreś.
Współczuję, że u Ciebie w pracy tak to nieciekawie wygląda :/

Do góry