reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2026

Bardzo dobrze, że umówiłaś się do innego lekarza- będziesz miała niezależne badanie i opinie innego lekarza. A mówił coś lekarz o zarodku? Urósł? Czy wielkość się nie zmienia? Który tydzien jest wg USG?
Ostatnio na wizycie 27 maja byłam u niego i był tylko pęcherzyk z ciałkiem żółtym ( mówił, że wygląda na 5-6 tydzień. Dwa dni później byłam u innej i u niej już był zarodek z serduszkiem bijącym( ona też powiedziała, że 6 tydzień) . Dziś właśnie poszłam do tego pierwszego po 2 tyg. I mówi że pęcherzyk urósł, zarodek się pojawił 6mm, ale czynności serca to on nie widzi. I mówi, że wygląda to na 6 tydzień (znowu).

reklama
Witajcie Ddziewczyny
Za mną dziś pierwsza wizyta potwierdzająca: 6t2d wg pomiarów a wg OM 7t2d, więc niewielka różnica. Widać maleńką kropeczkę i pulsujące serduszko 🥰
Termin póki co wychodzi na 31 stycznia, więc na granicy miesiąca

Póki co mam mdłości w sumie całymi dniami, raz mniejsze, raz większe. Jeść mi się chce co 3-4 godziny, ale jak jem to wszystko mi rośnie... 🤢
Już chyba wolałabym po prostu zwymiotować. A poza tym niesamowity, palący ból piersi, sutków szczególnie, zwłaszcza w nocy. Najchętniej chodziłabym bez stanika (który zaraz zrzucam po przyjsciu z pracy) i z kostkami lodu.. w pierwszej i drugiej ciąży w sumie miałam podobnie. I niesamowicie smakuje mi zielony ogórek z serem żółtym 😅 za to słodycze dla mnie NIE ISTNIEJĄ, a byłam ich fanką

Życzę nam wszystkim radosnego ocxekiwania z jak najmniejszymi dolegliwościami
Witamy! Też tak mam, że słodycze nagle przestały istnieć 😅 i mamy podobny termin - u mnie wg 2 różnych aplikacji 30/31.01 a usg mam jutro to się okaże co i jak dokładnie;)

Ostatnio na wizycie 27 maja byłam u niego i był tylko pęcherzyk z ciałkiem żółtym ( mówił, że wygląda na 5-6 tydzień. Dwa dni później byłam u innej i u niej już był zarodek z serduszkiem bijącym( ona też powiedziała, że 6 tydzień) . Dziś właśnie poszłam do tego pierwszego po 2 tyg. I mówi że pęcherzyk urósł, zarodek się pojawił 6mm, ale czynności serca to on nie widzi. I mówi, że wygląda to na 6 tydzień (znowu).
Bardzo mi przykro 😞 dobrze, że zadbałaś o siebie i umówiłaś wizytę szybko u innego specjalisty.
Trzymaj się, mimo wszystko liczę że jutro lekarz będzie miał lepsze wiadomości

Bardzo mi przykro 😞 dobrze, że zadbałaś o siebie i umówiłaś wizytę szybko u innego specjalisty.
Trzymaj się, mimo wszystko liczę że jutro lekarz będzie miał lepsze wiadomości.
Zobaczę właśnie co powie, ale tak jakoś mi się to wszystko skleja w jedną całość. Od początku nie było kolorowo. 8 marca ostatnia miesiączka ja dopiero pod koniec maja dowiaduje się o ciąży. Robię betę która wychodzi ogromną 12 tysięcy. Na USG nie było zarodka. Gdzie raczej już powinien być. I dziś, że serduszko nie bije gdzie ostatnio tak ładnie widziałam ten pulsujący punkcik. Zarodek 29 mają był 4.3 mm, a teraz 6mm.
Czytałam też że wysoko beta na początku ciąży może świadczyć o jakiś wadach zarodka. 😭😭😭

A u mnie nie wygląda to dobrze :/ dziś lekarz stwierdził, że nie ma serduszka. Gdzie dwa tyg temu był .... Kazał przyjść za 2 tyg by sprawdzić.
Zapisałam się do innego na jutro na 8:20 gdzie jest lepszy sprzęt.
Ale mi to wygląda na jedno....
Kochana! Nie wszystko przekreślone, może zły sprzęt? Wiara. Trzymam mocno kciuki. 🤍

Zobaczę właśnie co powie, ale tak jakoś mi się to wszystko skleja w jedną całość. Od początku nie było kolorowo. 8 marca ostatnia miesiączka ja dopiero pod koniec maja dowiaduje się o ciąży. Robię betę która wychodzi ogromną 12 tysięcy. Na USG nie było zarodka. Gdzie raczej już powinien być. I dziś, że serduszko nie bije gdzie ostatnio tak ładnie widziałam ten pulsujący punkcik. Zarodek 29 mają był 4.3 mm, a teraz 6mm.
Czytałam też że wysoko beta na początku ciąży może świadczyć o jakiś wadach zarodka. 😭😭😭
Bardzo mi przykro 🥹

Daj jutro znać, ale doskonale Cię rozumiem, i Twój strach :(

Tez liczę na to, że może popsuł mu się sprzęt, ale wątpię. Poprzednia ciążę też u niego prowadziłam i wszystko było okej. Od samego początku. 😥😥
Też mi strasznie przykro :( też mam nadzieję że to tylko wina sprzętu albo nie wiem, czegokolwiek innego.

Do dziś nie zapomnę jak znaleziono mi zarodek z bijącym serduszkiem w jajowodzie i dobrze wiedziałam jak to się skończy.. :(

Pomyśl sobie, że jeśli faktycznie jest tak jak powiedział lekarz, to lepiej że to się dzieje teraz a nie za dwa, trzy miesiące.. teraz musisz zadbać o to, żeby z Tobą było wszystko w porządku.
Ale bardzo życzę Ci i trzymam kciuki żeby to była jakaś przykra pomyłka i żeby jutro okazało się że wszystko jest dobrze. Dawaj znać rano ❤️

reklama
Też mi strasznie przykro :( też mam nadzieję że to tylko wina sprzętu albo nie wiem, czegokolwiek innego.

Do dziś nie zapomnę jak znaleziono mi zarodek z bijącym serduszkiem w jajowodzie i dobrze wiedziałam jak to się skończy.. :(

Pomyśl sobie, że jeśli faktycznie jest tak jak powiedział lekarz, to lepiej że to się dzieje teraz a nie za dwa, trzy miesiące.. teraz musisz zadbać o to, żeby z Tobą było wszystko w porządku.
Ale bardzo życzę Ci i trzymam kciuki żeby to była jakaś przykra pomyłka i żeby jutro okazało się że wszystko jest dobrze. Dawaj znać rano ❤️
Oczywiście dam znać ♥️♥️

Do góry