reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Heh bliźniaki mi się marzyły...jaka ulga , że się nie udało 😂 😂 😂A gwiazdeczka....w porównaniu z pierwszym miesiącem jest niebo a ziemia....ale w porównaniu w innymi dzieciaczkami znajomych to tak jesteśmy jeszcze parę metrów nad tą ziemią:)
O to tez swoje przeszłaś, dla mnie też najważniejsze było żeby się udało😃u mnie lekarz się śmiał ze te witaminy ciążowe są po to żeby dziecko lepiej pyskowało😂😂😂

Moja tak ma zawsze...przy 30-50 ml jest zawsze jakby już był koniec....no chyba , że śpi to wtedy zjada ładnie.....wtedy próbuję podawać jej za chwilę aż w końcu zje mi te 80-90 ml bo 120 ml to tylko jak śpi jest w stanie zjeść....niestety nie pocieszę Cię ale zmiana mleka nic nie zmieniła....najpierw byłyśmy na nan ha...później nutramigen..teraz neocate lcp i szczerze , nic nie zmieniło to odnośnie wypijanej ilości mleka....Zresztą wyczytałam chyba wszystko w internecie na ten temat szukając pomocy...i jak się okazuję niektóre dzieci tak mają bo rodzice do tej pory nie znaleźli przyczyny wykonując szereg badań i wszystko oki...może mu to przejdzie jak miną upały bo to też może wpływać i tego Ci życzę aby wszystko wróciło do normy....
Ja co prawda karmie tylko piersią, ale tak jak mówisz, to może być przez upały, bo moja tak samo w gorące dni je mniej a częściej, bo chce jej się pić. Więc to normalne jeśli przybiera dobrze na wadze. Nam dorosłym też w upały się nie chce zbytnio jeść, więc takie maluszki tak samo to odczuwają, też się męczą w taki skwar.

Ja co prawda karmie tylko piersią, ale tak jak mówisz, to może być przez upały, bo moja tak samo w gorące dni je mniej a częściej, bo chce jej się pić. Więc to normalne jeśli przybiera dobrze na wadze. Nam dorosłym też w upały się nie chce zbytnio jeść, więc takie maluszki tak samo to odczuwają, też się męczą w taki skwar.
A ja się pochwale, bo jestem w szoku, moje dziecko idzie jak burza po tym podcięciu. Nie dość że ma apetyt, plus przybiera super bo 200g tygodniowo. Czekam teraz na 7kg bo nadchodzi wielkimi krokami 😃

Bo pewnie modlitwą i różańcem wszystko się zalatwi 😂😂
Wierzę w Boga, ale czasem jak słyszę te brednie kościoła to śmiać mi się chcę. In Vitro jest wielkim darem, bo ludzie którzy nie mogą mieć dzieci mają wielką szanse na to, i nie zrozumie tego ten kto się o dziecko nie starał.
Tak samo Pani Kaja Godek na mnie działa tak elektryzująco, że bym jej najchętniej tylek w mrowisku ulokowała tak działa na mnie ta baba.
My też mieliśmy propozycje invitro. I w sumie przygotowywaliśmy się do inseminacji. Plan był taki nie uda się 2 razu inseminacja decydujemy się na invitro. Dziecko bo naszym marzeniem, wiedziałam że dopełni nasze małżeństwo wiec nie wyobrażałam sobie żeby nie było jej z nami. Codziennie modliłam się o cud. I u nas w domu nawet rodzice popierali tą decyzje. Dla nich taki sam byłby wnuk czy naturalnie czy z invitro. To jest tylko pomoc a oni roztrząsają to jak tylko mogą

N
Tez tak uwazam ale Zaprosiliśmy rodzeństwo z dziećmi dziadków i chrzestnych wyszło 31 stwierdzilismy , ze tyle wystarczy no a z tego 17 przyjdzie , poprostu ręce mi opadły to doprosilam jeszcze teraz kuzynostwo, późno ale przynajmniej przyjdą. Głównie odmówiły dzieci rodzeństwa, bo część to już taka dorosła i w tym Ci nieszczęsni chrześni, którzy odmówili 😅😉
Nie rozumiem takiego podejścia ale i tacy widać się zgadzają. Będziesz wiedziała przynajmniej do kogo Ty masz nie pójść 😜

reklama
Do góry