reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majowe mamy 2025

Witam wszystkie nowe przyszłe Mamusie😊 i trzymam kciuki za Was✊
@Pani_Zabuch co u Ciebie i jak się czujesz? Kiedy wizyta? 😊
Dziękuję, że pytasz🙂 wizytę mam w następny piątek. Dziś miałam tel z endo i zwiększyła mi dawkę na 50, pewnie nadal będzie za mała, ale mam się zgłosić z wynikami za 3 tyg.
A poza tym... Cały ostatni tydzień czytałam o zatrzymaniu rozwoju zarodka, o objawach martwej ciąży, o tym kiedy spodziewać się poronienia, byłam pewna, że nic z tego nie będzie, bo mi się te terminy nie zgadzały, ale tak właściwie to przecież biologia, a nie matematyka🙂 może jest ok? A jeśli nie to jakoś tak czuję się z tym pogodzona, choć nadal liczę na miłą niespodziankę za tydzień 🙂 myślę, że ten wyjazd mi bardzo pomógł, uznałam, że co ma być to będzie, nic nie czytam, nie przeglądam ubrań ciążowych, nie doszukuje się objawów... i tak doznałam już cudu macierzyństwa, i to aż 3 razy (i czasami mam wrażenie że o 3 razy za dużo 🤣)
Chociaż z drugiej strony jak przechodziłam dziś koło labu to kusiło żeby wejść i sprawdzić betę, ale byłam twarda i dałam radę 😊
Jestem w takim szoku dziewczyny, że nie moge zebrać myśli 🙈 jestem Justyna i to bedzie moja 7 ciąża z poprzednich mam 3 synów 9,4,3 lata o ile wszystkie poprzednie były planowane tak ta 🙈🙈🙈 jest efektem chwili uniesienia … nie mogę wyjsc z szoku, bo używaliśmy zabezpieczenia ze starym..
U nas też było zabezpieczenie i też...czwarte dziecię...i też mam już 3 chłopców 😊
ja terminy od marca polecam. Jest już cieplej więc na spacerki można chodzić a jeszcze właśnie wszystkie najfajniejsze miesiące przed. Ja wychodziłam z domu rano i wracałam wieczorem niemalże. Nie wiem ile kroków robiłam na początku dziennie 🙈
Potwierdzam! Mam marcowego, kwietniowego i majowego i to były super miesiące na poród 😊
Hej, macie przeczucie co do plci?? Ciekawa jestem, czy to się sprawdza. Mam mocne wrażenie, że urodzę córkę i już nie mogę się doczekać co się okaże na usg 😅
W poprzedniej długo wydawało mi się, że będzie córka. Gorzej znosiłam 1 trym., dziecię bardzo długo na badaniach pokazywało tylko plecy, starsi chłopacy od początku świecili sprzętem, za to buźki zasłaniali, a tutaj nic, więc myślałam, że może taka nieśmiała dziewczynka. No i dopiero na powtórce połówkowych się dowiedziałam, że jednak kolejny chłopiec. Teraz jakoś tak od razu zaczęłam się zastanawiać nad imieniem dla chłopca itd.... mój mąż chyba nie umie w dziewczynki🤣

Ostatnia edycja:
reklama
Co do książek to mam "mamy dla mamy i taty" I jest super, ale to już o tym jak maluszek jest na świecie. Bardzo polecam, dużo cennych rzeczy się dowiedziałam o maluszku i problemach jakie mogą być. Mamy dla mamy to chyba o ciazy ale tego nie czytałam, za to czytałam książki Izabeli Dembińskiej poloznej, moge wam jutro wrzucić zdjęcia spisu treści. Mam 3 jej książki i byly całkiem ok. Wiedza bardziej podstawowa ale też w sumie polecam.
Mi się najbardziej przydały zajecia ze szkoły rodzenia.
Kojarzę nazwisko tej położnej, chyba jakieś jej filmiki oglądałam w poprzedniej ciąży... Z tego co pamiętam znalazłam w nich trochę cennych wskazówek 🙂

Dziękuję, że pytasz🙂 wizytę mam w następny piątek. Dziś miałam tel z endo i zwiększyła mi dawkę na 50, pewnie nadal będzie za mała, ale mam się zgłosić z wynikami za 3 tyg.
A poza tym... Cały ostatni tydzień czytałam o zatrzymaniu rozwoju zarodka, o objawach martwej ciąży, o tym kiedy spodziewać się poronienia, byłam pewna, że nic z tego nie będzie, bo mi się te terminy nie zgadzały, ale tak właściwie to przecież biologia, a nie matematyka🙂 może jest ok? A jeśli nie to jakoś tak czuję się z tym pogodzona, choć nadal liczę na miłą niespodziankę za tydzień 🙂 myślę, że ten wyjazd mi bardzo pomógł, uznałam, że co ma być to będzie, nic nie czytam, nie przeglądam ubrań ciążowych, nie doszukuje się objawów... i tak doznałam już cudu macierzyństwa, i to aż 3 razy (i czasami mam wrażenie że o 3 razy za dużo 🤣)
Chociaż z drugiej strony jak przechodziłam dziś koło labu to kusiło żeby wejść i sprawdzić betę, ale byłam twarda i dałam radę 😊

U nas też było zabezpieczenie i też...czwarte dziecię...i też mam już 3 chłopców 😊

Potwierdzam! Mam marcowego, kwietniowego i majowego i to były super miesiące na poród 😊

W poprzedniej długo wydawało mi się, że będzie córka. Gorzej znosiłam 1 trym., dziecię bardzo długo na badaniach pokazywało tylko plecy, starsi chłopacy od początku świecili sprzętem, za to buźki zasłaniali, a tutaj nic, więc myślałam, że może taka nieśmiała dziewczynka. No i dopiero na powtórce połówkowych się dowiedziałam, że jednak kolejny chłopiec. Teraz jakoś tak od razu zaczęłam się zastanawiać nad imieniem dla chłopca itd.... mój mąż chyba nie umie w dziewczynki🤣
No nadrobiłam temat od poczatku czytalam nawet ze też jak ja miałaś SN , CC i SN 😂😂😂 jakaś bliźniaczka zagubiona chyba 😂

Ja generalnie jestm obsrana , bo wogole qto nie mialo prawa sie wydarzyć, a jednak człowiek głupi popełnił jakiś błąd :( kiedyś bym sie w uj cieszyła teraz wcale nie jest mi do radości tak do końca..spać nie moge już… nie wyobrazam sobie tego wszystkiego .. fabryka zostala zamknieta na patyk a tu coś sie odwaliło niejasnego :(

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, mam nadzieję, że zostanę już z Wami...
Mam córeczkę 22 miesięczną, przedwczoraj tak ot zrobiłam test bo jestem chora i chcialam antybiotyk zacząć brać, ale tak mnie tknęło, że zrobię test. Nadziei żadnych nie było bo 2 tug temu lekarka mówiła mi że jajnik z którego właśnie miała być owulacja może mieć niedrozny jajowod. Więc seks był tylko dwa razy (dzień przed owu i 4 dni wczesniej) I tak jak co miesiąc żyłami nadzieja od roku i testowałam z niecierpliwością, tak teraz byłam na serio zaskoczona. Wczoraj zrobiłam bete- 182 i progesteron 31,5
Czekam jeszcze na termin wizyty i się bardzo martwię czy nie będzie to ciąża pozamaciczna z uwagi na ten jajowod.

1. Progesteron powyżej 25ng zwykle wyklucza pozamaciczna
2. Nie wiesz czy jest niedrożny bez badania drożności
3. Jajniki i jajowody w prawdziwym życiu nie są tak jak na rycinach z boku tylko za macicą i się stykają i bardzo często sobie przechwytują jajeczka

Ostatnia edycja:
No nadrobiłam temat od poczatku czytalam nawet ze też jak ja miałaś SN , CC i SN 😂😂😂 jakaś bliźniaczka zagubiona chyba 😂

Ja generalnie jestm obsrana , bo wogole qto nie mialo prawa sie wydarzyć, a jednak człowiek głupi popełnił jakiś błąd :( kiedyś bym sie w uj cieszyła teraz wcale nie jest mi do radości tak do końca..spać nie moge już… nie wyobrazam sobie tego wszystkiego .. fabryka zostala zamknieta na patyk a tu coś sie odwaliło niejasnego :(
ja mam to samo też niby z bezpiecznych lecz 2 dni po stosunku dostałam strasznego bólu jajnika tak jak by się owulacja przesunęła do przodu .i 2 krechy .u nas 3 córki już się mąż śmieje że pewnie będzie 4 baba a chcielibyśmy synka

1. Progesteron powyżej 25ng zwykle wyklucza pozamaciczna.
2. Nie wiesz czy jest niedrożny bez nadania drożności
3. Jajniki i jajowody w prawiwym życiu nie są tak jak na rycinach z boku tylko za macicą i się stykają i bardzo często sobie przechwytują jajeczka.
Tym progesteronem mnie pocieszyłaś, z tą niedrożnością trochę mnie nastraszyła ta ginekolożka bo wczesniej nie mialam tak ułożonego jajnika, i co chyba gorsze wyszła mi w kanale szyjki ureaplasma, a wlasnie mówiła, ze przy tych infekcjach czesto sa zrosty i niedrożności, dziś powinna mi odpisać ta lekarka co do terminu usg.jutro chce iść jeszcze na bete żeby zobaczyć czy przyrasta.

Czesc dziewczyny,w końcu mam wyniki z wczoraj. Myślicie,że teraz warto robic przyrost na tym etapie? Beta 4t1d, a wg norm wychodzi 5 tydzien. To nie za duża ta beta?

Załączniki

• Screenshot_20240919_075035_Chrome.jpg
    Screenshot_20240919_075035_Chrome.jpg
    147,7 KB · Wyświetleń: 77
  • Screenshot_20240919_075517_Chrome.jpg
    Screenshot_20240919_075517_Chrome.jpg
    228 KB · Wyświetleń: 76

To ja rozumiem, mimo że u mnie to miałoby być drugie dziecko. Mieliśmy mocno pozmieniać życie w przyszłym roku i ta ciąża odsunęłaby to w czasie. Mieliśmy długie rozmowy, czy chcielibyśmy drugie dziecko i jak już stwierdziliśmy, że jedno jest super, to bach i 2 kreski.

reklama
Czesc dziewczyny,w końcu mam wyniki z wczoraj. Myślicie,że teraz warto robic przyrost na tym etapie? Beta 4t1d, a wg norm wychodzi 5 tydzien. To nie za duża ta beta?
Jest ok, czyli zgadza się z normami jesteś w 5 tyg, skończonym 4 tydzień. Miałaś owulacje potwierdzona może być też tak że to 2 lub 4 dni starsza ciaza, a na tym etapie też robi różnicę. Ostatnio znajoma miala 170, w 10 dniu po owulacji dokładnie a tydzień później 1400

Do góry