reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Anusieńko najlepiej bez majtasów. Nogi ugiąć w kolanach a podpaskę nie między nogi tylko pod pupę. Tak najlepiej leżeć a od strony ściany odsłonić kołdrę, aby był dostęp powietrza:happy:Do wycierania krocza można też wykorzystać pieluszki łatwo się piorą i szybciutko schną.

reklama
matko jestem przerażona :baffled::baffled::baffled::baffled: w takim razie muszę jeszcze kupic jedną koszulę taką co polecacie, ale ja myślałam że będę chodzic cały czas w cyckonoszu, może mam naiwne podejście, ale przynajmniej biust nie będzie później do kolan :zawstydzona/y: podkłady bella ok, majtki siateczkowe też mam. Złapał mnie stres po przeczytaniu Waszych postów, ja w połowie rzeczy jestem bardziej niż zielona :baffled::baffled::baffled::baffled: wkładki laktacyjne mam z BabyOno i z "no name" były dołączone do laktatora Tommee Tippee.

Anuś moja kosmetyczka ma nawet taką specjalną szlifierkę, ale ponieważ długo się znamy niestety wstyd jest większy.

Idę piec naleśniki z serem - kurka przynajmniej na tym się znam doskonale ;-)

Moniolku to był mój tez pierwszy raz:-D:-D głowa do góry, będzie dobrze:tak:.

a w kwestii koszul-dobrze mieć kilka (można je mieć w domu, żeby ktoś doniósł), bo nie wiadomo jak przedłuży się nasz pobyt w szpitalu-ja byłam 6 dni, bo Kuba miał żółtaczkę i mąż musiał mi wszystko donosić -od koszuli, po podpaski i wodę do picia:tak:

:-) WITAJ. UWAZAM ZE NIE MA CO SIE BAC. I WIEK 30 NIE JEST POZNY CZY COS. JA JESTEM NA TYDZIEN PRZED PORODEM WIEK 32 LATA, STARAM SIE OD 3 LAT W TYM 1 PORONIENIE NIESTETY, ALE DOBRY GINEKOLOG NAPRAWDE JEST WAZNY I TWOJ SPOKOJ DUCHA.......
JESLI JESTES WIERZACA NA PEWNO MODLITWA TEZ POMAGA...POWODZENIA

EWEL:happy::happy::happy:

Witajcie :-)

Widzę że temaciki przedporodowe. Ja się zastanawiam czy nie zacząć robić wcześniej listy potrzebnych rzeczy. Boję się że będę musiała końcóweczkę przeleżeć w szpitalu :-(
Wczoraj kupiłam pierwsze bodziaczki dla malutkiej. Była przecena i udało mi się kupić po 5 zł za szt :-) Jakie to przyjemne :-D

Antilko koszulka rewelacyjna :tak: Ja mam właśnie takie z rozcięciami po bokach. Śpię w nich już od jakiegoś czasu i nic mi tam nie wychodzi. Ale to pewnie dlatego że nie mam dużych piersi. Czasami jak leżę to coś tam się podwinie. Do szpitala i tak kupię taką rozpinaną.
Moniolku na pewno sobie poradzisz :tak: A jak czegoś braknie to mąż na pewno Ci kupi i doniesie. Fajnie że już niedługo zobaczysz Swoje maleństwo :-)

ja po porodzie (cc) jak tylko juz dałam rady wstac i umyć się (12 godz po cc) - założyłąm cycnik. i cały czas chodziłam w cycniku. zresztą jak mleko przypłynęło, to gdzies te pieluchy tetrowe musiałam wkłądac (wkłądki laktacyjne wystarczały na 5 min). no i fakt - piersi z mlekiem są cieżkie i bardzo szybko można se rozciągnac więzadła podtrzymujęce piersi, a to już raczej na całe życie:baffled: spałam tez w staniku

reklama
Ja tak jak Ela spałam w staniku przez cały okres karmienia piersią- i to chyba mi najbardziej przeszkadzało:zawstydzona/y:. Wcześniej pisałam, że 2 koszule to za mało z tego powodu, że-jak wiecie-mleko bardzo szybko śmierdzi, a na początku karmienia gwarantowana jest ciągła powódź:-p

No i zapomniałabym-do szpitala konieczna książka, albo dobra muzyka-co kto lubi dla zrelaksowania się.

Do góry