reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

reklama
@pluto_nova wpisz mi juz tego biochema...

Niestety u mnie bez marcowego sukcesu. W poniedzialek mały przyrost (piatek beta 13, poniedziałek17), z małą panika o CP po drodze, dzisiaj juz spadek bety na 3 i proga na 0.71. Także czekam na okres i będę się zapisywała w kwietniu jak będę wiedziała co i jak....
Bardzo mi przykro kochana, dopiero przeczytałam 😔😔
Bardzo się cieszyłam, że chociaż Tobie się udało. Jestem w szoku 😭
Trzymasz się jakoś?

Jakie objawy miałaś? Robiłaś wymaz typowo na grzyby, czy ogólny? Ja robiłam wczoraj, a właśnie z godzinę temu wysypało mnie w okolicach Bożeny, takie dziwne czerwone chrostki, piecze mega 😞. Najbliższa wizyta to teleporada, więc liczę, że samo przejdzie.. Miała któraś z Was coś podobnego kiedyś? Pomogło coś doraźnie?
Wymaz był i na bakterie i na grzyby. Ogólnie wcześniej miałam jedynie objaw że raz na parę dni coś mnie delikatnie zakłuło, jakby zaswędziało a ja już jestem przewrażliwiona i wolałam zbadać. Ale teraz jak się zaczęła prawdziwa infekcja to taki ból/dyskomfort, pieczenie w środku i na zewnątrz, jeszcze myślałam że podraznilismy coś przy trzonowaniu :p ale wczoraj wieczorem chciałam sprawdzić czy mam śluz płodny i okazało się że jest taki biały, grudkowaty, to już wiedziałam że faktycznie infekcja.
Ja mam tak samo, od kiedy pamiętam to infekcje bardzo mnie lubią. Ostatnio lekarz powiedział mi, że probiotyk dopochwowy powinnam stosować codziennie, z przerwą jedynie na okres, może to też rozwiązanie dla Ciebie. Mówił, że dobrze włączyć też doustny, ale tego jeszcze nie biorę.
Oo tego nie słyszałam, o doustnych wiem ale zapominam :p bo one z lodówki i jakoś mi nie po drodze. Muszę w końcu tego przypilnować.
Trzymam kciuki aby ta infekcja nic złego nie zrobiła i dawaj znaka! 😀
Dzięki :*
Masz może Tantum Rosa? To są takie saszetki do irygacji, które mają działanie przeciwzapalne. Używam ich zawsze jak coś piecze, swędzi. Ktoś mi kiedyś zdradził patent, żeby ten proszek rozpuścić z misce z wodą i zrobić 5-10 minut takiej nasiadówki. Przetestowanie wielokrotnie, działa.
Tantum rosa jest też w takich jednorazowych pojemniczkach do irygacji, gdzie się rozsuwa aplikator i wsadza do pochwy, ściska butelkę i płyn wycieka aplikatorem :d spoko sprawa.

Bardzo mi przykro kochana, dopiero przeczytałam 😔😔
Bardzo się cieszyłam, że chociaż Tobie się udało. Jestem w szoku 😭
Trzymasz się jakoś?
Od poniedziałku przeszłam już cały wachlarz emocji. Nadal jest kiepsko, ale jak już wykluczyłam CP to trochę mi ulżyło. Tego się bałam najbardziej.
Na razie nie wiem co dalej, w piątek mam konsultację. I sama tez nie wiem w tym momencie czego ja chce.

Od poniedziałku przeszłam już cały wachlarz emocji. Nadal jest kiepsko, ale jak już wykluczyłam CP to trochę mi ulżyło. Tego się bałam najbardziej.
Na razie nie wiem co dalej, w piątek mam konsultację. I sama tez nie wiem w tym momencie czego ja chce.
nie musisz wiedzieć. Dużo emocji za Tobą, dużo pewnie przed Tobą. Myślę, że warto dać sobie czas, dać sobie przetrawić i odpocząć. Nie ma pośpiechu, Twoje samopoczucie, Twój dobrostan (oraz oczywiście Twojego partnera) są teraz najważniejsze

Jakie to są „fajne zwłoki”?
Zainteresowałaś mnie tematem.

Chciałam pracować w labie kryminalistycznym, ale w naszym województwie fajnego nie ma czyt. takiego, gdzie np. bada się odcięte głowy albo materiał genetyczny po morderstwach, gwałtach, itd.
Pisałam wcześniej „Według mnie fajne zwłoki 🤣 jak to brzmi! To takie, które są wyłowione po długim czasie z wody, nadpalone w wyniku pożaru, takie które znaleziono w mieszkaniu po kilku tygodniach 🤦‍♀️🤣 takie ciekawe przypadki 🤷‍♀️ ciekawe jest to co się z nami dzieje po śmierci, jak zachowuje się nasze ciało, jak zaczyna w nim żyć „drugie życie”🤪🤪🤪🤪

reklama
Do góry