reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

☀️🍒 W czerwcu czas na wielkie zmiany, dwie kreseczki wysikamy 🍒☀️

Cześć 🤗

Nadrobiłam wszystkie 13 stron 😎

@sara.woj kreseczka jest jeszcze piękniejsza niż wczoraj 😍
Beta i prożek równie piękne, tylko ta witamina D 😱 tak jak pisała @Lunaa09 ja też polecam ibuvit D3. W 3 miesiące podniósł mi poziom z 20 kilku na 49 😁

@Gryfin Witaj w naszych skromnych progach 😀 Rozgość się ale obyś nie musiała tu koczować nieqiadomo jak długo 🥹
I oczywiście gratuluję obrony! 😀🥂🍱

@kami1094 dziękuję Kochana, że pytasz ❤️ Czuję się chyba dość dobrze. Liczyłam się z tym, że to się nie uda za pierwszym razem. Swoje wypłakałam wczoraj a teraz poprawiam koronę i do przodu 😁
Jak dobrze, że mamy jeszcze 5 ❄️🥹

@loumarie już zaciskam kciuki za piatkoqe pobranie 🍀🫶🏻

@93kora ja chcąc nie chcąc wiem o wszystkich takich rzeczach bo mój mąż się bardzo interesuje astronomią. Nie zliczę ile ma koszulek Nasa w swojej kolekcji a raz nawet zamawiał coś z ich oficjalnego sklepu że Stanów jeśli dobrze kojarzę 🤔😅

@white_lotus ja ufam testom Facelle. Żałuję, że ich nie kupiłam bo teraz mam uraz do Pinków za brak ⏸️ 🤣

@Patii26 ja niestety nie widzę duszka ale chyba mi się już wzrok na starość pogarsza więc ro nie znaczy, że go tam nie ma! 🫶🏻

@dzika_wiśnia1995 te Alaby są podstępne, ja wczoraj też do niego trafiłam. Trzeba być czujnym następnym razem 😅

@Nicky95 przytulam za biel 🫂 ale 9 dpo to jeszcze bardzo wcześnie 🥹

@Fati1998 trzymam kciuki niezmiennie, informuj 🥹🍀

reklama
Wygladaja jak wielkie opakowanie prezerwatyw 😂 Tych jeszcze nie mialam.

Załączniki

• IMG_2451.jpeg
    IMG_2451.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 81
Cześć 🤗

Nadrobiłam wszystkie 13 stron 😎

@sara.woj kreseczka jest jeszcze piękniejsza niż wczoraj 😍
Beta i prożek równie piękne, tylko ta witamina D 😱 tak jak pisała @Lunaa09 ja też polecam ibuvit D3. W 3 miesiące podniósł mi poziom z 20 kilku na 49 😁

@Gryfin Witaj w naszych skromnych progach 😀 Rozgość się ale obyś nie musiała tu koczować nieqiadomo jak długo 🥹
I oczywiście gratuluję obrony! 😀🥂🍱

@kami1094 dziękuję Kochana, że pytasz ❤️ Czuję się chyba dość dobrze. Liczyłam się z tym, że to się nie uda za pierwszym razem. Swoje wypłakałam wczoraj a teraz poprawiam koronę i do przodu 😁
Jak dobrze, że mamy jeszcze 5 ❄️🥹

@loumarie już zaciskam kciuki za piatkoqe pobranie 🍀🫶🏻

@93kora ja chcąc nie chcąc wiem o wszystkich takich rzeczach bo mój mąż się bardzo interesuje astronomią. Nie zliczę ile ma koszulek Nasa w swojej kolekcji a raz nawet zamawiał coś z ich oficjalnego sklepu że Stanów jeśli dobrze kojarzę 🤔😅

@white_lotus ja ufam testom Facelle. Żałuję, że ich nie kupiłam bo teraz mam uraz do Pinków za brak ⏸️ 🤣

@Patii26 ja niestety nie widzę duszka ale chyba mi się już wzrok na starość pogarsza więc ro nie znaczy, że go tam nie ma! 🫶🏻

@dzika_wiśnia1995 te Alaby są podstępne, ja wczoraj też do niego trafiłam. Trzeba być czujnym następnym razem 😅

@Nicky95 przytulam za biel 🫂 ale 9 dpo to jeszcze bardzo wcześnie 🥹

@Fati1998 trzymam kciuki niezmiennie, informuj 🥹🍀
Czyli standardowo to moje szczescie bo u mnie falszywka 😂

Dokładnie HyFoSy miałam. Pani u której miałam to robione ma naprawdę super opinie, ale ja się czułam potraktowana tragicznie. Wizyta na 16.30 ale takie opóźnienie że weszłam dopiero po 19. Powiedziała mi, że jestem tak spięta że nie wie czy mi wgl to zrobi. Chciała mnie „rozluźnić” wkładając tam palucha XD gdyby nie to, że była ze mną położna, która w przeciwieństwie do pani doktor mnie naprawdę wspierała to bym chyba wybiegła z tego gabinetu. Tyle krwi ze mnie leciało, że to szok… podłoga we krwi, ja całe nogi… tragedia.

Ale dzisiaj czuję się dobrze fizycznie, ale psychicznie jest mi strasznie po tym lekarzu. Właśnie czekam w kolejce do mojej lekarki, która jest naprawdę aniołem
O matko to faktycznie nie fajnie, współczuję ci bardzo. Ja nie miałam takich nie miłych doświadczeń oprócz bólu wszystko było dobrze dr która mi robiła to złota kobieta,ale ja do niej chodzę z niepłodnością więc znam ją dosyć długo i mam pełne zaufanie do niej

Ta moja owulacja w tym miesiącu dała mi popalić,ogólnie co miesiac mnie dosyć mocno boli ale w tym cyklu to już 3 dzień mnie boli,bolała prawa strona a teraz całe podbrzusze masakra

Dziewczyny jeszcze mam pytanie czy któraś z was potrzebuje termin na wizytę do dr Paś.ika? Bo w związku z tym że jestem w ciąży (i mam nadzieję że będzie dobrze) będę rezygnowała ze swojej lipcowej :)

Melduję się po monitoringu. Lekarka zadowolona z drożności, tylko szkoda że te jajowody są bardzo krętne. Wczoraj pęcherzyk 17mm, dzisiaj 17,7mm i endometrium 10mm. Więc ovitrelle nie dostałam. Powiedziała że widać po mnie, jak bardzo to przeżywam i że psychicznie jestem zmęczona. Powiedziała, że ona by odpuściła w tym cyklu ovitrelle aby dać mi trochę spokoju. Ale mam sama zadecydować czy przyjść w sobotę na wizytę i wtedy jeśli wielkość będzie ok to poda zastrzyk, czy przyjść w poniedziałek sprawdzić czy sam pęknął… sama nie wiem co mam zrobić.

Dodatkowo powiedziała, że daje mi jeszcze dwa cykle i jeśli się nie uda to mam już iść typowo do kliniki niepłodności i zacząć procedury pod in vitro. Więc jestem załamana totalnie 😭

reklama
Melduję się po monitoringu. Lekarka zadowolona z drożności, tylko szkoda że te jajowody są bardzo krętne. Wczoraj pęcherzyk 17mm, dzisiaj 17,7mm i endometrium 10mm. Więc ovitrelle nie dostałam. Powiedziała że widać po mnie, jak bardzo to przeżywam i że psychicznie jestem zmęczona. Powiedziała, że ona by odpuściła w tym cyklu ovitrelle aby dać mi trochę spokoju. Ale mam sama zadecydować czy przyjść w sobotę na wizytę i wtedy jeśli wielkość będzie ok to poda zastrzyk, czy przyjść w poniedziałek sprawdzić czy sam pęknął… sama nie wiem co mam zrobić.

Dodatkowo powiedziała, że daje mi jeszcze dwa cykle i jeśli się nie uda to mam już iść typowo do kliniki niepłodności i zacząć procedury pod in vitro. Więc jestem załamana totalnie 😭
Daj sobie czas, a po drożności to przynajmniej te 3 cykle. Ja też źle przeszłam hsg i zrobiłam miesiąc przerwy od lekarzy, później planowałam umawiać laparoskopię. Ten miesiąc mi dużo dał psychicznie. Trzymaj się!

Do góry