nikaplis
Fanka BB :)
pytam bo się uczę - dlaczego niskie amh miało by wpływać na poronienie? Samo amh nie decyduje o jakości jajeczek chybaZ takim niskim amh to pewnie poronienie z tego właśnie powodu?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
pytam bo się uczę - dlaczego niskie amh miało by wpływać na poronienie? Samo amh nie decyduje o jakości jajeczek chybaZ takim niskim amh to pewnie poronienie z tego właśnie powodu?
Mylę, że raczej nie. Pierwszą ciążę dużo wcześniej straciłam na tym samym etapie - dokładnie 6+2.Z takim niskim amh to pewnie poronienie z tego właśnie powodu?
Jeden lekarz mówił mi, że niskie amh może zwiększyć ryzyko poronienia, nie czytałam o tym, bo nie chcę się nakręcać, ale wydaje mi się, że właśnie amh to raczej parametr ilościowy, nie jakościowy, wczoraj też słuchałam na ten temat podcastu lekarza z Bociana i mówił to co słyszałam już kilka razy- lepszą sytuacje ma na przykład kobieta w wieku 25 lat z amh 0,50 niż mająca lat 40 z amh 2,5.pytam bo się uczę - dlaczego niskie amh miało by wpływać na poronienie? Samo amh nie decyduje o jakości jajeczek chyba
Kochana po dwóch cyklach które sobie sama monitoruje na podstawie owulaczków to w lutym pik miałam w 11dc. a teraz w marcu 10dc.To była odpowiedź na mój wpis, że ja mam 27 dyniowe a w 10 dc owulacja.![]()
Jeśli AMH jest niskie (do tego dochodzi wiek) jakość też może być gorsza.pytam bo się uczę - dlaczego niskie amh miało by wpływać na poronienie? Samo amh nie decyduje o jakości jajeczek chyba
no właśnie to samo słyszałam! Choć ja akurat juz trochę stara więc czy amh niskie czy wysokie to i tak sytuacja nie jest zbyt dobraJeden lekarz mówił mi, że niskie amh może zwiększyć ryzyko poronienia, nie czytałam o tym, bo nie chcę się nakręcać, ale wydaje mi się, że właśnie amh to raczej parametr ilościowy, nie jakościowy, wczoraj też słuchałam na ten temat podcastu lekarza z Bociana i mówił to co słyszałam już kilka razy- lepszą sytuacje ma na przykład kobieta w wieku 25 lat z amh 0,50 niż mająca lat 40 z amh 2,5.
Nie jesteś sama!no właśnie to samo słyszałam! Choć ja akurat juz trochę stara więc czy amh niskie czy wysokie to i tak sytuacja nie jest zbyt dobra![]()
6 cykli, czyli masz na myśli, że udało się szybko?Mylę, że raczej nie. Pierwszą ciążę dużo wcześniej straciłam na tym samym etapie - dokładnie 6+2.
Teraz wyszła mi taka nieprawidłowość: MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny i to mógł być powód.
Chociaż nigdy nie wiadomo. AMH mam prawidłowe ze względu na wiek.
Z drugiej strony AMH nie jest wyznacznikiem, bo o ciążę którą straciliśmy staraliśmy się 6 cykli.
W jakiej dawce? Ja teraz łykam 600.Jeśli AMH jest niskie (do tego dochodzi wiek) jakość też może być gorsza.
Zapobiegawczo od 1,5 miesiąca biorę koenzym Q10.
tylko mu pewnie chodziło nie o amh a o całokształt, bo kobiety ok 40 mogą mieć więcej innych dolegliwości niż młoda dziewczynaJeden lekarz mówił mi, że niskie amh może zwiększyć ryzyko poronienia, nie czytałam o tym, bo nie chcę się nakręcać, ale wydaje mi się, że właśnie amh to raczej parametr ilościowy, nie jakościowy, wczoraj też słuchałam na ten temat podcastu lekarza z Bociana i mówił to co słyszałam już kilka razy- lepszą sytuacje ma na przykład kobieta w wieku 25 lat z amh 0,50 niż mająca lat 40 z amh 2,5.