reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja dostałam okres jak jeszcze testy miałam pozytywne, ale 2 tygodnie później test już wyszedł negatywny, z tym że ja od tego okresu zaczęłam brać tabletki anty więc może to jakoś "pomogło". U mnie w ogóle to był dziwny okres bo endo miałam cieniutkie (3mm) więc w ogóle się nie spodziewałam tak szybko. Ale u mnie było po metotreksie to może też inaczej wszystko
Szczerze mówiąc to nie ma poziomu do którego musi spaść żeby się zaczęło... przy kilku biochemicznych miałam ostatnią betę 2tyś-10 tyś (rosnąca, nie malejąca) I po paru dniach krwawienie więc nie sądzę aby jakoś drastycznie spadła do tego czasu. A przy innym miałam 400 w dniu w którym zaczęłam krwawić (poprzednia beta 5 dni wcześniej była 900) więc to chyba indywidualna sprawa.
Teraz tak w sumie myślę, że to pewnie też zależy z jakiego poziomu zaczyna spadać.

reklama
Hej 🙂
Zrobiłam dziś betę i progesteron. Beta 190,70 także bez rewelacji bo okres powinnam dostać przedwczoraj☹️ a na progesteron jeszcze nie ma wyniku. Mój lekarz ma więcej optymizmu i wiary że będzie ok niż ja 🙊Obstawiła mnie lekami mam brać:
Heparynę 0,8
Acard 150
Glucophage 1000 xr × 2 tabl
Utrogestan dopochwowo
Encorton 10 mg rano i 5 mg wieczorem
Actifolin 2mg
Pregna Dha
Powiedzcie mi brała któraś z Was Encorton? Lekarz mi powiedział że to na wyciszenie układu immunologicznego. No i mam mieszane uczucia co do Utrogestanu bo beta niska i czy jest sens brać jak nie wiadomo czy coś w ogóle z tego będzie. Byłam tak zestresowana na wizycie że nie spytałam lekarza o połowę rzeczy o które miałam spytać ☹️

Hej [emoji846]
Zrobiłam dziś betę i progesteron. Beta 190,70 także bez rewelacji bo okres powinnam dostać przedwczoraj[emoji3525] a na progesteron jeszcze nie ma wyniku. Mój lekarz ma więcej optymizmu i wiary że będzie ok niż ja [emoji87]Obstawiła mnie lekami mam brać:
Heparynę 0,8
Acard 150
Glucophage 1000 xr × 2 tabl
Utrogestan dopochwowo
Encorton 10 mg rano i 5 mg wieczorem
Actifolin 2mg
Pregna Dha
Powiedzcie mi brała któraś z Was Encorton? Lekarz mi powiedział że to na wyciszenie układu immunologicznego. No i mam mieszane uczucia co do Utrogestanu bo beta niska i czy jest sens brać jak nie wiadomo czy coś w ogóle z tego będzie. Byłam tak zestresowana na wizycie że nie spytałam lekarza o połowę rzeczy o które miałam spytać [emoji3525]

Nie dyskutowałabym z lekarzem, dobrze, że zrobiłaś oznaczenie progesteronu przed wzięciem leków. Kazał powtarzać betę?

Jest jednak progesteron 23,90 ng/ml. Czy przy takim wyniku powinnam brać ten Utrogestan, bo mi się wydaje że ten wynik nie jest taki zły ale się nie znam.

reklama
Do góry