xoxo.
Fanka BB :)
ja tak samo jak P86. Jeśli będzie coś nie pewne to będę robić dodatkowo nifty.Planujecie robić testy nifty?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja tak samo jak P86. Jeśli będzie coś nie pewne to będę robić dodatkowo nifty.Planujecie robić testy nifty?
No jak można podróżować w ciazyw poprzedniej ciąży mówiliśmy w okolicy 12 tc bo już wiele osób podejrzewało. Mieszkaliśmy wtedy w tym samym budynku, co teściowie więc widzieli że nie chodzę do pracy.
Teraz myśle, że poczekamy do tego 14tc na pewno. Na razie wiedzą moi rodzice, siostra i dwie przyjaciółki. Tak pozostanie.
Aaaa No i Wy wiecie
Ja w styczniu chce lecieć gdzieś na wakacje, bo od dawna mieliśmy taki plan. Także powiem jak wrócę, żeby mi dodatkowo nie gadali, że w ciąży jestem a podróżuje. (Oczywiście jeśli ciąża będzie fizjologiczna)
Ja na pewno. O ile dotrwam do 10-ego tygodnia. W poprzedniej ciąży robiłam Harmony. Ale w moim wieku, to nie ma się nad czym zastanawiać. No i płeć chcemy poznać jak najwcześniejPlanujecie robić testy nifty?
my na szczęście od roku mieszkamy już w swoim domuNo jak można podróżować w ciazy
Moi teściowie jakby się dowiedzieli i jeszcze widzieli ,że jadę w podroz, dalej niż 15 km od miejsca zamieszkania to by nie szczędzili komentarzy..
Ja mieszkam z tesciami i już raz leżałam w domu na l4, a teściowa chodziła i węszyła. Nie wie o naszych problemach i już się boję ehh...
Też mamy osobna część domu, jednak to niewiele daje... nie daj Boże kupisz sobie jakiś nowy mebel czy sprzęt do domu...my na szczęście od roku mieszkamy już w swoim domu
Mimo, że mieliśmy osobną część domu, nawet się czasami nie widywaliśmy to ich obecność w pobliżu mnie irytowała. Jeszcze moja teściowa to taki typ co się we wszystko wtrąca i nawet jej własne dzieci nie mogą jej znieść![]()
Tak, z tego co wiem to takMoże się wygłupie, ale czy pappa i USG genetyczne jest refundowane na NFZ?
Jak chodzi się prywatnie to za wszystko się płaci a jak na NFZ to z tego co kojarzę robią za darmo pappe ale musisz mieć skierowanie. I dostaje się je w określonych przypadkach. Jak jest w praktyce - nie mam pojęcia.Może się wygłupie, ale czy pappa i USG genetyczne jest refundowane na NFZ?
Ja właśnie czekam do świątJeśli wszystko będzie w porządku to idealnym terminem na tą nowinę będą Święta![]()