reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
To ja przed ciążą maksymalnie 47kg ważyłam. Myślałam, że po ciąży coś kilogramów mi zostanie (przytyłam około 17kg), ale najwidoczniej bycie chuchrem jest mi przeznaczone ;)
To ja przytyłam chyba 6kg tylko 🥺 więc tak jakby ze swojej masy schudłam bo po porodzie od razu mi spadła waga do około 50 i już się taka zatrzymała. Ale pierwszy trymestr i pół drugiego były dla mnie jak armagedon, więc w sumie nie dziwię się że mnie ta ciąża tak przeorała 😂

oj to Masakra z tymi szczepieniami 😬😭
my mamy 15.06 ostatnie dawki już się boję tego rota znowu maruda😩
może spróbować oklady z pieluszki tetrowe na ciało z chłodnej wody nie lodowatej co 2 h trzeba zmieniać.
z tym laserem to jest taki foto mam sprzęt Philipsa 😂 teraz dostałam nowszy model i nie mam kiedy wypróbować, przed ciąża używałam jakieś 2 lata i super bo w ciąży musiałam dopiero po jakimś pół roku zgolic i tak małe 😜
godzina na macie 😱 ja tylko go zostawię to zaraz mnie nawołuję myślałam że tylko tak ze mną ale z Mężem ma tak samo. dużo przygotowuje w weekend jak jest Mąż do dyspozycji no i wieczorami na kolejny dzień 😉i do więcej czasu na nic nie wycisnę. my nawet UPC, hbo i netflix odłączyliśmy bo po co płacić za coś jak od 4 ms od porodu ani razu nie włączyliśmy. wstyd się przyznać ale moja jedyna rozrywka narazie to, to forum 😂
małego Mąż usypia 😜
U nas to raczej nie po rota, bo drugą dawkę rota miał samą i było wszystko ok, więc albo po 5 w 1 albo po pneukokach albo od nadmiaru, bo po pierwszej dawce też miał gorączkę, ale przez chwilę i sama mu spadła.
Okłady robiłam, działały tylko chwilowo, potem i tak zaczął marudzić 🙁
No mi ciężko uwierzyć, że dziecko nie może zająć się sobą przez chwilę 😯 teraz np. zjadł ponad godzinę temu i tak sobie leży koło nas na kanapie, pcha ręce do buzi, oczywiście rzyga co chwilę a poza tym sobie gada ładnie do siebie, ale spać nie zamierza 😕 mam nadzieję, że te szczepionki mu nie odmienią spania, już się przyzwyczailiśmy, że ładnie przesypia całe noce.

U mnie koszmarek po 1 dawce był bo ręka mnie bolała, nudnosci miałam i nosić malego nie mogłam i tak trwało 3 dni najpierw nie mogłam ruszać potem podnosić do góry😕 ale przeszło.
Nie strasz 🙈 u mnie w rodzinie wszyscy tylko ból ręki, ale nie jakiś silny. Chłopak był tydzień temu to też tylko ręka, ale na wszelki wypadek zapisaliśmy się z odstępem, żeby w razie co drugie dzieckiem się zajęło. Ja niby mam weekend na "rekonwalescencję", ale chłopak ma urodziny w niedziele, więc nie będzie odpoczywania, w sobotę planuje piec tort 😉

Ostatnia edycja:
Dziewczyny co stosujecie na ciemieniuche? U nas wyszła 2 dni temu, a ma takie długie włoski i nie wiem co mam z tym robic☹️
Nam pediatra zapisała Dermicin, ale jakbym tylko to miała stosować i to zgodnie z instrukcją to do dziś by miał, a miał naprawdę niewiele tej ciemieniuchy. Najwięcej chyba zeszło jak mu nawaliłam krem linoderm, co daje na odparzenia, bo on jest tłusty i wyczesywalam grzebieniem, który był w zestawie tego Dermicinu. Jak główka się zrobiła czerwona to przerywałam i tak z 3 razy w ciągu dnia i jeszcze dzień wcześniej wieczorem robiliśmy i w końcu zeszło. Najgorzej domyć potem te tłuste włoski 🙈 dlatego nie wyobrażam sobie stosować Dermicinu 2x dziennie przez 4 tygodnie 🙉 ja to lubię raz a porządnie 😂

Ja już różnych preparatów próbowałam. Walczymy z tym cholerstwem od urodzenia praktycznie. Oliwką smarowałam i wyczesywałam, potem specjalnym preparatem z emolium na ciemieniuchę a teraz jakiś nowy wypróbowujemy. W miarę pomaga, ale znika na jakiś czas i wraca :/
O to właśnie ten szajs 🤪 za mało tłuste jak na moje.

Kochana ja tylko wyczesuje po kąpieli. Wiem, że ona się będzie co chwile pojawiać. Moja córka miala nawet do 2 r. Z.
U nas zeszło, mam nadzieję, że nie wróci, bo zwariuję. Już drugi raz nie będę tego usuwać, wtedy już będę czekać aż samo zniknie chyba, że mnie najdzie na zabawę z wyczesywaniem😁

reklama
Do góry