reklama
nikaplis
Fanka BB :)
pewnie będą, tak mu powiedzieli bo to na tutejsze NFZ więc musi przejść przez jakieś biurokratyczne procesy wklepywania wyników pewnieCzemu tak długo?To nie są w 3 godziny wyniki?

Kejcik
ja dorzucę od siebie, że od jakiegoś czasu piję rano szoty imbirowe, tylko żeby się codziennie z tym nie bujać, to zrobiłam sobie raz sok z 10 chyba cytryn i całego wielkiego kawała imbiru (wszyscy twierdzą, że stężenie zbyt mocne dla zwykłych śmiertelnikówJa tylko domowe sposoby, bo w sumie nie choruje. Herbata z sokiem malinowym, cytryną i miodem, jak ma imbir to go dodaje. Mleko z czosnkiem. Jak atakuje zatoki to irigasin wchodzi. Na noc smaruje się amolem/ vicksem, a już w kryzysowych sytuacjach gęsiną - ogólnie to po tym zapaszek jest nie zbyt więc rano musi być prysznic.

Tak myślę, że może dzięki temu jeszcze się trzymam, chociaż w ostatnich dniach zostałam 48 razy opluta poprzez kichnięcie prosto w twarz i cały dzień wycieram gile

nikaplis
masz 12 lat i jesteś żmiją?!dziękujęowszem, szwagier na pewno się gotował
w piątek w ogóle żałowałam tego pomysłu imprezki
bo był taki hałas i jazgot generowany przez gromadkę dzieciurów, że szło zwariować
Ale w sobotę i niedzielę już było milutko
Najpiękniejsze sto lat odśpiewane przez gromadkę maluchównajbardziej płaczący był z gości najbardziej zadowolony także zapomniał już o swoich starych
Tort wyglądał ostatecznie tak - nie było innych świeczek![]()

Wszystkiego najlepszego!

Kejcik
ja zawsze winkowałam przy robieniu tortuNoo to prawda, wymaga to czasu. Ja na home office całe życie więc nie raz z laptopem w kuchni tortowałam![]()

A jak to u Ciebie przebiegało, że aż traumę maszdziękuję
potwierdzam jako osoba, która miała usunięte migdałki w 18 roku życia - póki co, największa trauma jakiej doświadczyłam i rzeczywiście nie mogłam jeść długo![]()

wrobelmm
Super! 17 lat to był fantastyczny wiek!dziękujęowszem, szwagier na pewno się gotował
w piątek w ogóle żałowałam tego pomysłu imprezki
bo był taki hałas i jazgot generowany przez gromadkę dzieciurów, że szło zwariować
Ale w sobotę i niedzielę już było milutko
Najpiękniejsze sto lat odśpiewane przez gromadkę maluchównajbardziej płaczący był z gości najbardziej zadowolony także zapomniał już o swoich starych
Tort wyglądał ostatecznie tak - nie było innych świeczek![]()

Love_sun
O dziękija dorzucę od siebie, że od jakiegoś czasu piję rano szoty imbirowe, tylko żeby się codziennie z tym nie bujać, to zrobiłam sobie raz sok z 10 chyba cytryn i całego wielkiego kawała imbiru (wszyscy twierdzą, że stężenie zbyt mocne dla zwykłych śmiertelników) a następnie zamrozilam sobie takie kostki, które rano zalewam gorącą wodą. Zdrowe i wjeżdża jak złoto
Tak myślę, że może dzięki temu jeszcze się trzymam, chociaż w ostatnich dniach zostałam 48 razy opluta poprzez kichnięcie prosto w twarz i cały dzień wycieram gile![]()
Kejcik
No właśnie miałam na żywca, a jeszcze coś poszło nie tak jak trzeba, doktorka robiła takie lasso i je jakby odrywała jakąś żyłką taką i jeden nie chciał puścićA jak to u Ciebie przebiegało, że aż traumę maszJak czytałam, że w Pl kiedyś robili to na żywca tylko ze znieczuleniem miejscowym, to dla mnie dramat... Ja byłam pod narkozą, więc u mnie pikuś i oczywiście było ciężko przez pierwsze dni ale i tak jadłam pomimo bólu
Choć teraz jak sobie przypomnę, to ten ból absolutnie nie był wielki ale ja miałam malutkie migdały - wyżarte już przez wieloletnie anginy.

reklama
Kosinka94
Moderator
Jej naprawdę traumatyczne przeżycie. Ja co słyszałam o tych 3tyg to od osoby która miała znieczulenia i głównie ten ból był przez intubację.No właśnie miałam na żywca, a jeszcze coś poszło nie tak jak trzeba, doktorka robiła takie lasso i je jakby odrywała jakąś żyłką taką i jeden nie chciał puścićpotem zakładała szwy, lała mi się krew z ust i z nosa, tylko mi przechylała głowę (pielęgniarka mnie trzymała za głowę stojąc za fotelem, żebym się nie wyrwała!) i tylko co jakiś czas ulewała tej krwi … małe dzieci wyjeżdżały na zabieg, wracały, budziły się, jadły loda i jechały do domu, a ja leżałam ze 3 dni w tym szpitalu i płakałam
![]()