reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Najbardziej się boję, że za te 2-4 dni okres przyjdzie. Ale cóż
I tak nic na to nie poradzę 🤷
Musisz być dobrej myśli. Ja wiem, to się wydaje tylko pustym frazesem, a strach chwyta mocno za serce, ale nie masz innego wyjścia. Musisz wierzyć i przyciągać do siebie wszystko co dobre. Żadnych złych myśli. Teraz wszystko musi się skończyć słodkim bobasem na rękach 🙂

o kochana dziękuję że pytasz, siedziałam cicho bo mam dostać dokładny raport i wtedy chciałam uderzyć z pytaniami.

Ogólnie "nic nie widać niepokojącego" i że dokładny opis obrazu będzie u mojego lekarza w przeciagu 4dni. Jedyne czego się dowiedziałam to że endometrium jakieś 9mm. Czy to ok na jakieś 6dni po owulacji? 🙏
Wg mnie jest ok 🙂 Ja mam tak okolice 10 bezpośrednio przed owu I po. No to teraz nic tylko czekać na raport😊

Miałam dzisiaj ciężką noc, nasza suczka miała problemy żołądkowe, wiec zaliczyłyśmy dwa nocne spacery, a do tego moj mózg serwował masę pochrzanionych snów 🤦‍♀️ I teraz uwaga - m.in. Wy mi się śniłyście 😅 Było jakieś spotkanie - gry i zabawy integracyjne, ja akurat miałam odwiedziny rodziców, wiec na siłę mnie wyciągałyście, żebym do Was dołączyła, gdy akurat była moja kolej 😅
O nie, masz już koszmary z nami związane 😂

Ku.... właśnie wyłączyło mi się pranie a ja przypomniałam sobie, że nie wlałam płynu do prania tylko wsypałam granulki lenora do bębna. Brawo ja 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Dziewczyny jaka jest szansa na poczęcie dziecka nie w owulację? Przyjmijmy że nasienie mieszczące się w normach. Macie jakieś tipy lub uwagi co wam lekarz mówił. Np uprawiać seks trzy razy w tygodniu. Tak ja słyszałam.

Dziewczyny jaka jest szansa na poczęcie dziecka nie w owulację? Przyjmijmy że nasienie mieszczące się w normach. Macie jakieś tipy lub uwagi co wam lekarz mówił. Np uprawiać seks trzy razy w tygodniu. Tak ja słyszałam.
Niby są takie statystyki, że uprawianie seksu co 2gi dzień przez cały cykl ma większa skuteczność niż celowanie w dni płodne. Ja osobiście bym się wypaliła na pewno, nie mam takiego libido, mój starszy też zreszta nie. Wieczorem najczęściej mam ochotę leżeć i gapić się w ścianę, a później iść spać 😅 i to jeszcze przez kilka miesięcy żeby ocenić skuteczność 🤨

reklama
To uprawianie sexu 3 razy w tyg/co 2 dni ma właśnie na celu trafienie w owulację. Dziecko można począć w dni płodne od ok 5 dni przed owulacją do kilku/kilkunastu godz po owulacji.

Do góry