reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Dziuba jakie to mleko ,że aż na 210 ml trzeba?Zazwyczaj pisze ,ze po 180ml wody
A może to kwestia smoczka w butelce?Ja chyba miałam z 4 rożne zanim trafiłam na ten co Olisiwi pasował.Tak to zjadał po 30, 40 ml a jak zmieniałam smoka to od razu zjadł 70ml

Ostatnia edycja:
reklama
odpukac moj 250 - 300 x 3 ml kaszy i mleka zjada + obiad i dalej taka chudzinka (sorki Esti, wiem kochana a co ty masz powiedziec). Moje dziecie wczoraj podczas karmienia wkładało sobie stopki do buzi, wstawało opierajac sie o moje ramiona, siadalo, ale buzie jak tylko lykał to otwierał nie wazne w jakiej był pozycji. haha Jaka wiercipieta z niego. Musze nagrac wam jak sie podnosi podczas kąpieli, no padam od 2 dni M go kapie bo ja nie daje rady.

Malizna przez zabki nie przyjmuje posilkow stalych.Jest caly czas na piersi wiec nie wiem ile zjada....Wiem,ze w ciagu 10 minut jestem w stanie sciagnac sobie okolo 200ml mleka :baffled: Wiec podejrzewam,ze ona gdzies tyle wciaga bo przeciez sukcesywniej dzieci potrafia ssac niz laktatory....Dzisiaj jej zrobie ukochanego banana+brzoskwinie.Mam nadzieje,ze chociaz to zje.Bo sie uwsteczniamy na samo mleczko znowu...Nawet nie podchodze juz do zupek bo nie ma to sensu.Zaczekam az jej 2 zabek wyjdzie i wtedy szturmujemy sie znow warzywnie :-D To ponoc normalne...

Ja go mam od blisko 4 miesiecy czy cos i powiem, ze jest zajebioza sprawa. Teraz szczegolnie jak trzyma normalnie, wszystko i w 99% trafia do buzi i jak chce mu dac mafefke twarda albo jabłuszko to Dawcio jak szalony sie zajada.
albi mam pytanko do Ciebie odnosnie tego smoka-czy jedzonko, które jest wewnątrz siateczki przedostaje sie na zewnatrz? bardzo spodobał mi sie ten gadżet,chce zamówic ale mąż kręci nosem, ze dziecko jest pewne sfrustrowane, ze czuje jabłuszko i nie może go zjeść :-)

Malizna przez zabki nie przyjmuje posilkow stalych.Jest caly czas na piersi wiec nie wiem ile zjada....Wiem,ze w ciagu 10 minut jestem w stanie sciagnac sobie okolo 200ml mleka :baffled: Wiec podejrzewam,ze ona gdzies tyle wciaga bo przeciez sukcesywniej dzieci potrafia ssac niz laktatory....Dzisiaj jej zrobie ukochanego banana+brzoskwinie.Mam nadzieje,ze chociaz to zje.Bo sie uwsteczniamy na samo mleczko znowu...Nawet nie podchodze juz do zupek bo nie ma to sensu.Zaczekam az jej 2 zabek wyjdzie i wtedy szturmujemy sie znow warzywnie :-D To ponoc normalne...

jak robisz tego banana z brzoskwinia????

Sylka mam thermomix.Wiec tylko obieram,wrzucam i wlaczam.Genialne urzadzenie przy malym dziecku :tak: Miksuje mi wszystko na wior.Jak chce zostawic jej grudki-zostawia grudki....Normalnie samo sie wszystko za mnie robi cale szczescie.Zupki tez nam gotuje.Wszystko wrzucam i on jednoczesnie uciera i gotuje....ale jak bylam u mamy to blenderem.Obrana brzoskwinia i banan i blenderem traktowalam.Malizna odmawia na razie grudek...:dry:

A tego smoka to ja chyba tez chce...:-D Kami jak rozmemla to przeciez przez dziurki w siateczce wyjdzie!Dlatego uczy wlasnie normalnego jedzenia.Bo musi rozmemlac zeby cos zjesc :-)

sylka, tak wiemy skąd jesteś - z pięknego domku z cudnym ogródkiem :-D:-D:-D

my używamy Tomme Tippiee butelek a mleko NAN 2 i tam napisane że 210ml wody

szczypi, zazdroszczę Ci, ja żeby mieć na wesele własne mleczko ściągalam 3dni żeby uzbierać porcję... albo laktator szlag trafil (w co wątpię b działa jak pzedtem) albo mam coś nie teges z cyckami :baffled:

reklama
Dziuba a jakiego mleczka uzywasz?
bo my przestawiamy na dniach tylko, ze porą nocną
mam nadzieję..................
1 czy 2
idę na ostatnie szczepienia to dopytam sie pediatry

Do góry