reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Btw gdzie rodziłas? Bo kojarzę, że tez Kraków 🙈 tak z ciekawości pytam. I czy polecasz szpital 🤪 nie pamiętam, czy już o tym pisalysmy 🙈

Co do CC to ja byłam na sali z babeczka po 3ciej CC i na luzie wszystko.
Tak - pisalysmy, na Kopernika 😁 i nie wiem czy polecam. Maja zajebistych lekarzy, mysle ze najlepszy w Krakowie, ale opieka ch...***

reklama
No właśnie ja się za bardzo na tym nie znam, ale to nie jest tak, że to jednak jest blizna wewnątrz i jakiegoś wpływu na nią się nie ma? Ja miałam bliznę prawie niewidoczną, położna to nadziwić się nie mogła, że w ogóle miałam cięcie, drugie cięcie robił mi ten sam lekarz i ogólnie dłużej trwało bo właśnie zrosty się porobiły i ogólnie dłużej trwało niż pierwsze. Wzięłam to za pewnik, że musiały się porobić i nawet jakoś bardzo się tym nie przejmowałam.
Hmmi się wydaje że regularne masaże mogą im zapobiec. Ale sama nie wiem 🤣🤣

Lubi go bardzo, ale mamy tez swoje patrnty-jak jest nieznosny, a chcemy zjesc, to stawiamy go sobie na stole albo na krzeslach-on musi nas widziec caly czas. No i jak tam jest to zawsze musi miec cos do ciumkania-najlepiej idzie mu pielucha w buzi. Jak cos potrzebuje zrobic to tez go tam wkladam i do niego gadam. Ale oczywiscie ma rozne fazy. Staram sie nie wiecej niz lacznie godzine dziennie, bo nam rehabilitantka zakazala.
Ale dlugie nogi !! Wysoki bedzie chlopak :)

Aha, to ja staram sie ppdobnie.

jeszcze mi brakuje patentu zeby mloda sie zajela sama soba 😅😅😅 ale to chyba po prostu nie wyjdzie 😅

W różnych szpitalach różnie tną. W niektórych się w tym specjalizują, w innych niekoniecznie. U nas w Krakowie np jest jeden szpital, który ma bardzo dużo cesarek i babki tam na planowane cesarki najczęściej idą bo tam ładnie tną i się już wyrobili. Dlatego też pewnie jeden szpital zrobi dobrą robotę, a inny gorsza i będą zrosty. No i predyspozycje osobiste na pewno też tu grają, jedna babka będzie miała więcej zrostów niż inna 😁
Na Kopernika chyba wlasnie, tak? U mnie rana wyglada bardzo estetycznie.

Moje dziecko zaczęło robić kupkę co drugi dzień, a wcześniej były minimum dwie dziennie 🤔 boje się jutra bo jak już zrzuci bomby to wylewają się wszystkimi szczelinami z pieluchy 🥴 z drugiej strony dzięki temu już coraz mniej pieluch nam dziennie idzie 😎
Moja robi co 2-3 dzień. Ale wtedy robi po 3, 4 kupki 😂😂i jak mówisz wylatuje bokami

No właśnie ja się za bardzo na tym nie znam, ale to nie jest tak, że to jednak jest blizna wewnątrz i jakiegoś wpływu na nią się nie ma? Ja miałam bliznę prawie niewidoczną, położna to nadziwić się nie mogła, że w ogóle miałam cięcie, drugie cięcie robił mi ten sam lekarz i ogólnie dłużej trwało bo właśnie zrosty się porobiły i ogólnie dłużej trwało niż pierwsze. Wzięłam to za pewnik, że musiały się porobić i nawet jakoś bardzo się tym nie przejmowałam.
Każde ciecie wydłuża czas operacji niby o 20 minut. 😀 Tak czy siak im więcej operacji to ttm większe mogą być komplikacje. Ktoś może mieć 1 ktoś 2 a ktoś 10.

reklama
Do góry