reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2026

reklama
To super! U mnie w poprzedniej ciąży tydzień przenosiłam, teraz ze względu na szyjke, możliwe, że akcja zacznie sie wcześniej, ale to nigdy nie wiadomo, marzy mi sie poród w terminie. 🫣
,
Ja moje obie pociechy przenosiłam 9 dni. Oboje urodzili się w 41+2. Córka ważyła 4150g poród SN, syn 4500g (cukrzyca ciążowa) poród SN zakończony cc bo spadało tętno. Jestem ciekawa co tym razem mnie czeka. Dziś na usg blizna po cc lekarz powiedziała że jest bardzo ładna.

Ostatnia edycja:
A ja miałam mieć dziś dentystę o 12 (gin o 18), ale wczoraj dostałam dziwnej wysypki na twarzy, byłam właśnie u lekarza i dowiedziałam się, że to półpasiec. Mam brać 5x dziennie heviran 800, przy większym bólu paracetamol, jestem załamana 😔
A boli Cię to? Ja miałam kilka lat temu półpaśca, który się objawiał wyłącznie pęcherzem z płynem na plecach, ale nic nie bolało, także łagodnie przeszłam, choć wiem że to bywa bolesne. Masz gorączkę?

Gratuluje dziewczyny serduszek! Która następna ma wizytę?
A może by zrobić na pierwszej stronie listę z terminami?

reklama
Hej, nieśmiało się przywitam i chciałabym do was dołączyć. Mam już swoje podejście na grudniowych mamach, ale USG zweryfikowało i prawdopodobnie termin będzie na styczeń.
U mnie sytuacja zawiła, ostatnia miesiączka 8 marzec od tamtej pory zero nic krwawienia, ani plamienia.
20.05 zrobiłam testy wyszły dwie kreski jedna lekko jaśniejsza.
21.05 byłam na becie- 12 tys. Już jej nie powtarzałam ze względu na wysoką wartość. Wczoraj byłam na USG i lekarz określił wiek ciąży na około 5 tydzień. Na USG widoczny pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym na ten moment brak zarodka. Powiedział, że wszystko dobrze wygląda i że mam się nie martwić.
Dlatego tak ostrożnie dołączam jestem bardzo dobrej myśli, że będzie wszystko okej. 🥰
Następna wizyta 9.01.

Do góry