reklama
Serio
Fanka BB :)
@Kosinka94 popieram to co pisałaś o chorobach wyżej i ta smutna historia z wątku listopadowego(czytałam na bieżąco).. przeżyłam szok, że to aż tak może szkodzić.. nie miałam pojęcia.
moonmonkey
Powiem wam dziewczyny, że mi póki co idzie ta ciąża jakoś bardzo lekko. Póki co nie mam żadnych objawów, jedynie wrażliwe piersi. Z jedzeniem też raczej żadnych problemów, trochę odrzuca mnie mięso i produkty mlecze, ale przed ciążą też miałam czasami takie awersje. Jestem w szoku jak każda kobieta może inaczej to przechodzić i od czego to w ogóle zależy
Jeśli chodzi o choroby to ja mam trochę świra na punkcie toxo. Nie mam przeciwciał i trochę się martwię, ale z drugiej strony jeśli do tej pory tego nie złapałam to może i w ciąży nic się nie stanie takiego. Nagle jesteś w ciąży i wszystko wydaje się groźne, naprawdę można zwariować.

Jeśli chodzi o choroby to ja mam trochę świra na punkcie toxo. Nie mam przeciwciał i trochę się martwię, ale z drugiej strony jeśli do tej pory tego nie złapałam to może i w ciąży nic się nie stanie takiego. Nagle jesteś w ciąży i wszystko wydaje się groźne, naprawdę można zwariować.

moonmonkey
No właśnie, u mnie ta znajoma z którą idę łeb w łeb strasznie się męczy, a u mnie nic. I tak jak piszesz, jest mi czasem z tego powodu głupio kiedy z nią rozmawiam 

PasiastyOgon
Moderator
A ja zawsze zazdroszczę bezobjawowymJa też jedna z tych, co w żadnej ciąży nie ma objawów w 1 trymestrze. I zawsze mi tak głupio o tym pisać ze względu na Dziewczyny, które się tak męczą.![]()

Wzięłam sie za kluski dla najstarszego, bo ciśnie mnie od kilku dni żeby mu zrobić... Ledwo ogarnęłam

Kosinka94
Moderator
Też nie miałam świadomości. Tak samo z cytomegalowirus tym bardziej że nie każdy zleca badać w ciąży, ale gdy tym razem u mnie wyszło cmv reaktywne i moja gin powiedziała że ten wirus jest niebezpieczny dla dziecka to odrazu zaczęłam zgłębiać. Oczywiście był ryk. Dobrze że awidność szybko zrobiłam i okazała się być wysoka.@Kosinka94 popieram to co pisałaś o chorobach wyżej i ta smutna historia z wątku listopadowego(czytałam na bieżąco).. przeżyłam szok, że to aż tak może szkodzić.. nie miałam pojęcia.
PasiastyOgon
Moderator
Ja miałam z toksoplazmoza w poprzedniej ciąży (mimo, ze kiedyd już przeszłam), na szczęście też awidnosc wyszła wysoka...Też nie miałam świadomości. Tak samo z cytomegalowirus tym bardziej że nie każdy zleca badać w ciąży, ale gdy tym razem u mnie wyszło cmv reaktywne i moja gin powiedziała że ten wirus jest niebezpieczny dla dziecka to odrazu zaczęłam zgłębiać. Oczywiście był ryk. Dobrze że awidność szybko zrobiłam i okazała się być wysoka.
reklama
thepaszkov
Powiecie proszę coś więcej co się stało? Wątek jest duży i ciężko się odgrzebać.@Kosinka94 popieram to co pisałaś o chorobach wyżej i ta smutna historia z wątku listopadowego(czytałam na bieżąco).. przeżyłam szok, że to aż tak może szkodzić.. nie miałam pojęcia.
Dziewczyny które nie miały nigdy toksoplazmozy - jak czyścicie owoce?