reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
ta już się obłowiłam jednak marka mnie nigdy nie zawodzi 😍
w weekend byliśmy u siostry po raz pierwszy od urodzenia i mały dostał czapeczkę rozwaliła mnie cena jak zobaczyłam w domu😱
a jeszcze w drodze do domu mówię jaka beznadziejna czapka bo z wiązaniem mały nie lubi nic na szyi 😂
Ale za to skład fajny 🙈🤣
Karoo-kp, piszesz, że słuchasz ciężkiego brzmienia...
Mój facet też, całą ciążę metal mi łupał i na gitarze hałasował i wiecie co, Melania lubi jak jej gra na gitarze elektrycznej, Metallicę itd. ( łagodniejsze dla dziecka wybiera 😅
) ona tego słucha uważnie i spokojnie.
Może coś w tym jest, że dziecko pamięta muzykę z brzuszka 🤔
Chciałabym powiedzieć, że większość dzieci lubi cięższą muzykę, a gitara to już w ogóle!
Mam pytanie- czy ktoś ma sposób na zważenie dziecka? Mam wagę pediatryczną i że względu na długość młodej, nie mogę jej zważyć, szaleje mi ona od nawet 5kg do 8 i nie ma opcji bym miała dokładny pomiar.
No idealnie to nie będzie, ale na zwykłej wchodzę z małą a potem bez (albo odwrotnie) i po odjęciu mam pomiar. Pediatryczną też już sprzedałam, u znajomych się wcześniak urodził i obowiązkowo muszą kontrolę wagi robić.
U nas w przychodni mają dobrą wagę i można podejść w godzinach dyżuru pielęgniarki środowiskowej.

my właśnie po szczepieniu ostatnia dawka żółtaczki uff polecam plastry emla kompletnie nic nie czuł 😜 waga 7,86 kg długi 70 cm 😍 totalnie mówi że to nie wcześniak 😂 bardzo dużo gada ale jak usłyszała że wszystko skrupulatnie mu opowiadam to się przestała dziwić 😂
oczywiście jak zwykle dostała Kopa jak dotykała jąderek😂
twierdzi że niebawem zacznie siadać, no już się nie mogę doczekać bo chcę włączyć to BLW.
menigokoki za 2 tydz i tylko bexsero, nimenrix w14 msż🤷🏻‍♀️

ta już się obłowiłam jednak marka mnie nigdy nie zawodzi 😍
w weekend byliśmy u siostry po raz pierwszy od urodzenia i mały dostał czapeczkę rozwaliła mnie cena jak zobaczyłam w domu😱
a jeszcze w drodze do domu mówię jaka beznadziejna czapka bo z wiązaniem mały nie lubi nic na szyi 😂
O matko 😱 200 zł dać za czapkę, no moim zdaniem przegięcie totalne 🤦‍♀️

O właśnie te mi się podobają ubranka z wełny 😍 muszę coś poszukać i pooglądać sobie.

Tak, w smyku często są wyprzedaże, ale przeważnie są online i online też jest większy wybór ubrań, moja mama dla Neli zamówiła multum ubrań już większych 80-86 właśnie ze smyka, bo tam kupuje też dla Milenki ( moja 7 letnia siostra) i powiem Wam, że smyk ma fajne ubranka, dobra jakość ( wiadomo, nie całkowicie wszystkie), ale czasem nawet lepsze niż w h&m.
Dzisiaj byliśmy wszyscy właśnie w h&m i racja, jest - 20% na kolekcje dziecięcą, więc skorzystałam 😁 Bo właśnie musiałam małej kupić coś ciepłego i kupiłam jej komplet takich ciepłych misiowatych spodni i bluzy, później taki ciepły mięciutki sweterek i na razie tyle, bo przed wyjściem do sklepu zobaczyłam, że w komodzie mam dla niej ciepły polarek i 3 ciepłe bluzy 🤦‍♀️ leżały one w szufladzie gdzie mam ubranka z większymi rozmiarami i co jakiś czas przeglądam i jak pasuje i nie są za duże to wkładam do tych ubrać gdzie aktualnie chodzi 😁 no a robiłam porządek w piątek i oglądałam rozmiary ale na bluzy nie spojrzałam, chyba dalej latem żyje 😅

O, śliczne 🥰
śliczne imię ma Twoja siostra🥰 moja córka też takie ma i bardzo jej się podoba. Jakoś 5-6 klasa dzieci nie lubią swoich imion i terroryzują tym rodziców dlaczego tak ich nazwali😂 a moja właśnie mówiła, że jej imię podoba się jej

No to w aucie mam płytę Guns 'N Roses, młoda przy tym mi zasypia bo pamięta z brzuszka lub uważnie słucha jak włączę Freddiego.
A czy wasze dzieci mają jakieś piosenki które momentalnie je uspokaja?
Mąż mój od pierwszych dni włączał "silny jak lew" i ta piosenka przy największym płaczu ją ucisza.
Za każdym razem gdy zaczynam jej śpiewać "pieski małe dwa" to jest cisza i słucha mnie uważnie 😁 I jak usypiam ją na rękach to zawsze do tego ( albo do piosenki mojego wykonania) 😉

U nas błękitne obwódki wokół źrenic, w brązowe już nie wierzę.

Zobacz załącznik 1310919

A tu moje trzy cuda.
Zobacz załącznik 1310921
ooo widzę wpływ japońskiego anime:) ogląda i czyta? i tworzy cosplaye? moja też ma taki etap teraz, w piątek wróciła z obozu kulturalno-językowego o Japonii. jest mega zadowolona.
A Dobrusia wypisz wymaluj jak starsza siostra :) najmłodsza trudno powiedzieć a może się jeszcze zmienić

reklama
śliczne imię ma Twoja siostra🥰 moja córka też takie ma i bardzo jej się podoba. Jakoś 5-6 klasa dzieci nie lubią swoich imion i terroryzują tym rodziców dlaczego tak ich nazwali😂 a moja właśnie mówiła, że jej imię podoba się jej
Mi też się imię Milenka podoba 🥰 I właśnie w niedzielę się ją pytałam czy się jej podoba jej imię to powiedziała, że tak 🤗 My zawsze na nią mówimy Mika, Mila, Mikusia, Milusia 😁 Ale najczęściej jednak Mika i Milenka 😁
Na początku do mojej Nelki ciągle mówiłam imieniem mojej siostry ( bo cały czas z siostrą spędzałam czas) a teraz w weekend jak przyjechałam do moich rodziców to na Mielenke co chwilę gadałam Nela 😂

Ostatnia edycja:
Do góry