reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Dobrze, że to nic poważnego :happy:

A moje dziecko wypiło zaledwie 80ml mleka i koniec jedzenia. Poszła spać :baffled:
Matce nie chciało się na wieczór machać łyżeczką z sinlaciem to ma za swoje :-D

Wiecie..nasze dzisiejsze wymienianie się opiniami o wyprawce spowodowało, że znowu siedzę sobie na allegro i przeglądam różne pierdołki i już bym najchętniej kupowała :rofl::cool2:

to najpierw zdziałaj coś a potem oglądaj:-D
w ogóle to musze przyznać, że miałaś świetny pomysł z tym wymienianiem opiniami!!!:happy:

Tolcia zjadła 80 ml....o której się obudzi na następne jedzenie???

Dziewczyny...porażka.....nie zjadła kolacji, ryk, miska na podłodze, wszędzie błoto z Sinlacu :crazy:, po 20 minutach kolejne podejście, zjadła ładnie, ale włączyłam tv:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:wiem, wiem, porazka totalna, ale to pora mojego serialu, poza tym byłam już tak wykończona tą akcją:sorry2:, ale i tak idę spać z kazem moralnym:-(

reklama
A mnie się coraz bardziej chce, a mężowi wręcz przeciwnie :sorry2:

Ja sobie wczoraj myślałam czy już bym chciała czy nie...a akurat córcia miała włączoną marudę i wtedy wyobraziłam sobie, że mam takie marudzenie w stereo i stwierdziłam, że nie, jednak jeszcze nie chcę ;-):-D

madzikm nie wiem o której by się obudziła, przy takich akcjach sami podajemy tę butlę około 22 zanim sami pójdziemy spać :sorry:
A wiesz, że moja ostatnio przy jedzeniu też marudzi. Koniecznie chce dostawać owoce i warzywa, które leżą w koszyku na stole i inaczej nie weźmie nic do buzi. Ciągle tylko pokazuje palcem na kolejny owoc/warzywo i w kółko muszę jej podawać, a w międzyczasie część wyrzuca na podłogę i chce bym podniosła :angry:
Zaczynam już wynosić ten koszyk na czas karmienia, bo się delikatnie wkurzam :baffled:

moja na razie odpukać wicina ładnie kolacje:tak: 240ml mleka+ 3 miarki kaszki:tak: i śpi ładnie do 7:tak: od dwóch dni nie wstaje o 5 na butelkę:-)

Agutek podajesz butelkę przez sen?
może ja tak spróbuje, bo do tej pory podawałam przy karmieniu, ale wtedy się jeszcze orientuje, ale jak bedzie spał;-)?

Na razie nie ma poprawy w chorobie, ale chyba chciałabym za duzo od razu, dopiero dwa razy dostał syropek, a marudny:szok::szok::szok::szok:,
no noc mam z głowy, bo budzi się co chwilkę przez ten zapchany nosek:no:

no nic niłego wieczoru, idę do łózka, chociaz trochę odsapnę:tak:

Ale macie grzeczne dzieci ...
Szymek od paru dni je coraz mniej przed snem, do tej pory jadł ok 300 ml mleka a teraz .. 150, 100. O 17.30 - 18.00 zjada kaszkę z owocami i zawsze był głodny o 19.30 jak kładliśmy go spać. Ale może to zęby? Już druga "4 " się przebiła dzisiaj. No i rano nic nie chce jeść, dopiero jakieś dwie godziny od obudzenia zjada kaszkę na mleku z owocami. Ale w nocy budzi się na ok 200 ml mleka :angry:

O rany, ja czasami mam wątpliwości czy zdecydujemy się na drugie dziecko ... Szymek chodzi i broi CAŁY CZAS :-( , marudzi, zrzędzi...

Cześć :-)

Moje dziecko obudziło się dzisiaj o 5.00 :baffled: I ani myślała spać, a ja owszem :baffled:
Teraz oczywiście pewnie babci śpi :angry:

Agutek podajesz butelkę przez sen?
może ja tak spróbuje, bo do tej pory podawałam przy karmieniu, ale wtedy się jeszcze orientuje, ale jak bedzie spał;-)?

Tak, jeśli zachodzi taka sytuacja jak wczoraj, że bardzo mało zje to wtedy zanim my pójdziemy spać dajemy jej jeszcze raz mleczko. Wtedy bardzo spokojnie bierze butlę i wypija do dna. Może to nie jest najzdrowsze wyjście, ale w przeciwnym wypadku i tak pewnie obudziłaby się w środku nocy głodna, więc chyba na to samo by wyszło. A tak mamy spokojną noc.

Ale macie grzeczne dzieci ...
Szymek od paru dni je coraz mniej przed snem, do tej pory jadł ok 300 ml mleka a teraz .. 150, 100. O 17.30 - 18.00 zjada kaszkę z owocami i zawsze był głodny o 19.30 jak kładliśmy go spać. Ale może to zęby? Już druga "4 " się przebiła dzisiaj. No i rano nic nie chce jeść, dopiero jakieś dwie godziny od obudzenia zjada kaszkę na mleku z owocami. Ale w nocy budzi się na ok 200 ml mleka :angry:

O rany, ja czasami mam wątpliwości czy zdecydujemy się na drugie dziecko ... Szymek chodzi i broi CAŁY CZAS :-( , marudzi, zrzędzi...

Ale dużo Szymek je :szok: 300ml mleka? Moja w życiu tego nie wypiła :-D
Jej rekord jednorazowy to chyba 240ml i nigdy się nie powtórzył. Teraz jak jej szykuję 180ml (wychodzi wtedy 200ml) to mi tego nie wypija i zeszłam do 150ml. A po kaszce na gęsto to po 4h dopiero ma jedzonko, w międzyczasie dostaje tylko owoca. Także niezłego głodomorka masz w domu :-)

Witam
u nas znów biało:szok:

Tak, jeśli zachodzi taka sytuacja jak wczoraj, że bardzo mało zje to wtedy zanim my pójdziemy spać dajemy jej jeszcze raz mleczko. Wtedy bardzo spokojnie bierze butlę i wypija do dna. Może to nie jest najzdrowsze wyjście, ale w przeciwnym wypadku i tak pewnie obudziłaby się w środku nocy głodna, więc chyba na to samo by wyszło. A tak mamy spokojną noc.
Agutku a Tolcia pozwala sobie na snie przetrzeć dziąsła:confused: moja kiedyś pozwalała sobie przecierać a teraz zaciska zęby :baffled:

Dzień dobry.

Karol wczoraj na kolację zjadł 200ml kaszki na gęsto, potem jeszcze coś pociamkał jak jedliśmy kolację i o 3:00 musiałam mu dać flachę :szok:.

Pogodę mamy ładną - słońce świeci :-). Aż szkoda w pracy siedzieć.

reklama
witamy was z zasmarkanym noskiem:-(

kaszelek nadal jest, ale goraczka sie nie pojawija, a to dobry znak:tak:, tylko chyba go gardełko boli:no:,
nawet apetyt jako taki jest;-)

u nas tak troszke biało i na razie słoneczko próbuje sie przebic:tak:

Do góry