reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Chyba Twój mąż ma męski okres, bo raz zmierzly, a raz się śmieje. Brakuje, żeby miał jeszcze smaki okresowe, tj. czekoladę zajadał kabanosem 😂😂
Mój jest czasem zmierzly i wkurzony „bez kija nie podchodź” 😒
Mamy tego samego męża? 😂 jakbym czytała o swoim. Nawet pisałam o tym niedawno na forum :D
Tak, faktycznie, teraz pamiętam 😄
Spoko, to ta mgła mózgowa w ciąży :D
Założę grudniowe kreski w czwartek aby za wcześnie się nie przenosić stąd.
Oczywiście jak ktoś inny ma ochotę to proszę bardzo!
Jutro mam wizytę kontrolną, więc mam nadzieję, że wszystkiego się dowiem. I jutro będzie też najważniejsza informacja, ile mamy maluszków.. czy będzie w ogóle do czego podchodzić 🙈
🤞🤞🤞

No cwanych macie tych mężów 😁 mój prawie nic nie mówi na ten temat, w ogóle to on nie umie w sprośne żarty ;)
Zazdroszczę...

Ja dzisiaj powiedziałam swojemu, że ciężko mi ostatnio łykać witaminy bo mi wszystko rośnie w buzi. Myślę, że każda która ma sprośnego męża wie jaka była reakcja 🙈🙈

My (a w sumie to bardziej mój mąż xD) zaczęliśmy dzisiaj oficjalnie pierwszy cykl terapii testosteronem.💉 Dostał jeszcze leki na zbicie prolaktyny, za miesiąc kontrola czy działa, czy zwiększamy dawkę. Fajnie, bo gość nawet nic nie skasował za wizytę, a to że pielęgniarka odmówiła mężowi zrobienia zastrzyku, bo nie było lekarza skomentował jako głupotę. Następna iniekcja za dwa tygodnie, już chyba sama go dźgnę w tyłek, bo nawet wytłumaczył i pokazał co i jak. Nie takie to straszne :)
Za jakieś 12 tygodni kolejne badanie nasienia, kontrola testosteronu i zobaczymy co wyjdzie... Ogólnie lekarz powiedział że max trzy takie cykle i jeśli nie będzie poprawy to pozostaje IUI albo IVF. Więc idealnie jak już będzie refundacja, chociaż jakiś plus.
Ja ogólnie już się nie nastawiam pozytywnie i planuje dalsze kroki. Jeśli nasienie nie poprawi się jakoś znacząco, to w kwietniu akurat mam premie i poświęcę ją na inseminacje. No i do tego czasu muszę się zebrać i iść po skierowanie do szpitala, żeby spróbować udrożnić ten lewy jajowód, ale to już chyba w styczniu. A w razie co przed końcem 2024 chciałabym zacząć się przygotowywać do procedury. Myślałam, że nie będziemy szli tą drogą, ale serio wraz z każdym kolejnym nieudanym cyklem wzrasta moja świadomość jak bardzo chcę być w ciąży. Taki plus długich starań. Mam czasem wrażenie, że już jestem mamą mentalnie, tylko dziecka mi brakuje. 🥺
Z jakiegoś konkretnego powodu mąż badał prolaktyne?
Mój badał testosteron, ths i coś tam jeszcze, ale prolaktyny nikt mu robić nie kazał

tak samo jak mój 😉
Chociaż możemy być spokojne, że czegoś niezręcznego nie palnie w towarzystwie 😀

Zazdroszczę...

Ja dzisiaj powiedziałam swojemu, że ciężko mi ostatnio łykać witaminy bo mi wszystko rośnie w buzi. Myślę, że każda która ma sprośnego męża wie jaka była reakcja 🙈🙈
Ja tam czasem lubię takie żarciki 😂 ale na co dzień może i miałabym dosyć :)

6 dni po i miło mnie dziś zaskoczył :) do tego bez bólu, samopoczucie bardzo dobre. Wróciła mi moc :)
A jak u Ciebie samopoczucie?
O, to pięknie! Jutro czekam na cudne wieści 😍

Jestem mocno zestresowana, bardzo boję się powtórki, no ale nie mam na to większego wpływu, muszę jakoś przetrwać najbliższe dni :)

reklama
Jakby tego było mało: kot zepsuł mi telefon. Wylał wodę z wazonu i mam komunikat, że mam zalane wejście i nie da się ładować. Mój chłop jest elektronikiem, więc może się da go rozebrać i wysuszyć, jak wrócę do domu😵‍💫
U mnie zadziałało postawienie tel na grzejnik wejsciem do grzejnika a boczkami na ubraniach z obu str, żeby nie dotykał, szybko wyschło.

Do góry