reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

@aspekt Spróbuj może do tej sałatki dorzucić troszkę kaszy, będzie bardziej syta, jakąś oliwę z ziołami i warzywa.. 🤔 Tej kaszy daj troszkę ja np do obiadu jak ważę to ugotowanej daje tak 120g. To spróbuj najpierw od 50, 60g..

reklama
@aspekt Spróbuj może do tej sałatki dorzucić troszkę kaszy, będzie bardziej syta, jakąś oliwę z ziołami i warzywa.. 🤔 Tej kaszy daj troszkę ja np do obiadu jak ważę to ugotowanej daje tak 120g. To spróbuj najpierw od 50, 60g..
Dzięki, to dobra rada. Ja jestem na bezglutenowej więc z kaszami mam ograniczony repertuar, ale ciecierzycę dorzucam, nasiona/orzechy i oliwę, jajka... Tylko zazwyczaj sałatkę biorę jako jeden z posiłków do pracy a na śniadanie zwykłam jeść więcej. Coś zamienić muszę...

U mnie na czczo po przebudzeniu cukier spoko w granicach 79-85 przy 4j. insuliny. Ale jednak muszę jeść śniadanie zaraz po przebudzeniu, dziś też zeszło mi chyba z 30 min z ogarnięciem się i zrobieniem śniadanie i zmierzyłam przed śniadaniem samym i 92. Bądź tu mądry... Wzrosło z 85 na 92 w ciągu 30 paru minut... Jutro najpierw śniadaniem a potem ogarnianie się 😎
Ja dzis tez zmierzyłam glukoze na czczo 30 minut później niż zwykle i wyszło 91. W ostatnim czasie mialam wyniki 79-85 bedac na 6j insuliny.
Pytanie do dziewczyn na insulinie nocnej- mniej więcej jak długo pozostajecie na stałej dawce? Wiem ze to zależy od danego organizmu, ale ciekawa jestem Waszych doświadczeń 🙂

Ja dzis tez zmierzyłam glukoze na czczo 30 minut później niż zwykle i wyszło 91. W ostatnim czasie mialam wyniki 79-85 bedac na 6j insuliny.
Pytanie do dziewczyn na insulinie nocnej- mniej więcej jak długo pozostajecie na stałej dawce? Wiem ze to zależy od danego organizmu, ale ciekawa jestem Waszych doświadczeń 🙂
U mnie najpierw 2j. nic nie dały wyniki powyżej 90.
Potem miałam 3j. I cukry były w granicach 84-89 i tak z półtora tygodnia ale diabetolog kazała mi zwiększyć żeby wyniki niższe były pod koniec miałam 3 dni 89. A teraz 4j. i cukry półtora tygodnia ok w granicach 79 - 85. Wszystko zależy jak śpię. Jak lepiej to wynik niższy jak wstaje do toalety albo coś to wynik wyższy z rana

Ja tyle ile.mam dobry wynik na czczo. Ostatnio na 8j nawet 2 tygodnie. Przy przekroczeniach zwiększam co 3-4 dni.

@Hopeful_11 a u Ciebie jak to wygląda? Szczerze to ja nie wiem czy na dniach znowu nie będę zwiększać do 5j. Bo dziś już wynik 87, więc widać że z dnia na dzień wyżej jest (wczoraj 85), ale dziś znów słabo spałam... Nie wiem czy to wina hormonów czy co..
Macie jakieś sposoby na bezsenność?? dziś godzina 4:30 ja nie śpię i się z boku na bok przewracam. Pomiar cukru o 6:15 bo już i tak dłużej bym nie wyleżałam w łóżku.

Ja ostatnio przestałam jeść te późne kolacje, bo tylko mnie żołądek po nich bolał i nie mogłam spać, a to i tak nic nie dawało. No i dzisiaj jak wstałam do toalety przed 5 to z ciekawości zmierzyłam cukier - 93 (ok. 7,5 h od kolacji). Zasnęłam praktycznie od razu i sobie trochę pospałam, bo do 8:30. I jaki wynik? 82!
Im dłużej jest ze mną ta cukrzyca, tym mniej rozumiem. Co się dzieje z tym cukrem pomiędzy? Czy w takim razie mogę robić dłuższe przerwy, skoro mi to służy?

@Hopeful_11 a u Ciebie jak to wygląda? Szczerze to ja nie wiem czy na dniach znowu nie będę zwiększać do 5j. Bo dziś już wynik 87, więc widać że z dnia na dzień wyżej jest (wczoraj 85), ale dziś znów słabo spałam... Nie wiem czy to wina hormonów czy co..
Macie jakieś sposoby na bezsenność?? dziś godzina 4:30 ja nie śpię i się z boku na bok przewracam. Pomiar cukru o 6:15 bo już i tak dłużej bym nie wyleżałam w łóżku.
Ja jak zaczęłam od 2j to praktycznie co 2 dni zwiększałam, bo cały czas było za mało. Doszłam do 6j i już chwile (prawie 2 tyfodnie) jestem na tym poziomie, tyle że wczoraj mierzyłam pol h później i mialam 91. Dziś 78, ale zwykle wlasnie 85-86. Dziś u mnie 13+0.

reklama
Do góry