reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

ja jestem zapisana do endokrynologa z luxmedu który ma mniej niż jedna gwiazdkę na znanym lekarzu 🤡 codziennie poluje żeby dorwać termin do kogoś innego. A ginekolog jest jedna babka spoko, co cykl zmieniam sobie termin na za 1,5-2msc na potencjalna wizytę ciążowa. Bez takiego wyprzedzenia nie ma opcji się do niej dostać
Ja na szczęście w PZU mam całkiem spoko ginekologa u mnie w mieście, a terminy nawet czasem mam tego samego dnia 😃 ale jak już miałam teleporade to trafiałam na samych konowałów.

reklama
O takie zalecenia dostałam. A zgłoszony problem był taki, ze rok wcześniej robiłam hormony, ale nadal ciąży brak i czy mogę prosić i ponowne skierowanie, aby przebadać 🤡🤡🤡

Załączniki

• IMG_5253.jpeg
    IMG_5253.jpeg
    95,2 KB · Wyświetleń: 146
Ja na szczęście w PZU mam całkiem spoko ginekologa u mnie w mieście, a terminy nawet czasem mam tego samego dnia 😃 ale jak już miałam teleporade to trafiałam na samych konowałów.
Nie napisałam Wam o tej mojej dzisiejszej wizycie - poszłam do lekarza z pzu, bo akurat znalazł się termin.

Wchodzę, tłumaczę o co chodzi i dochodzimy do momentu, gdy mówię, że wczoraj dostałam miesiaczke, więc potrzebuję sprawdzić czy ta torbiel jeszcze jest.
Lekarz: to pani jeszcze krwawi?
Ja: no tak
Lekarz: to nie powinniśmy robić badania
Ja: nie ma wyjścia - musi być zrobione dzisiaj
Lekarz: ale tutaj nawet nie ma nikogo, kto mógłby posprzątać jeśli pani mocno krwawi

Kurtyna 🤦‍♀️

Nie napisałam Wam o tej mojej dzisiejszej wizycie - poszłam do lekarza z pzu, bo akurat znalazł się termin.

Wchodzę, tłumaczę o co chodzi i dochodzimy do momentu, gdy mówię, że wczoraj dostałam miesiaczke, więc potrzebuję sprawdzić czy ta torbiel jeszcze jest.
Lekarz: ale tutaj nawet nie ma nikogo, kto mógłby posprzątać jeśli pani mocno krwawi

Kurtyna 🤦‍♀️
Excuse Me Wow GIF by Mashable

Kurtyna 🤦‍♀️
to ja z opowieści z kategorii zabawne mam jedna z zeszłego tygodnia. Opowieść na granicy etyki lekarskiej w pewnym sensie :D poszłam na wizytę, okazało się, ze jestem tuż przed owulacja i dostałam zwolnienie z pracy, żeby „się zrelaksować, zadbać o siebie i współżyć” 😂😂😂😂

Ja też mam kiepskie doświadczenia właśnie głównie z ginekologami w Luxmed oraz Medicover. Jedna babeczka wiem że jest spoko w luxmed ale do niej się dostać to jak wygrać w totolotka. W ogóle nie ma terminów. Ja nie wiem jak Luxmed i Medicover wyszukuje tych ,,specjalistów" 🤣.
Ja tak jak @amusedxxx w Medicoverze jak rok temu miałam umówioną wizytę na prowadzenie ciąży u babki z dobrymi ocenami, to teraz sobie ją tylko przekładam tak wyliczając plus minus 6 tydzień jakbym zaszła, to kiedy wyjdzie :D Wiem, że na nowo ciężko by było wstrzelić się z terminem :D

no ja z takich dziwnych opcji to pamiętam tą, gdzie po kilku miesiącach starań dostałam znów okres i byłam załamana, Poszłam do nowego lekarza, chciałam drożność. A on na wstępie powiedział "próbowała Pani z innym? Pomaga". Dziewczyna przychodzi pierwszy raz, zaryczana i słyszy takie słowa...

no ja z takich dziwnych opcji to pamiętam tą, gdzie po kilku miesiącach starań dostałam znów okres i byłam załamana, Poszłam do nowego lekarza, chciałam drożność. A on na wstępie powiedział "próbowała Pani z innym? Pomaga". Dziewczyna przychodzi pierwszy raz, zaryczana i słyszy takie słowa...
jakim cudem tacy ludzie jeszcze pracują 😳😳😳 to jest taki szok, jak daleko mamy posunięte przyzwolenie społeczne ☹️☹️

reklama
Co za typ! A empatia to taka zupa z Azji 🤬

Do góry