reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2023

Jeszcze czeka mnie pakiet badań w diagnostyce. Ale to też chyba zrobię przed wizytą, żeby mieć świeże wyniki.
Chociaż jak zobaczyłam, że tam jest HIV to jakaś mnie panika ogarnęła 🤣🤣🤣🤣 ta ciąża sprawia że jestem jakas strachliwa. Nawet podstawowych wyników tsh czy morfologii się boję 😂😂😂
A o wyniki badań jakoś byłam spokojna nawet bardzo 😅 nawet do męża mówiłam, ze o to się nie martwię. Przed wizytą kiedy zobaczyłam kropka bałam się pustego jaja płodowego-to mi spędzało sen z powiek 😒

reklama
A o wyniki badań jakoś byłam spokojna nawet bardzo 😅 nawet do męża mówiłam, ze o to się nie martwię. Przed wizytą kiedy zobaczyłam kropka bałam się pustego jaja płodowego-to mi spędzało sen z powiek 😒
Jezu mi też. A jeszcze na poczekali tak mi się czas dłużył. Ale jak zobaczyłam małego kropka na monitorze to aż mi lżej się zrobiło. A jeszcze przed wizytą się naczytałam o pustym jaju. Masakra. Głupia ja 😂

Dziewczyny a Wam tez jest tak ciągle zimno? Normalnie ja to zamarzam, śpie w grubym szlafroku i pod kołdrą 🙊

Ja bóle mam bardzo rzadko, czasem tak jakby zakwasy w brzuchu, czasem w krzyżu łupie, ale przez chwile.

Powiedziałam dziś w pracy szefowi o ciąży a on stwierdził, ze wie, bo widać po mnie 🙊 no wydawało mi sie, ze az tak mi brzuch nie odstaje, no ale najwidoczniej da sie zauważyć.. jejku a to 7 tydzień zaledwie, ja nie wiem co bedzie dalej 😂

Dziewczyny jaką robicie cytologię? Bo mi lekarz zalecił jakaś rozszerzoną. Za dodatkowe 150 zł. I teraz się zastanawiam, która zrobić. Czy zwykła klasyczna czy tą lepszą. Zawsze cytologię miałam wzorową. A i jeszcze USG piersi. Zdziwiło mnie, że mój ginekolog nie wykonuje tego badania, tylko muszę szukać na własną rękę.
ja cytologię robiłam zaraz przed ciąża więc teraz mam głowy 😀

Mam kryzys… wylam juz dzis z 6 razy… czuje sie tak strasznie, ze mam ochote rzucic sie pod pociag. Mialam nudnosci w dwoch poprzednich ciazach, ale takich nigdy i ten jadlowstret i smrodowstret. Szczerze? ja nie wiem jak dlugo jeszcze wytrzymam😢😢 do tego okropny bol glowy, a mi paracetamol nie pomaga ( i nigdy nie pomagal).
Jutro pierdylion badan z rana, szukamy z lekarzem przyczyn mojego bardzo wysokiego żelaza, takze juz sie ciesze na wyjazd na czczo z chaty i badania na nfz.
współczuję ja też miałam taki moment że właściwie nie chciało mi się z łóżka wstawać przez te nudności i głowę miałam tak ciężka ze nie byłam w stanie myśleć. Ale z tygodnia na tydzień jest trochę lepiej.

ja też najpierw bałam się pozamacicznej, potem pustego jaja i tak cały czas coś wynajduje

Dziewczyny a Wam tez jest tak ciągle zimno? Normalnie ja to zamarzam, śpie w grubym szlafroku i pod kołdrą 🙊

Ja bóle mam bardzo rzadko, czasem tak jakby zakwasy w brzuchu, czasem w krzyżu łupie, ale przez chwile.

Powiedziałam dziś w pracy szefowi o ciąży a on stwierdził, ze wie, bo widać po mnie 🙊 no wydawało mi sie, ze az tak mi brzuch nie odstaje, no ale najwidoczniej da sie zauważyć.. jejku a to 7 tydzień zaledwie, ja nie wiem co bedzie dalej 😂
u mnie to samo chodzę ubrana jak lump wyjelam wszystkie najszersze rzeczy bo jeszcze nikt nie wie.

Taaak. Właśnie leżę pod kołdrą przykryta po brodę w skarpetach leginsach bluzce na krotki rekaw I bluzie. Myślałam, ze taki zmarzlak ze mnie i tyle a tutaj widać że jednak reakcja organizmu na ciążę taka a nie inna.

reklama
Jeszcze czeka mnie pakiet badań w diagnostyce. Ale to też chyba zrobię przed wizytą, żeby mieć świeże wyniki.
Chociaż jak zobaczyłam, że tam jest HIV to jakaś mnie panika ogarnęła 🤣🤣🤣🤣 ta ciąża sprawia że jestem jakas strachliwa. Nawet podstawowych wyników tsh czy morfologii się boję 😂😂😂
Ja ostatnio robiłam ten pakiet w Vitalabo i zapłaciłam 280 zł :) wyniki tego samego dnia wiec na luzie ;)

Do góry