reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Od kiedy na nocnik?

Oli dziś po nocy miała suchą pieluchę, więc posadziłam ją na nocnik. Postękała, postękała i zrobiła trochę siusiu. Zaraz jak zrobiła to natychmiast wstała i oglądała swoje siuśki w nocniczku. Niestety nie zrobiła do końca, więc dokończyła na podłogę :-D
A potem na chwilę ją puściłam z gołym tyłkiem, po jakimś czasie złapała się za pupę i mówiąc ee zaczęła robić ... też na podłogę. Pomimo, że miałam sporo wycierania, to jednak cieszę się, że zaczyna kojarzyć, że właśnie robi siku :tak:

reklama
A Gabi sam chodzi do ubikacji i chce na nocnik ;-) i często jej się udaje i myślę że latem już bedziemy mili pieluchy z głowy bo już teraz nie chce żeby jej nakładać

Załączniki

• 050508124828.jpg
    050508124828.jpg
    45,5 KB · Wyświetleń: 35
Brawo dla Gabi :-):tak:

A Oli mnie dziś rozczuliła na maksa. Cały dzień próbowaliśmy łapać siuśki w nocnik. Parę razy się udało, za każdym razem Oli oglądała siuśki w nocniku i robiła sobie "aja". Ale po południu już sobie odpuściłam z tym pilnowaniem i ubrałam Oliwce pampersa i chodziła w nim do kąpieli. Przed kąpielą Tomek ją rozbierał, zciągnął pampka i pokazuje Oliwce:
- Zobacz jaki ciężki pampek! Ale zrobiłaś dużo siusiu!
Oli na hasło, że zrobiła siusiu, głaska się po głowie i mówi "aja!"

Brawo dla Gabi :-):tak:

A Oli mnie dziś rozczuliła na maksa. Cały dzień próbowaliśmy łapać siuśki w nocnik. Parę razy się udało, za każdym razem Oli oglądała siuśki w nocniku i robiła sobie "aja". Ale po południu już sobie odpuściłam z tym pilnowaniem i ubrałam Oliwce pampersa i chodziła w nim do kąpieli. Przed kąpielą Tomek ją rozbierał, zciągnął pampka i pokazuje Oliwce:
- Zobacz jaki ciężki pampek! Ale zrobiłaś dużo siusiu!
Oli na hasło, że zrobiła siusiu, głaska się po głowie i mówi "aja!"
:-D:-D:-D no zrobila siusi przeciez o to wam chodzilo co nie:-D:-D:-D

:-D:-D:-D no zrobila siusi przeciez o to wam chodzilo co nie:-D:-D:-D
No niecałkiem o to :rofl2:
W dodatku jak tylko zrobi siusiu do nocnika to muszę ją pilnować, bo odrazu chce w siuśkach rękę moczyć :baffled:
A skoro jesteśmy przy tematach nocnikowych, to powiem Wam, że dziś na spacerze Oliwka zatrzymywała się przy każdej psiej kupie, kucała, oglądała z każdej strony i pokazując mi na tą kupę pacem krzyczała "ee ee" :-D

Brawo zdolne maluchy,hi,hi.:-D
Kuba też ogląda psie kupy i mówi "be.." tak śmiesznie z akcentem na 'e":-D

A dziś pokazał na nocnik,(był na golaska przed kapielą)i chciał do niego wejśc nogami,a za chwilke zaczoł sikac na stojąco,no i złapałam te siuśki do nocnika.:-D

No niecałkiem o to :rofl2:
W dodatku jak tylko zrobi siusiu do nocnika to muszę ją pilnować, bo odrazu chce w siuśkach rękę moczyć :baffled:
A skoro jesteśmy przy tematach nocnikowych, to powiem Wam, że dziś na spacerze Oliwka zatrzymywała się przy każdej psiej kupie, kucała, oglądała z każdej strony i pokazując mi na tą kupę pacem krzyczała "ee ee" :-D
To teraz tylko patrzec jak zrobi "ee ee" na podloge:rofl2:

reklama
za chwilke zaczoł sikac na stojąco,no i złapałam te siuśki do nocnika.:-D
Ja właśnie w ten sposób nauczyłam Damiana wołać na nocnik, wystarczyły 3 dni i całkowicie mogliśmy zrezygnować z pieluszek :tak: Miał wtedy dokładnie tyle ile Kuba - 1 rok i 3 miesiące. U chłopca łatwiej złapać siuśki już lecące, bo u dziewczynki to leci po nogach i zazwyczaj widać, że sika jak już jest spora kałuża na podłodze. Zresztą poderwanie w górę dziecka powoduje, że przestaje sikać, chłopaka właściwie nie trzeba ruszać,tylko nocnik mu się pod siurka podstawia.

Do góry