reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wrześniowe mamy 2021

Macie już imiona dla bobasków? Bo ja niby mam, ale jeszcze nie tak na 100% i ciągle się waham właściwie między 3. Chciałabym mieć taką pewność, że to TO :D
U mnie miały być negocjacje, bo chłopak się jeszcze wahał między kilkoma opcjami, ale właściwie odkąd mamy potwierdzona płeć (czyli od usg 2 trymestru) to mówimy „Adaś” i nie wyobrażam sobie tego teraz zmienić 😄

reklama
U mnie miały być negocjacje, bo chłopak się jeszcze wahał między kilkoma opcjami, ale właściwie odkąd mamy potwierdzona płeć (czyli od usg 2 trymestru) to mówimy „Adaś” i nie wyobrażam sobie tego teraz zmienić 😄
U nas będzie Grześ 🙂
No to widzę, że u Was już konkret zdecydowane! Zazdroszczę :D

U mnie Piotruś ☺️ Z początku partner się naśmiewał, że Pioter, jak ten od Janusza, ale teraz już przywykł i raczej nic się nie zmieni 😊

Szew szyjkowy? Mi ginekolog powiedział, że jak szyjka będzie mi sie skracać to po prostu wyląduje w szpitalu leżeć.... Nic nie wspominał o takim rozwiązaniu. A szpitala chce uniknąć :( ile Twoja szyjka ma długości? Moja jak narazie 3.68cm jak narazie jest dobrze, ale dalej pobolewa mnie brzuch, więc boje sie, ze dalej mi się skraca... w piątek mam wizytę wiec się dowiem.
Heeej, tak ja bylam na kontroli u mojej gin w 23+2 (wtorek) i szyjka miala 25 mm. To jest taka granica, ktora wyznacza ze szyjka juz za bardzo sie skrocila. Dostalam skierowanie do szpitala I luteine 2x2 100mg. Kolejny poniedziałek juz zaczynałam pobyt w szpitalu. Po usg okaze sie ze szyjka ma juz tylko 20mm. I następnego dnia byla juz decyzja o tym ze zakladamy szew McDonalda. Z racji Bozego Ciala i infekcji grzyb. Szew dopiero mi zalozyli w niedzielę. 2 tyg lezenia.
Rowne 2 tyg w szpitalu, przy wypisie szyjka 29-30mm. Zalecany normalny tryb zycia, tylko starac sie tez ocdpoczywac, nie podrozowac i nie dzwigac.
Teraz po wypisie staram sie duzo odpoczywac ale jednak domowe obowiązki typu pranie i obiad robie. I swiruje 😉 czy nic sie tam nie dzieje. We wtorek kontrolna wizyta.
Dzis mam 26+3
Stad moje pytanie do dziewczyn, ktore juz to przeszly czy taki tryb funkcjonowania jak obiad, pranie i chodzenie po domu - czy lezec, lezec
Lekarz wrecz mi powiedzial ze mam nie lezec caly czas, bo to tez niedobrze a po to jest ten szew by normalnie funkcjonowac

No to widzę, że u Was już konkret zdecydowane! Zazdroszczę :D
Noo napoczatku był problem mąż nie miał rzadnej propozycji ja nie byłam pewna i zaczęłam z młodszym synkiem mówić Grześ i jak już się przyzwyczailiśmy i wtedy mąż wypalił że może Szymek ale został przeglosowany😄

Do dziewczyn z problemem skracajacej sie szyjki macicy... Jakie macie zalecenia, leki, od razu Pessar? Ja dzis bylam na wizycie i niestety szyjka sie skraca, 31 mm, i od razu mialam posiew i lekarz zastanawia sie nad pessarem...narazie wiecej lezec, odpoczywac i magnez 3x1, i.ewentualnie nospa... a wszystko bylo juz dobrze :(

Mnie położyli na 3 dni na to w szpitalu (podobno szyjka się obniżyła i ma 3.15cm), dostawałam nospe, kroplówki z magnezem. Do domu żadnych szczególnych zaleceń, prócz oszczędzania sobie nadmiernego wysiłku. Nikt mi nie kazał leżeć, nikt nie wspomniał o krążkach czy szwach. W domu mam brać 3x nospe i luteinę i to tyle z zapobiegania wcześniejszemu porodowi 😏
W środę mam wizytę u innego ginekologa, tam się dowiem rzetelnie, jak sprawa stoi.

reklama
Do góry