reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Okres wypada mi według kalendarzyka na 9go maja, gorzej będzie jak wcześniej nie dostanę.
Ale jeśli naprawdę miałaś owulację w 10dc, to ten cykl powinien być około 24-dniowy, czyli bardziej za tydzień... Akurat problem wydłużonej fazy lutealnej nie był jakoś przeze mnie zgłębiany, ale wydaje mi się, że odchył w żadną stronę nie jest dobry dla zachodzenia w ciążę.

Ale jeśli naprawdę miałaś owulację w 10dc, to ten cykl powinien być około 24-dniowy, czyli bardziej za tydzień... Akurat problem wydłużonej fazy lutealnej nie był jakoś przeze mnie zgłębiany, ale wydaje mi się, że odchył w żadną stronę nie jest dobry dla zachodzenia w ciążę.
Wiem o tym,że nie jest dobry. Miałam też infekcję intymną, którą teraz leczę. Nie wiem o co tu chodzi,bo np w grudniu z USG był pęcherzyk dominujący 17 mm w 12 DC.

Wiem o tym,że nie jest dobry. Miałam też infekcję intymną, którą teraz leczę. Nie wiem o co tu chodzi,bo np w grudniu z USG był pęcherzyk dominujący 17 mm w 12 DC.
Ja raz też ni z tego ni z owego miałam cykl 24 dni zamiast 28,nie ma w tym nic dziwnego ani żadnej nieprawidłowości, czasem się tak zdarza i nie ma co tego tak analizować.

Dziewczyny śledzę Wasze forum i dzisiaj chciałabym się zwrócić o radę.
Widzę, że macie ogromna wiedzę, która mam nadzieje się ze mną podzielicie.

Pierwsze dwie ciąże miałam bezproblemowe.
W styczniu okazało się ze jestem w 3 ciąży.. poroniłam pod koniec lutego w około 10tyg. Poronienie samoistne.
Lekarz powiedział ze nie ma przeciwwskazań do starań.
W marcu dostałam „normalny” okres i zaczęliśmy się starac… po 28 dniach przyszedł „okres”… Tz takie skąpe plamienie… prawie nic.
Dzisiaj jest 8 dzień tego plamienia.. niby 8dc. Akurat dzisiaj byłam u endokrynologa, który zrobił mi USG i powiedział ze pęcherzyk albo jest z poprzedniego cyklu albo wystartował za wcześnie bo ma 2,3 a to dopiero 8dc.. mówił ze coś jest nie tak ale byłam otumaniona wizytą i nie dopytałam.
Dostałam duphaston by brać od 16 dnia cyklu przez 10 dni…
I mam przyjść na wizytę po kolejnym okresie sprawdzić czy pęcherzyki pękają.

Ktoś może tak miał po poronieniu?

Ja raz też ni z tego ni z owego miałam cykl 24 dni zamiast 28,nie ma w tym nic dziwnego ani żadnej nieprawidłowości, czasem się tak zdarza i nie ma co tego tak analizować.
To ja tylko napiszę, @MartaS89 , że nie chodziło mi o to, że masz się martwić jak będziesz teraz miała cykl 24 dni. To będzie zgadzało się z USG i w sumie z tym wynikiem progesteronu też. I nieważne, że zwykle cykl masz 28. Ale jakby ten obecny miał 28, 30 dni, to bym się zaczęła mocniej przyglądać kolejnym cyklom - moze obserwacja temperatury, może śluzu, może rzetelny monitoring USG u gina (co kilka dni a nie raz w cyklu).

Nasz organizm, to nie maszyna. Czasem tak jest, że owulacja nam się przesuwa i nie ma w tym nic niepokojącego. Ja też mam raz cykl 26 dni, a raz 28, ale fazę lutealna mam stałą - 14 dni. Ty wiesz ile wynosi Twoja? Jeżeli jest stała i owulacja faktycznie była szybciej, to i okres będzie wcześniej. Nic nadzwyczajnego 😉

reklama
To ja tylko napiszę, @MartaS89 , że nie chodziło mi o to, że masz się martwić jak będziesz teraz miała cykl 24 dni. To będzie zgadzało się z USG i w sumie z tym wynikiem progesteronu też. I nieważne, że zwykle cykl masz 28. Ale jakby ten obecny miał 28, 30 dni, to bym się zaczęła mocniej przyglądać kolejnym cyklom - moze obserwacja temperatury, może śluzu, może rzetelny monitoring USG u gina (co kilka dni a nie raz w cyklu).
Zobaczę czy miesiączka przyjdzie szybciej,jeśli nie to wtedy będę myśleć ☺️

Do góry