reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

in vitro z komórką dawczyni

Piątkowe dzieci góra 😉 oby jutro nie postanowił wyjść 😉
Spanie... ja się w ciąży wyspałam. Mam nadzieję że dziecko nauczyło się przed 9 miesięcy kiedy się spi 😉
Kasia Ty miałaś termin miesiąc przede mną co? To już 2 miesiące minęły????
Ja miałam termin z USG na 29.05 a urodziłam 03.04 więc ponad dwa 😀
Głowa do góry -Jutro myślę o Was 😍

reklama
WinWin piątkowe dzieci są super :) moja Diablica z piątku godz 12:15 :) nie stresuj się bo wszystko przyjdzie naturalnie. Co do snu to nie wiem o czym mowa - to chyba cos co robiłam w nocy jeszcze kilka lat temu🤣🤣 ale spoko, Anka konczy zaraz 2 latka i juz niezle sypia. Ona, nie ja…
Kasia - super ze jestescie w domu!!!!! Jak z jedzeniem, ile Jas pochlania? Przybiera pewnie jak szalony! Ależ sie ciesze ze wreszcie Was puścili. Ile Cie tam nie bylo????
Srednio po 50-60 ml sam domaga sie co 2-2.5h. Dzisiaj na wieczór zjadl nawet 70 😳
Jutro ma być u nas pierwszy raz położna mam nadzieję że ma wagę to byśmy go zważyli 😁

W sensie ile spędziliśmy czasu w szpitalu ? ?

Srednio po 50-60 ml sam domaga sie co 2-2.5h. Dzisiaj na wieczór zjadl nawet 70 😳
Jutro ma być u nas pierwszy raz położna mam nadzieję że ma wagę to byśmy go zważyli 😁

W sensie ile spędziliśmy czasu w szpitalu ? ?
Ile czasu Ty spędziłaś?
Polozna musi miec wagę, musi ocenić prawidłowy przyrost.

dziewczyny super, że Wam sie udalo zajsc i utrzymać ciąże:) Moge wiedziec ktora procedura, transfer i ile mialyscie komorek i zarodkow? i czy korzystalyscie z rzadowego programu? tam chyba przy kd jest max 6 komorek prawda?

dziewczyny super, że Wam sie udalo zajsc i utrzymać ciąże:) Moge wiedziec ktora procedura, transfer i ile mialyscie komorek i zarodkow? i czy korzystalyscie z rzadowego programu? tam chyba przy kd jest max 6 komorek prawda?
Ja mialam 10 transferów w tym pierwsze 3 na własnych komórkach. Ciąże: przy 6 (brak rozwoju zarodka w 7tyg), przy 9 (ciezki stan przedrzucawkowy, poronienie w 20tyg), zywa Diablica przy 10 transferze.
Nie korzystalam z rządowego programu (mialam 45 lat, programu nie bylo).

no to swoje przezylas. U nas te 6 lat temu byl drugi transfer pozytywny ale mielismy tylko 3 zarodki a z 1 transfer byl z dwoma, wiec zostal nam jeden, ten oceniony jako gorszy a z niego mam cudowna córkę:) ja swoje przeszlam jak dowiedziaklam sie ze przechodze menopauze po 30, majac 34 lata mialam AMH 0,07 potem robiac in vitro z kd mialam 0,04. Stymulacja na wlasnych komorkach nie dala kompletnie nic, wiec zdecydyowalismy sie na kd. A robiac ten szczesliwy transfer nie dostalam nawet krwawienia biorac tabletki i dr zdecydowal sie robic bez tego. Ale miaalam tez scratching endometrium, po stweirdzonej ciazy ( beta) dostalam dopiero wyniki badan immunologicznych, bo robilam te badania nie wierzac ze sie uda transfer ten po tym nieudanym, maz jeszcze mial zly wynik DNA plemnikow wiec juz sie zamalalam. No wiec jak po poztywnej becie zobaczylam zle wyniki , ze mam kir AA itp to wpadlam w panike ze ciazy nie utrzymam i Pasnik zalezil mi inttralipid, bralam tez zasttrzyki z neoparinu przez swoja mutacje, mialam krwiaki w ciazy i krwotoki, polowe ciazy to sie oczyszczalam po tych krwotokach:( takze teraz sie denerwuje, bo wiem ze raczej na standardowych lekach ciezko mi bedzie utrzymac ciąze. Mam nadzieje , ze dostane odpowiednie recepty i zalecenia po tym jak lekarz dostanie historie mojego in vitro i ciazy

reklama
Do góry