reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

No na usg mnie wyoytali jak porod i stwierdzil, ze to przez to, bo u nas 3 dni wywolywania, potem naturalnie przez 11 godzin, a potem maly zle sie ustawil w kanale i dostal tachykardii, wiec szybko cc bylo. Ale w szpitalu nie robili nam usg-to bylo pierwsze.
jejku to mieliście przejścia 🥺, kurde to trochę słabo że odrazu nie zrobili tego usg i teraz tak późno ale bądź dobrej myśli nam powiedzieli, że to wszystko zależy i samo poszerzenie do obserwacji aż zniknie.
nie martw się na zapas bo nie ma sensu i tak jak dziewczyny pisaly nie czytaj w necie ja czytałam i to było bez sensu nie potrzebny stres 😞. będzie dobrze!👍

reklama
Witajcie ponownie:) Podczytywałam Was ostatnio trochę, ale nie jestem jakoś specjalnoe na bieżąco, nie dałam rady wszystkiego przeceytać. Mam.nadzieję, że u każdej z Was jest wszystko w porządku i dzieciaczki zdrowo i pięknie rosną.
Powrót do pracy nie był taki straszny, a wręcz bardzo przyjemny. Mnóstwo gratulacji ze strony ekipy z którą pracuję, niektórzy uczniowie szczęśliwi na mój widok, niektórym szczękła opadła, jak mnie zobaczyli;), usłyszałam nawet coś w stylu " myślałem, że już jednak pani nie wróci do końca tego roku szkolnego..." 😅😛🤪.
Za małą tęsknię niesamowicie i to jest fakt. Mój facet się nią zajmuje i wysyła mi zdjęcia małej, rozmawiamy trochę przez video, więc luz. Mała cieszy się na mój widok, a ja wypoczęta po pracy (tak, tak, w pracy aktualnie odpoczywam po macierzyńskim urlopie), chętnie ją noszę, ściskam i obdarowuję buziakami😍🥰. A ja mam co dźwigać, bo moja dzidzia już ponad 7kg waży😁. I pomyśleć, że na początku traciła na wadze, bo miałam za mało pokarmu.... nadal trochę mi na cycku wisi wieczorem i jeśli się obudzi w nocy lub rano, jesli.mam czas. Potem butelka i tak jako uzupełnienie🤪. Jeszcze 3 tygodnie pracy mam, a potem wakacje.
Na zdjęciach moja mała jak skończyła 3 miesiące (za 11 dni skończy 4, tak jak niektóre Wasze dzidzie).
To super że cieszysz się z powrotu do pracy i że dajecie sobie radę 😀Mój Jakub to 4 miesiące ma skończone i 7dni 🥰

jejku to mieliście przejścia 🥺, kurde to trochę słabo że odrazu nie zrobili tego usg i teraz tak późno ale bądź dobrej myśli nam powiedzieli, że to wszystko zależy i samo poszerzenie do obserwacji aż zniknie.
nie martw się na zapas bo nie ma sensu i tak jak dziewczyny pisaly nie czytaj w necie ja czytałam i to było bez sensu nie potrzebny stres 😞. będzie dobrze!👍
Myśmy też coś mieli ale przy Natali nie pamiętam czy też te poszerzone komory czy co innego było rano sprawdzę...

Dziewczyny, sasiedzi siedzieli do 2.30!masakra! 😂😂😂 Tzn męska część bo kobity poszły do domu z dziećmi. Jakim cudem się moje dziewczyny nie obudzili tego nie wiem! Darli się, śmiali! Masakra. A one spały jak zabite 😂dobrze, że już mam z głowy, teraz spotkanie u kogoś innego 😂kolo musi się zatoczyć od nowa 😀😀

Dziewczyny, sasiedzi siedzieli do 2.30!masakra! 😂😂😂 Tzn męska część bo kobity poszły do domu z dziećmi. Jakim cudem się moje dziewczyny nie obudzili tego nie wiem! Darli się, śmiali! Masakra. A one spały jak zabite 😂dobrze, że już mam z głowy, teraz spotkanie u kogoś innego 😂kolo musi się zatoczyć od nowa 😀😀
Widzę imprezowa dziewczyna 🤣😁

No na usg mnie wyoytali jak porod i stwierdzil, ze to przez to, bo u nas 3 dni wywolywania, potem naturalnie przez 11 godzin, a potem maly zle sie ustawil w kanale i dostal tachykardii, wiec szybko cc bylo. Ale w szpitalu nie robili nam usg-to bylo pierwsze.
Ciekawe, że przy takim porodzie nie zrobili projekt od razu USG przez ciemiączko 🤔 u nas w szpitalu robili właśnie m.in. przy ciężkich porodach. Mój poród dla mnie był bardzo spoko, ale młody szybko wychodził i mial krwiaka okołoporodowego na głowie i miał w szpitalu USG przezciemiaczkowe 2 razy. A że mały był to miał tez USG wszystkich mozliwych części ciała, echo serca itd. Ale właśnie to w Polsce powinno być jakoś wszystko ustandaryzowane, a nie w jednym szpitalu tak, pójdziesz do innego i czujesz sie jak w innym kraju 🥴
Trzymam kciuki za wyniki, ale jak poród był ciężki i długo to pewnie po prostu maluch musi przeżyć swoje żeby sie zaadaptować 😁

Podziwiam. Mnie o 22 zamykają się oczy powoli. I to nie przez dziecko, przed ciążą też tak miałam 😂

Ale właśnie to w Polsce powinno być jakoś wszystko ustandaryzowane, a nie w jednym szpitalu tak, pójdziesz do innego i czujesz sie jak w innym kraju 🥴
Moja koleżanka miała wszystkie USG robione w szpitalu, a mi trzy tygodnie później nie zrobili i napisali na wypisie, że sama mam zrobić, bo nie mieli możliwości. Dobrze wiem, że to dlatego że byłam po CC, a oni cesarek nie znoszą.

reklama
Moja koleżanka miała wszystkie USG robione w szpitalu, a mi trzy tygodnie później nie zrobili i napisali na wypisie, że sama mam zrobić, bo nie mieli możliwości. Dobrze wiem, że to dlatego że byłam po CC, a oni cesarek nie znoszą.
Dramat. Niech sobie rozetna wszystkie wnętrzności i potem zszyja na nowo. Zobaczymy jak będą gęgać😑

Do góry