reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2026

W poprzedniej ciąży jak poszłam do tego swojego to tylko u niego miałam wszystko. I dlatego to dla mnie nowe.
Ja dostałam już skierowania na prenatalne I i II trymestru. W poprzedniej ciąży robiłam tylko w pierwszym trymestrze.

reklama
Tamten lekarz nie jest lekarzem z luxmedu, ale ma umowę podpisana, bo prywatnie przyjmuje.
To ja pójdę do swojego, ale to nie szkodzi skoro ona założyła już kartę i wypisała wszystkie badania ?

Dzidziuś 0.43 cm z pięknie bijącym serduszkiem ♥️
Ja byłam ostatnio z pakietu żeby mi dali skierowanie na badania z krwi i babka mi też tłumaczyła, że ona zakłada elektroniczną kartę żeby mieć podstawy do wystawienia skierowań, a prowadzić mogę normalnie u swojego lekarza prywatnie

Ja byłam ostatnio z pakietu żeby mi dali skierowanie na badania z krwi i babka mi też tłumaczyła, że ona zakłada elektroniczną kartę żeby mieć podstawy do wystawienia skierowań, a prowadzić mogę normalnie u swojego lekarza prywatnie
A super dziękuję za informację 😁😁

Ja chcę zrobić też nifty. Mam już jednak 37 lat co prawda to 3 ciąża ale boję się. Mam w domu 6 latka w sepctrum autyzmu i o ile nie było lekko tak teraz mamy naprawdę świetny czas. Dojrzałość jego i zmiany jakich dokonaliśmy ciężką pracą i terapią odpłacają się ale panicznie boję się że mogłabym mieć mocniej niepełnosprawne dziecko.

O widzisz 😁 dla mnie piękna bo jestem prawosławna i to pierwszy dzień świąt Bożego Narodzenia :) mam nadzieję że jednak urodzę dzień wcześniej na wigilię/trzech Króli 😄
Ja mam prawie świąteczne dzieci. Córka urodziła się 18 grudnia a syn miał termin na 21 kwietnia i wypadała wtedy Wielkanoc ale postanowił do 30 kwietnia pomieszkać ze mną w brzuchu 😅

Rodzinie już mówiliście o ciąży? Czy jeszcze czekacie ?
U nas jeden z braci męża wie, a ja dziś siostrze ciotecznej powiem, bo muszę się komuś wygadać 😁

U mnie wiedzą wszyscy oprócz teściów.
Mama w stanie wegetatywnym, ojciec alkoholik więc powiedziałam mu, to przynajmniej mi dupy nie zawraca.
Siostra jedyna normalna osoba, w zasadzie sama się domyśliła. I w sumie więcej rodziny nie mam nawet 🫣

A jak wasze objawy? Rozkręcają się mdłości?

reklama
Rodzinie już mówiliście o ciąży? Czy jeszcze czekacie ?
U nas jeden z braci męża wie, a ja dziś siostrze ciotecznej powiem, bo muszę się komuś wygadać 😁
Jeszcze nie, myślimy kolo 8, a nawet kolo 10 tygodnia powiedzieć jak już będzie wszystko potwierdzone, tu bijemy się z myślami.
Ja chyba siostrze będę musiała powiedzieć wcześniej, bo na siłowni trudno mi będzie odmawiać konkretnych ćwiczeń i zejścia z obciążenia 😅

Do góry