reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Witam drogie panie :-)

Witajcie :-)

Porozmawiałam z nim wczoraj, wytlumaczyłam, za co mnie przepraszał :-p:sorry2: Zrozumiał, nawet nie protestował, tylko przyjął z pokorą co miałam do powiedzenia :-D

Mąż dziś cały dzień w pracy, a my dziś z Piotrusiem szalejemy :-D Najpierw idziemy do centrum zabaw dla dzieci, potem zakupy, obiad i drzemka (mam nadzieję), a po południu jedziemy do mojej koleżanki na wieś na imprezkę :-)

Miłego dnia :-)

No to super! :-) I ciekawy dzionek ci się zapowiada :tak:

My mamy całą noc bez smoka za sobą.
Ale z dwoma pobudkami i rykiem na całe osiedle. Serio, na pewno wszyscy nas słyszeli, a raczej młodą :zawstydzona/y:
To co odstawiła to był piękny pokaz, a jednocześnie oznaka, że już czas na odstawienie smoczka, tak go potrzebowała, że nam się rzucała po podłodze w histerii. Przetrwaliśmy. Nie musieliśmy nawet na rękach jej nosić bo w histerii nie chciała tego. Ostatecznie więc sama się uspokajała (po 30 minutach) i zasypiała. Ostatnia akcja było koło północy i do rana spała. Rano oczywiście znowu wołanie "didi", ale nie ustąpiłam...poszła do swojego pokoju, marudziała, popłakiwała, az w końcu zajęła się zabawą.
Babci zabraliśmy smoczka, żeby się nie ugięła (bo by się ugięła) i zobaczymy co będzie dalej.
Na pewno przed nami kilka nocy nieprzespanych. Ach...

madzikm myjemy ręcznie bidony.

reklama
Dzień dobry dziś znów pisze w drodze do pracy:) troche kiepsko sie pisze na telefonie ale inaczej nie mam po prostu czasu. W domu kompa mamy na górze a tam jest tak gorąco ze sie nie chce siedzieć. Mamom smoczkowym życzę dużo cierpliwości ;) u nas na szczęście smoka nie bylo,za to Ignaś lubi zasypiać przy butelce wiec muszę pilnować zeby zabrać zanim uśnie i czasem jest ryk. Podobno ida upały!

I jeszcze coś- młody dostał uczulenia po szczepieniu mmr,wysypka na buzi i nogach a lekarka powiedziała ze to albo od białka albo od gorąca! Kurde nie doczytalam ze ta szczepionka ma kurze białko a nikt nie pytał czy ma uczulenie! Teraz muszę odstawic i obserwować. W sumie jak jadł jajko i po białku nie bylo takich sensacji. Miłego dnia życzę i ochłody troche:)

dzień dobry

Moja też zasypia przed 22 :baffled: ale niestety wstaje normalnie czyli około 7-8.
Chyba też poważnie pomyśle o odstawieniu smoka bo mimo, że używa go tylko do zasypiania ale dalej ma problemy z piciem z bidonu czy rurki. Ciągnie mleczko i herbatki z butelki ze smokiem :baffled::no:

zapowiada sie kolejny dzien z upalem!nie znosze tego!!!!!!!!!!!!!

ide dzisiaj po recepte na szczepionke i moze dadza mi karte szczepien to zaszczepie mala u mojego Taty!jak mam sobie pomyslec, ze bede czekac ze 2 lub 3 godzinki z mala na rekach-bo a nuz nie bedzie chciala zalozyc butow z gromada dzieciakow dookola to mnie ciary przechodza!zobaczymy co da sie zrobic!
ide pic kawke!moje dziecko oglada strazaka sama!;-)upatrzyla sobie zawod!:sorry2:

Hello :-).

Agutek, teledysk zrobił furrorę w pracy :-D.

Soppana - u nas było to samo po Priorixie. Oprócz wysypki była jeszcze lekka biegunka i trwało to ponad tydzień. Raczej to nie było od białka, bo młody nigdy nie miał uczulenia na białko, co drugi dzień dostaje jajecznicę i nic mu nie jest.

Roksi, u nas zasypianie zawsze tak wygląda :-D

Powiem wam, że wczoraj też pomyślałam o odsmokowaniu. Ale chyba się za to wezmę po wakacjach. Karolek w dzień nie płacze za smoczkiem, bo go chowamy. Jak zobaczy, to nudzi :tak:. Za to w nocy się budzi i nieraz płacze jak nie może go znaleźć w łóżku. Ale może to moja nadinterpretacja, bo tej nocy mu specjalnie nie podawałam smoczka i nie było problemu. Nawet się wyspałam :-)

reklama
Ignaś też miał lekką biegunkę w niedziele ale wieczorem zjadł słoik jagód i mu przeszło. Czytałam ze takie czyste białko kurze podane w szczepionce moze wywołać reakcje a przetworzone już mniej. Młody jak zje np całe jajko gotowane to go czasem wysypie,ale np po makaronie jajecznym nic. Trzeba sie udać do lekarza i zrobić testy bo takie gdybanie nic nie da. W tesco jest fajna kolekcja jesienna:)

Do góry