W ovarinie jest metylowany foliowy, 2 tabletki to 400, w pregnie masz 800 w tym 400 zwyklego.
Ja bym zmniejszyła dawkę kwasu foliowego bo masz jednak za wysoko, bezpiecznie jest mieć w górnej granicy ale jednak nie przekraczać.
Wybrałabym 400 jednostek metylowanego.
Ja mam homo mthfr więc nie biorę zwykłego.
Ale homocysteinę masz ładną, też miałam ładną, a potem za dużo metyli i spadła mocno a to nie jest dobre.Trzeba to kontrolować.
B12 też powinno być w górnej granicy normy tak więc najlepiej suplementować oddzielnie. Wybrać preparat i sprawdzić za jakiś czas znowu, szczególnie ważne żeby nie obniżała za mocno homocysteiny.
Tak się przrzuciłam suplementy od dietetyczki, że teraz mam problem :/
Czekam więc na kwas folinowy ( to ta niemetylowa postać która łatwo przekształca się w aktywną), a b12 zamierzam włączyć hydroksykobalaminę+ adenozylokobalaminę bo nie powinny mi ciągnąć w dół tej homocysteiny.
Trochę się zdołowałam bo jak sama się suplementowałam to miałam lepsze wyniki :/

Ja bym zmniejszyła dawkę kwasu foliowego bo masz jednak za wysoko, bezpiecznie jest mieć w górnej granicy ale jednak nie przekraczać.
Wybrałabym 400 jednostek metylowanego.
Ja mam homo mthfr więc nie biorę zwykłego.
Ale homocysteinę masz ładną, też miałam ładną, a potem za dużo metyli i spadła mocno a to nie jest dobre.Trzeba to kontrolować.
B12 też powinno być w górnej granicy normy tak więc najlepiej suplementować oddzielnie. Wybrać preparat i sprawdzić za jakiś czas znowu, szczególnie ważne żeby nie obniżała za mocno homocysteiny.
Tak się przrzuciłam suplementy od dietetyczki, że teraz mam problem :/
Czekam więc na kwas folinowy ( to ta niemetylowa postać która łatwo przekształca się w aktywną), a b12 zamierzam włączyć hydroksykobalaminę+ adenozylokobalaminę bo nie powinny mi ciągnąć w dół tej homocysteiny.
Trochę się zdołowałam bo jak sama się suplementowałam to miałam lepsze wyniki :/

a jeśli można wiedzieć jakie to witaminy stosujesz na poprawę endometrium?
 a jeśli można wiedzieć jakie to witaminy stosujesz na poprawę endometrium?
 ja mam ok ale co niedzielę popijam po obiedzie winko aroniowe mojego taty. Chodź dziś zapowiedział że uraczy mnie swoim bimbrem
 ja mam ok ale co niedzielę popijam po obiedzie winko aroniowe mojego taty. Chodź dziś zapowiedział że uraczy mnie swoim bimbrem  aż się boje iść na obiad
 aż się boje iść na obiad  moja właśnie jak miała 4 lata i byliśmy na wakacjach to tak dawała popalić że na urodziny została bez prezentów, tak jej przykro było, ale zrobiła się grzeczniejsza. My staramy się nie krzyczeć a ograniczac ja. Brzmi to strasznie ale chodzi np. O to że jak jest niegrzeczna bardzo to np. za kare nie idzie do koleżanki na urodziny, albo nie idzie do babci. Kiedyś jak miala fioła na punkcie chodzenia w sukienkach za każde przewinienie chowałam jej jedna sukienkę i mówiłam że oddam biednym dzieciom. Wiem jak to brzmi, ale u nas zadziałało. No i oczywiście dużo rozmawiamy z nią, tłumaczymy.
 moja właśnie jak miała 4 lata i byliśmy na wakacjach to tak dawała popalić że na urodziny została bez prezentów, tak jej przykro było, ale zrobiła się grzeczniejsza. My staramy się nie krzyczeć a ograniczac ja. Brzmi to strasznie ale chodzi np. O to że jak jest niegrzeczna bardzo to np. za kare nie idzie do koleżanki na urodziny, albo nie idzie do babci. Kiedyś jak miala fioła na punkcie chodzenia w sukienkach za każde przewinienie chowałam jej jedna sukienkę i mówiłam że oddam biednym dzieciom. Wiem jak to brzmi, ale u nas zadziałało. No i oczywiście dużo rozmawiamy z nią, tłumaczymy.