Bardzo dziękuję za odp.Nie stresuj się na ten momentU mnie jest widoczny pęcherzyk ciążowy, jest dobrze umiejscowiony, ciąża minimalnie młodsza niż wg ostatniej miesiączki, ale tym mam się na ten moment tez nie przejmować. Podobno beta nie zawsze przyrasta o te 66%, szczególnie przy większych wartościach (powyżej 1000) i mi lekarz już nie kazał kontrolować bety, tylko przyjść za 2 tygodnie na kolejne usg i wtedy będzie wiadomo co i jak
![]()
reklama
Blondynka w sieci
Fanka BB :)
Dokładnie to samo będzie u mnieja będę denerwować się pewnie do skończenia pierwszego trymestru.. a każda wizyta to bezie stres czy serduszko nadal bijenp ale takie nasze uroki. Dużo sie martwimy..
Zlotowlosa123
Ja też wciąż wstrzymuje się od euforii. Myślę, że najlepiej tak z lekkim dystansem dopóki nie będzie serduszka i zarodkaBardzo dziękuję za odp.I tak wolę nastawić się na najgorsze, ale dałaś trochę nadziei. Ja również podzielę się w pon. informacjami co mi powiedział
Agness29
Zaciekawiona BB
Robilam tsh prawie 2 tygodnie temu, wyszło za wysokie 3,5 więc dostałam euthyrox. Dziś wynik poniżej normy 0,056. Co z tym zrobić?? Dodatkowow beta 2 tygodnie temu miala przyrost prawidłowy najpierw 268, potem 685 więc ok, dziś po prawie 2tygodniach zrobiłam i wyszło 5585. WIEM ŻE LICZY SIE PRZYROST ale czy na początek 6 tygodnia nie powinno być sporo więcej?
pannadarianna
kasiaa91
To nie jest tak ze pappa wyjdzie zawsze źleOk, czyli przy wysokim ryzyku tylko amnio, które jest inwazyjne i może doprowadzić do utraty ciąży, ale jest pewniejsze niż NIPT?
Z drugiej strony... biorąc pod uwagę kobietę w wieku 38 lat, jak ja, czy np. 40, czy nie jest tak, że Pappa zawsze wyjdzie źle... i idąc tym tokiem myślenia NIPT lepiej od razu odpuścić, bo to strata kasy i od razu być nastawionym (skazanym) na amnio?
Szczerze myślałam o Sanco/Nifty ok. +- 10 tygodnia, ale teraz zastanawiam się, czy w ogóle ma to sens (*głośno myślę...)
Jeśli np ryzyko wyjściowe dla wieku masz 1:50 a Twój wynik skorygowany to 1:400 to jest to BARDZO dobry wynik.
Ja bym zrobiła w 10 tyg NIPT, później usg i ewentualnie pappe - jeśli to wyjdzie Ci ok to możesz spać spokojnie
Ja w 6+1 mam betę nieco ponad 22000, ale jak sama zauważysz widełki w poszczególnych tygodniach są duże, a tak naprawdę liczy się przyrost. Życzę Ci pomyślności.Robilam tsh prawie 2 tygodnie temu, wyszło za wysokie 3,5 więc dostałam euthyrox. Dziś wynik poniżej normy 0,056. Co z tym zrobić?? Dodatkowow beta 2 tygodnie temu miala przyrost prawidłowy najpierw 268, potem 685 więc ok, dziś po prawie 2tygodniach zrobiłam i wyszło 5585. WIEM ŻE LICZY SIE PRZYROST ale czy na początek 6 tygodnia nie powinno być sporo więcej?
Naczytałam się wiele złego o tym teście. Uff.To nie jest tak ze pappa wyjdzie zawsze źle![]()
MartaMarkry
no i pięknie!Powtórzyłam przed chwila![]()
reklama
pannadarianna
Jak tam wam sobota mija? Ja od testu z rana nie mogę się skupić na niczym, cały czas zachodzę w głowę co zobaczę w poniedziałek
Powinnam odpocząć ale emocje mną szarpią