No pewniemy zamówiliśmy tajskie jedzonko, aby uczcić dzisiejsze wiadomości
ja z kolei z tego stresu nie byłam w stanie pracowaćdwa dni praktycznie nie robiłam nic. Do tego niestety złapało wczoraj przeziębienie i drugi dzień męczę się z potwornym katarem i spuchniętym gardłem. Teraz doszedł ból głowy. Od jutra chcę wziąć zwolnienie do końca tygodnia, bo raczej nie wyrobię.
Jutro rano mam teleporadę w medicover i kusi mnie wzięcie zwolnienia z ciążowym kodem. Wzięłybyście na moim miejscu? Normalne zwolnienie 80% nawet na 3 dni to dla mnie strata sporej kasy…
reklama
Karola z nadzieją
Fanka BB :)
Niesamowite!! A zaczynałyśmy od kilku mm pęcherzykówniesamowite, że dzieciaczki rosną teraz tak szybkoW piątek u mnie było 4,59 a dzisiaj już 5,46cm. 7cm u @Mamafasolki to jakiś kosmos
![]()
Blackoliwka
Dziewczyny powiedzcie mi jak to u was z tymi prenatalnymi, ja mam skierowanie z NFZ na usg w rejestracji powiedzieli ze robię usg i jeśli wyjdzie coś nie tak to może dostanę skierowanie na pappa’e ale nie jest to w pakiecie. Czy wy o nie specjalnie prosilyscie czy lekarz je zlecił w pakiecie? Czy ta cześć z was która robi NiFty/Sanco robi to z własnej woli czy lekarz was na to skierował?
7grudnia
Ja mialam prenatalne na NFZ w pakiecie - USG+pobranie krwi do Pappy. Dowiedziałam się dziś, że w ramach tego jednego skierowania będę mogła skorzystać z połówkowych też na NFZDziewczyny powiedzcie mi jak to u was z tymi prenatalnymi, ja mam skierowanie z NFZ na usg w rejestracji powiedzieli ze robię usg i jeśli wyjdzie coś nie tak to może dostanę skierowanie na pappa’e ale nie jest to w pakiecie. Czy wy o nie specjalnie prosilyscie czy lekarz je zlecił w pakiecie? Czy ta cześć z was która robi NiFty/Sanco robi to z własnej woli czy lekarz was na to skierował?
G
guest-1677526072
Gość
Zjadłabym coś, ale nie wiem co![]()
Mam ochotę na eklerkę, ale ani zrobić nie umiem ani kupić o tej porze nie kupię![]()
A ja w Lidlu zobaczyłam te batoniki pappita czy jakoś tak i wzięłam z 6 i je jem jak durna ....mąż już mi kupił w necie całe opakowanie
Jeśli spełniasz kryteria to wszystko jedno czy skierowanie wystawi Ci lekarz z NFZ, czy prywatny, tylko musisz mieć wyraźnie na skierowaniu napisany powód, że to skierowanie na usg i pappa i pieczątkę lekarza i przychodni i nawet prywatnie możesz zrobić w ramach NFZ.Dziewczyny powiedzcie mi jak to u was z tymi prenatalnymi, ja mam skierowanie z NFZ na usg w rejestracji powiedzieli ze robię usg i jeśli wyjdzie coś nie tak to może dostanę skierowanie na pappa’e ale nie jest to w pakiecie. Czy wy o nie specjalnie prosilyscie czy lekarz je zlecił w pakiecie? Czy ta cześć z was która robi NiFty/Sanco robi to z własnej woli czy lekarz was na to skierował?
Niektóre placówki mają przykłady skierowań - zanosisz lekarzowi, on tylko wypełnia i już.
Karola z nadzieją
Oooo, to jest chyba to na co mam ochotę dziś!A ja w Lidlu zobaczyłam te batoniki pappita czy jakoś tak i wzięłam z 6 i je jem jak durna ....mąż już mi kupił w necie całe opakowanie![]()
bo nie powiedziałam o ciąży w pracy. Chcę powiedzieć szefowi na początku czerwca. Niestety 3 wcześniejsze poronienia zryły mi mocno psychikę. Nie zapomnę, jak przy pierwszej ciąży w 7 tyg wysłałam zaświadczenie o ciąży do pracy, a za 2 tygodnie pisałam maila „zaświadczenie jest nieaktualne”, przy czym pracodawca faktyczny różni się od mojego, nazwijmy to, zleceniodawcy. Oprócz maili do „zakładu pracy”, musiałam się tłumaczyć na kamerce obcokrajowcom. Miałam traumę, pierwszy raz płakałam przed kims w pracy, tłumacząc sie w obcym jezyku i to jeszcze przed kamerką na teamsachNo pewniea czemu nie?
reklama
G
guest-1677526072
Gość
Oooo, to jest chyba to na co mam ochotę dziś!![]()
Ostatni batonik zjadłam